Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 22,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De bas moet knorren
  De bas moet knorren (boek)
 • Cover Deep Purple
  Deep Purple (boek)

Ouwe pik - Kees Baars

Jaap van Eik • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De jaren zeventig waren de gouden jaren van de muziekwereld. Bakken met geld werden verdiend, alles was mogelijk, niets was teveel. Een LP kostte in de winkel ongeveer twintig oude guldens, waarvan de helft voor de platenmaatschappij was. Als journalist of DJ werd je naar Amerika gevlogen, je logeerde in dure hotels, er werden limo’s besteld voor vervoer. Een privé-Concorde stampvol mediamensen vloog vanuit Parijs naar Atlanta, Georgia, alleen om een concert van Earth, Wind & Fire bij te wonen. Popjournalist was
  de mooiste baan ter wereld.

  Ouwe Pik is het spannende verhaal van iemand die het allemaal meemaakte. Kees Baars schreef voor Muziekkrant OOR, maakte filmpjes voor Veronica’s Countdown en leerde bijna alle groten der aarde op muziekgebied kennen. Later presenteerde hij het immens populaire radioprogramma Countdown Café samen met Alfred Lagarde, die hem immer begroette met ‘Hé Ouwe Pik’. Vandaar de bijnaam.

  Maar er gebeurde ongelooflijk veel meer. Kees beleefde internationale triomfen als manager van de hardrockband Vandenberg, exploreerde de andere kant van de muziekwereld in de hoedanigheid van promotiemanager bij een grote platenmaatschappij en maakte met acteur Huub Stapel diverse autoprogramma’s voor televisie – alsmede het ambitieuze muziekprogramma TAFKAS, oftewel The Actor Formerly Known As Stapel.

  Deze duizelingwekkende geschiedenis vol prachtige verhalen en hilarische anekdotes wordt verteld in typische Kees-stijl: onopgesmukt, direct, humoristisch en gelardeerd met uitroeptekens en superlatieven. Want zo is hij, joviale Amsterdammer die iets dat hem aanspreekt altijd ‘geweldig’ of ‘te gek’ zal vinden. En als dat nog niet genoeg aanbeveling is, wie kan er nu zeggen dat hij door de vier jongens van Queen begroet werd met: ‘Kom je helemaal uit Nederland voor ons?’
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 190mm x 260mm
  Aantal pagina's : 218
  Uitgeverij : Den Olden Pimmel
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 9
  Aart Baars 11
  Oorsuizingen 16
  Roadie 20
  Queen 25
  Rush 30
  Meat wie? Meat Loaf! 37
  Hell’s Angels 42
  Los Angeles 46
  Rolmops met Van Halen 52
  Joe Cocker en de biertjes 60
  Y&T stomverbaasd op Pinkpop 65
  The Bonzo Dog Doo-Dah Band 67
  Dineren met Bill Graham 70
  Paul McCartney en Mick Jagger 74
  Herman Brood 77
  Meningsverschil over Metallica 80
  On the road met Rush 84
  Vandenberg 91
  Buitenkans 95
  Ozzy 101
  Amerika lonkt 104
  Succes in Japan, paniek bij Kiss 108
  De lucratieve flop 113
  Knolraap en Lof, Schorseneren en Prei 115
  Countdown Café rules 123
  Special guest van de Stones 127
  Gedenkwaardige ontmoetingen  130
  Piet Veerman 133
  Die meneer daar, dat is toch Kees Baars van Veronica? 135
  De andere kant van de muziekbusiness 139
  Winkelen in de PC met Marianne Faithfull 143
  Jeff Healey en Lenny Kravitz 146
  Aerosmith op het Leidseplein 150
  Waarom eigenlijk geen autoprogramma? 154
  Restauratie Porsche 911 160
  Met Huub Stapel op pad 167
  Mille Miglia 170
  TAFKAS 175
  Autoprogramma’s commercieel 179
  Jullie verkopen auto’s,
  wij maken tv 182
  Stapel in de States & Jolink
  goes Mexico  186
  Bavo in het Wilde Westen 197
  Downtown Café? 201
  Baars Classic Rock &
  Countdown Café terug 204
  Epiloog 208
  Tijdlijn Kees Baars 214
  De OOR-reünie 216
 • Reviews (9 uit 2 reviews)

  29-12-2020
  Geweldig
  Heel leuk geschreven mooie foto's en ook leuk omdat ik Kees van vroeger prive ken veel mee uit geweest en samen in een bandje hebben gespeeld (distant smile)


  Geplaatst door uit Purmerend , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-12-2020
  Ja geweldig natuurlijk. Ouwe pik.
  Als oud Allround DJ heb ik natuurlijk een bovengemiddelde Interesse en zodra ik hoorde dat dit boek uitkwam heb ik het gelijk besteld. En ik heb er geen spijt van. Mooi om te lezen hoe één van mijn Veronica helden (én ik was van van Countdown Café, van de hele vrijdagavond radio overigens) van toen zijn levensverhaal, zo kan je het wel noemen, heeft omschreven. Vol met mooie anekdotes en verhalen, geillustreerd met prachtige foto’s. Leerzaam ook hoe wordt uitgelegd hoe de zaken destijds gingen in die bijzondere muziekwereld. Ik vind het een prachtig boek. In één ruk uitgelezen. Thanks ouwe pik!

     Boeiend geschreven, echte verhalen.
     Mooie foto’s.

  Geplaatst door uit Enter , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 22,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Sommige mensen hebben de benijdenswaardige eigenschap dat ze telkens op het juiste moment op de juiste plaats zijn.
Misschien beschikken ze over een bepaalde intuïtie, hebben ze er zogezegd een neus voor, want ze doen het niet bewust, het overkomt ze gewoon.

Natuurlijk, zonder talent, passie, het nodige lef, gezond verstand, doorzettingsvermogen en een portie geluk kom je nergens, maar Kees Baars schrijft een stukje over een obscure hardrockband op verzoek van een bevriende popjournalist en wordt zelf popjournalist – precies in de gouden jaren van de muziekwereld. Kees vindt een bandje uit Engeland leuk, waar niemand op de redactie van Muziekkrant Oor wat aanvindt, gaat niettemin op onderzoek uit, wordt gastvrij onthaald (’kom je helemaal uit Nederland voor ons?’) en levert een verhaal af dat uitkomt precies als het bandje een gigantische hit heeft. Titel is ’Bohemian Rhapsody’, het bandje heet Queen.

Aldus belandt hij in een wereld waarin bakken met geld wordt verdiend. Alles is mogelijk, niets is te teveel. Op zeker moment krijgt hij in New York van een platenmaatschappij het aanbod ’even’ naar San Francisco te vliegen. Men heeft een nieuwe artiest getekend die de avond erop een showcase doet. Kees komt in een club terecht, ziet allerlei beroemdheden rondwandelen, en is diep onder de indruk van de show. De uitvoerende artiest in kwestie heet Meat Loaf. Het verhaal in OOR verschijnt precies op het moment dat de single ’Paradise by the Dashboard Light’ en het album Bat Out Of Hell torenhoog scoren.
Bijgevolg hoort Meat Loaf thuis in Amerika dat hij in Nederland een superster is geworden. Dus wat denkt hij en wat denkt zijn platen­maat­schappij CBS?
Dat komt door die Kees Baars die hier laatst was! Laten we hem nog maar eens uitnodigen. Gaan we hem fêteren en een interview doen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen