€ 22,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ouwe pik - Kees Baars

Jaap van Eik • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De jaren zeventig waren de gouden jaren van de muziekwereld. Bakken met geld werden verdiend, alles was mogelijk, niets was teveel. Een LP kostte in de winkel ongeveer twintig oude guldens, waarvan de helft voor de platenmaatschappij was. Als journalist of DJ werd je naar Amerika gevlogen, je logeerde in dure hotels, er werden limo’s besteld voor vervoer. Een privé-Concorde stampvol mediamensen vloog vanuit Parijs naar Atlanta, Georgia, alleen om een concert van Earth, Wind & Fire bij te wonen. Popjournalist was
  de mooiste baan ter wereld.

  Ouwe Pik is het spannende verhaal van iemand die het allemaal meemaakte. Kees Baars schreef voor Muziekkrant OOR, maakte filmpjes voor Veronica’s Countdown en leerde bijna alle groten der aarde op muziekgebied kennen. Later presenteerde hij het immens populaire radioprogramma Countdown Café samen met Alfred Lagarde, die hem immer begroette met ‘Hé Ouwe Pik’. Vandaar de bijnaam.

  Maar er gebeurde ongelooflijk veel meer. Kees beleefde internationale triomfen als manager van de hardrockband Vandenberg, exploreerde de andere kant van de muziekwereld in de hoedanigheid van promotiemanager bij een grote platenmaatschappij en maakte met acteur Huub Stapel diverse autoprogramma’s voor televisie – alsmede het ambitieuze muziekprogramma TAFKAS, oftewel The Actor Formerly Known As Stapel.

  Deze duizelingwekkende geschiedenis vol prachtige verhalen en hilarische anekdotes wordt verteld in typische Kees-stijl: onopgesmukt, direct, humoristisch en gelardeerd met uitroeptekens en superlatieven. Want zo is hij, joviale Amsterdammer die iets dat hem aanspreekt altijd ‘geweldig’ of ‘te gek’ zal vinden. En als dat nog niet genoeg aanbeveling is, wie kan er nu zeggen dat hij door de vier jongens van Queen begroet werd met: ‘Kom je helemaal uit Nederland voor ons?’
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 190mm x 260mm
  Aantal pagina's : 218
  Uitgeverij : Den Olden Pimmel
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 9
  Aart Baars 11
  Oorsuizingen 16
  Roadie 20
  Queen 25
  Rush 30
  Meat wie? Meat Loaf! 37
  Hell’s Angels 42
  Los Angeles 46
  Rolmops met Van Halen 52
  Joe Cocker en de biertjes 60
  Y&T stomverbaasd op Pinkpop 65
  The Bonzo Dog Doo-Dah Band 67
  Dineren met Bill Graham 70
  Paul McCartney en Mick Jagger 74
  Herman Brood 77
  Meningsverschil over Metallica 80
  On the road met Rush 84
  Vandenberg 91
  Buitenkans 95
  Ozzy 101
  Amerika lonkt 104
  Succes in Japan, paniek bij Kiss 108
  De lucratieve flop 113
  Knolraap en Lof, Schorseneren en Prei 115
  Countdown Café rules 123
  Special guest van de Stones 127
  Gedenkwaardige ontmoetingen  130
  Piet Veerman 133
  Die meneer daar, dat is toch Kees Baars van Veronica? 135
  De andere kant van de muziekbusiness 139
  Winkelen in de PC met Marianne Faithfull 143
  Jeff Healey en Lenny Kravitz 146
  Aerosmith op het Leidseplein 150
  Waarom eigenlijk geen autoprogramma? 154
  Restauratie Porsche 911 160
  Met Huub Stapel op pad 167
  Mille Miglia 170
  TAFKAS 175
  Autoprogramma’s commercieel 179
  Jullie verkopen auto’s,
  wij maken tv 182
  Stapel in de States & Jolink
  goes Mexico  186
  Bavo in het Wilde Westen 197
  Downtown Café? 201
  Baars Classic Rock &
  Countdown Café terug 204
  Epiloog 208
  Tijdlijn Kees Baars 214
  De OOR-reünie 216
 • Reviews (8,7 uit 20 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  27-01-2023
  ouwe maat ouwe pik
  Heerlijk makkelijk leesbaar boek afgewisseld met veel mooie foto's. Herinneringen uit de jaren dat ik platenplugger was bij CBS (later SDony Music) komen ook weer boven. Mooie momenten gekend als we bands of artiesten hadden in Countdown Café hadden die bij ons onder contract stonden. Ozzy Osbourne en Alice Cooper, vaak ook met Toto bij Alfred en Kees geweest. Legendarisch was Countdown Café in Appingedam, waar Herman Brood en Wild Romance optrad en wij lekker doorgezakt zijn samen en wakker werden op Landgoed Ekenstein de volgende dag................... Veel Groetjes aan Kees van "Dré van CBS"


  Geplaatst door uit VALKENSWAARD , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  23-12-2022
  Ouwe pik
  Boek

     8
     9
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  14-12-2022
  Kees
  Leuk boek vol anekdotes over de carrière van Kees Baars. Vooral zijn ontmoetingen met bands o.a. Rush zijn leuk om te lezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-08-2022
  Fantastisch!
  Boek in een keer uitgelezen. Heb wr van genoten. Voor ieder met interesse in rockmuziek een ware aanrader


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  30-12-2021
  Baars maakt het waars
  De naam van Kees Baars kwam begin jaren '80 mijn leventje binnen als hardrockspecialist bij Oor, waar ik zijn interviews en recensies verslond. Ook was daar zijn stem, toen hij in de Top 40 de concertagenda deed en weer iets later toen hij op Veronica's vrijdagavonden met Alfred Lagarde en (aanvankelijk) Annette van Trigt Countdown Café deed: concerten van Joshua en Raven deden mijn radio roken. Als de journalist in 1982 manager van Nederlands hardrocktrots Vandenberg wordt, ben ik verbaasd: dat is toch een heel ander vak? Op internet kwam ik de titel tegen en kocht het in een opwelling, eentje die deze keer niet teleurstelde: 218 pagina's wervelende verhalen, die uiteraard veel verder gaan dan hetgeen ik wist. Als muziekliefhebber zat Baars in kleed- en hotelkamers en tourbussen, bouwde vriendschappen op met de "grote namen" en zag de mens achter het podium en tv-opname.  En zo maakt hij me meerdere malen aan het grinniken of laat me een 'O ja? Ging dat écht zo?!' ontsnappen: het boek leest namelijk als een trein, geholpen door de talloze foto's uit zijn persoonlijke archief; zelfs voor de grootste letterhater alleen daarom al het lezen waard! Mijn hoogtepunten: de ontmoeting met Mick Bolton, de oorspronkelijke gitarist van UFO, op een wel heel onverwachte plek; Peter Koelewijn, die als boze buurman Bolderbast steevast de politie belde over geluidsoverlast bij Countdown Café; de jaren Vandenberg, een fraai stukje verhalen over contracten en tournees, tops en flops. Mijn aandacht verslapte bij de hoofdstukken over de autoprogramma's die hij vanaf 1993 maakte, muziek is namelijk mijn passie. Toch zullen fans van Normaals Bennie Jolink hier met aandacht lezen over diens motorreis door Californië en Mexico. Gelukkig voor mij eindigt hij met meer muziek. In interessante epilogen nog eenmaal Alfred Lagarde, Oors Bert van de Kamp en de slimme vraag "Kees, wat is je favoriete concert in al die jaren?" 44 korte hoofdstukken over een boeiende reis door de (muziek)wereld. Zoals hij op p. 212 schrijft: "...een lange rij van avonturen en anekdotes".


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  20-08-2021
  Prachtig boek
  Aanrader voor alle muziekliefhebbers, leest lekker makkelijk weg

     Leest makkelijk
     Leuke anekdotes en informatie

  Geplaatst door uit Emmen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  17-08-2021
  Top
  Prachtig boek ,in 2 dagen uitgelezen , mooie verhalen en foto s


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  20-06-2021
  Ouwe Pik
  Goed en Leuk Boek,Leest Makelijk Weg..


  Geplaatst door uit HILVERSUM , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  03-05-2021
  fijn leesvoer
  heerlijk feel good boek voor de liefhebbers van classic rockmuziek en auto's. lees lekker weg en staat vol met leuke anekdotes


  Geplaatst door uit zeist , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  03-04-2021
  ‘Sterke Verhalen’
  In een ruk uitgelezen. Boeiend opgeschreven en lees weg als een spannend jongensboek. Recht toe en recht aan zonder opsmuk, arrogantie of ster allures. Een mooie kijk in stukje Rock en auto geschiedenis. Een aanrader!

     Boeiend geschreven
     Kijkje achter de schermen
     Kwaliteit foto’s

  Geplaatst door uit Alkmaar , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-02-2021
  Held
  Kees was samen met Alfred een gouden duo. Jaren geluisterd naar Countdown cafe. Mooi boek met verhalen die je niet verwacht. Wat heeft deze man mooie dingen mee gemaakt.


  Geplaatst door uit Raalte , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  13-02-2021
  Te gek
  Jaloersmakende verhalen over een prachtige muziektijd. Erg leuk om te lezen. En toffe foto's erbij. .... I wish I could live it all again.....

     Leest makkelijk weg
     Ik wou dat ik erbij was geweest

  Geplaatst door uit Maarn , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  05-02-2021
  Beter dan dit wordt het niet
  Ik ben opgegroeid met Kees Baars. Hoe hij op legendarische wijze de concertagenda voorlas met de muziek van Supertramp eronder, dat staat in mijn geheugen gegrift. Als kind moest hij ook gewoon met zijn krantenwijkje geld verdienen om platen te kopen tenzij hij ze van ome Aart kreeg. Het boek staat stampvol met bizarre feitjes, spannende avonturen en ontroerende ontmoetingen. Zo zit 'ie bij de opa en oma van de bassiste van the Runaways, zo zit 'ie bij een schreeuwende Styx-zanger en zo zit 'ie aan het ontbijt met de saxofonist van Supertramp. Alles prachtig verwoord in de enige echte Baars-stijl. Als groot liefhebber van de muziek van Adrian Vandenberg heb ik bovendien met veel interesse de hoofdstukken over Vandenberg zitten lezen. In feite is dit gewoon een heel leerzaam geschiedenisboek. En wat mooi dat de titel als eerbetoon aan Alfred Lagarde is gekozen.

     Leest lekker makkelijk weg
     Inclusief massa\'s gave foto\'s

  Geplaatst door uit Roosendaal , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-01-2021
  Ouwe Pik
  Interessante verhalen van Kees Baars over zijn belevenissen in de muziekwereld, hoe hij daar terecht is gekomen en hoe het het beleefd heeft.

     Makkelijk leesbaar.
     Interessante verhalen.
     Geen.
     Geen.

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  12-01-2021
  Leest als een spannend jongensboek
  Een erg leuk boek boordevol anekdotes over de carriere van Kees Baars, een must voor iedereen die is opgegroeid met Countdown cafe. En rijk geillustreerd met foto’s. Aanrader!

     Erg leuk
     Leest gemakkelijk weg

  Geplaatst door uit Veldhoven
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  09-01-2021
  Goed geschreven boek over een poptijdperk
  Kee Baars de oude hard rock expert van oor schrijft een zeer vermakelijk boek over zijn avonturen met popartiesten. Humoristisch beschrijft hij zijn belevenissen met de diverse popsterren. Een aanrader voor iedere wat oudere popliefhebber.


  Geplaatst door uit Delft , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  08-01-2021
  Meeslepend boek vol anekdotes
  Geweldig boek over Kees' ervaringen als popjournalist in het pre-internet tijdperk in de popmuziek. Boordevol geweldige anektdotes. Later over zijn tijd bij radio en tv bij Veronica Countdown cafe en autoprogramma's. Het leest makkelijk weg.


  Geplaatst door uit Drechtsteden , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  03-01-2021
  Voor oudere rockers
  Vlot en levendig vertelde verhalen over de muziekbusiness, vooral de hardrock uit de jaren zestig, zestig en tachtig.

     Vlot verteld
     Veel foto\'s
     Veel geposeerde foto\'s
     Soms een beetje oppervlakkig

  Geplaatst door uit Weesp , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  29-12-2020
  Geweldig
  Heel leuk geschreven mooie foto's en ook leuk omdat ik Kees van vroeger prive ken veel mee uit geweest en samen in een bandje hebben gespeeld (distant smile)


  Geplaatst door uit Purmerend , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-12-2020
  Ja geweldig natuurlijk. Ouwe pik.
  Als oud Allround DJ heb ik natuurlijk een bovengemiddelde Interesse en zodra ik hoorde dat dit boek uitkwam heb ik het gelijk besteld. En ik heb er geen spijt van. Mooi om te lezen hoe één van mijn Veronica helden (én ik was van van Countdown Café, van de hele vrijdagavond radio overigens) van toen zijn levensverhaal, zo kan je het wel noemen, heeft omschreven. Vol met mooie anekdotes en verhalen, geillustreerd met prachtige foto’s. Leerzaam ook hoe wordt uitgelegd hoe de zaken destijds gingen in die bijzondere muziekwereld. Ik vind het een prachtig boek. In één ruk uitgelezen. Thanks ouwe pik!

     Boeiend geschreven, echte verhalen.
     Mooie foto’s.

  Geplaatst door uit Enter , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 22,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Sommige mensen hebben de benijdenswaardige eigenschap dat ze telkens op het juiste moment op de juiste plaats zijn.
Misschien beschikken ze over een bepaalde intuïtie, hebben ze er zogezegd een neus voor, want ze doen het niet bewust, het overkomt ze gewoon.

Natuurlijk, zonder talent, passie, het nodige lef, gezond verstand, doorzettingsvermogen en een portie geluk kom je nergens, maar Kees Baars schrijft een stukje over een obscure hardrockband op verzoek van een bevriende popjournalist en wordt zelf popjournalist – precies in de gouden jaren van de muziekwereld. Kees vindt een bandje uit Engeland leuk, waar niemand op de redactie van Muziekkrant Oor wat aanvindt, gaat niettemin op onderzoek uit, wordt gastvrij onthaald (’kom je helemaal uit Nederland voor ons?’) en levert een verhaal af dat uitkomt precies als het bandje een gigantische hit heeft. Titel is ’Bohemian Rhapsody’, het bandje heet Queen.

Aldus belandt hij in een wereld waarin bakken met geld wordt verdiend. Alles is mogelijk, niets is te teveel. Op zeker moment krijgt hij in New York van een platenmaatschappij het aanbod ’even’ naar San Francisco te vliegen. Men heeft een nieuwe artiest getekend die de avond erop een showcase doet. Kees komt in een club terecht, ziet allerlei beroemdheden rondwandelen, en is diep onder de indruk van de show. De uitvoerende artiest in kwestie heet Meat Loaf. Het verhaal in OOR verschijnt precies op het moment dat de single ’Paradise by the Dashboard Light’ en het album Bat Out Of Hell torenhoog scoren.
Bijgevolg hoort Meat Loaf thuis in Amerika dat hij in Nederland een superster is geworden. Dus wat denkt hij en wat denkt zijn platen­maat­schappij CBS?
Dat komt door die Kees Baars die hier laatst was! Laten we hem nog maar eens uitnodigen. Gaan we hem fêteren en een interview doen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen