€ 19,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Over (af)vallen en opstaan

Anja Tekelenburg • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Dit boek is het persoonlijke verslag van Anja Tekelenburg over haar reis naar de diepste kern van haar wezen. Hier ontdekt zij dat alleen zij de koningin is van haar leven. Het verhaal begint met een stille belofte, gemaakt vanuit hart en ziel, om voor haar moeder te zorgen. Een belofte die voortkomt uit diepe liefde en compassie maar voorbij gaat aan het feit dat ieder individu uniek en waardevol is. Een belofte ook die de zorg voor en verantwoordelijkheid van de eigen persoon op onzichtbare wijze ondermijnt. Tot het moment dat Anja in opstand komt tegen de verstikking en verwaarlozing van het eigen ik.

  Anja wordt gedwongen het steile pad naar haar diepste kern te nemen, waar haar zelf op haar wacht. Het is een tocht vol pijn, verdriet en onzekerheid, die horen bij pesten en anorexia, met als laatste nooduitgang mogelijke suïcide. Deze reis voelt als een wandeling op blote voeten door braamstruiken en over scherpe rotsen. Gelukkig zijn er momenten van vreugde en dankbaarheid. Dit zijn de momenten waarop Anja zingeving ervaart en onderwezen wordt in de levenskunst. In de natuur en in deze levenskunst hervindt zij haar eigen wijsheid en weet zij steeds beter het punt van evenwicht te bereiken.

  Naast belangrijke maatschappelijke thema's als pesten, anorexia en suïcide gaat dit boek vooral over balans. Er is moed voor nodig om de balans te onderzoeken tussen enerzijds aangeleerde en opgelegde waarden en normen en anderzijds de innerlijke standaarden die een eigen waarheid en wijsheid vormen. Nog meer kracht vraagt het om standvastig volgens je eigen waarheid en wijsheid te gaan leven.


  Sleutelwoorden: pesten, anorexia, suïcide, hoop, geloof, transformatie, spiritualiteit, zingeving, zelfontplooiing en persoonlijk leiderschap.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 200
  Uitgeverij : LilANT
  ISBN : 9789081273428
  Datum publicatie : 07-2017
 • Inhoudsopgave
  Weg uit de Hel

  Lagere school

  Tussentijds 1978

  Middelbare school

  De Jo-jo

  Op eigen benen

  Trouwen en rouwen

  De erfenis

  Zij die Weet

  Contextuele analyse

  Nawoord
 • Reviews (8,8 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  15-10-2017
  over \'Over Afvallen en Opstaan\'
  Een mooi boek, dat ik in één adem uitgelezen heb. Een dapper, eerlijk verslag van het leven van de auteur tot nu toe. Veel mensen die met de thema's pesten, eetstoornissen en suicide te maken hebben (gehad), zullen veel eruit herkennen. Ik hoop dat mensen die nu in die situaties zitten er veel aan hebben en het bijdraagt aan de oplossing van het pestprobleem en de gevolgen van dien. Veel lof voor de schrijfster van dit makkelijk te lezen boek en respect voor de moed die zij heeft gehad dit alles zo te verwoorden.

     Mooi vormgegeven

  Geplaatst door uit Duitsland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  06-10-2017
  Over (af)vallen en opstaan
  Dit boek met een heerlijke en vlot leesbare schrijfstijl laat samen met de gevolgen van pesten een indrukwekkend en bewogen leven zien. Anja is behalve veelzijdig, intuitief, hoogevoelig ook nog eens intelligent. Uitvoerig schrijft ze haar weg met veel aandacht voor haar familie verbinding. Wat heeft ze veel beleeft, een plek gegeven en ondernomen. Uiteindelijk heeft ze ook de man gevonden die bij haar past en perfect aanvult. Een prachtig boek wat ze in eigen beheer uitgeeft, wat raakt en je niet onbewogen laat. Een prachtige les voor anderen om ons oprechte ware zelf volmondig te mogen leven.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

En dan ben ik vier jaar en mag ik naar school. Jippie. Mijn vriendje is me al voorgegaan, hij gaat 1 april en in die maand zie ik hem nauwelijks meer. O, wat een kinderdrama, hij ziet mij niet meer staan. Einde droom, einde vriendschap. Hij speelt alleen nog met jongens en is al helemaal opgenomen in de klas. Hij wil mij niet zien. Een drama voor dit vierjarig meisje.

Wat ik me herinner van de juf is dat ze pinnig en streng was. In mijn herinnering draagt ze een grijze vlecht met knot. In elk geval kan ik het niet zo goed vinden met deze juf. Ik heb een kleurige poncho, gemaakt door mijn oma met één knoopje aan de bovenkant. De school is vlakbij, er staat één huis tussen. Ik weet nog dat ik het warm heb. Ik sta bij de zandbak, mijn mama staat met mijn broertje op het balkon. Mama zegt dat ik het knoopje los mag doen. Van de juf mag dit niet, want dan willen de andere kinderen ook hun jasje los en dat mag niet. Ik krijg zand gegooid en voel me alleen en onbegrepen. Dit is het eerste pesten.

Iets anders is dat ik veel ziek ben. Daarnaast ben ik nieuwsgierig, met een heel eigen wereldbeeld. Ja, toen al, alleen als je vier bent en je moet je voegen en precies moet doen wat juf zegt, dan ben je niet blij. Je moet vragen of je mag plassen. Ook moet je kleuren naar voorbeelden en mag je niet eens een extra eigen kleur toevoegen. Eigen fantasie mag daar niet. En als ik bij het drinken sta en andere kinderen mij duwen dan krijg ik op mijn kop. Stomme juf.

Die zomer gaan we op vakantie naar een huisje met een zwembadje. Daar mag ik in spelen en zwemmen. Mijn opa en oma Tekelenburg komen daar ook, dat is leuk. En tussendoor spelen we in het bos. Echt zwemmen mag ik nog niet leren, daarvoor moet ik zes zijn.

Bij mijn opa en oma in 's-Gravendeel kunnen we fijn spelen. Opa heeft karren gemaakt voor ons kleinkinderen. Dus lekker spelen op fietsjes, skelters en met karren. Het is soms wel vechten met mijn neefjes en zij zijn jongens dus die gaan een beetje voor. Opa heeft een tuinderij, er zijn veel kisten om mee te spelen en grote teilen water om in de zon te spelen als mama boekjes en libelles en prinsessen (tijdschriften) leest. Er is ook een mestvaalt en als het heel warm is kunnen we in de schaduw van het zwarte schuurtje zitten. Soms zijn er veel wespen, dan worden er strooppotten gehaald en neergezet om de wespen te lokken.

In die tijd wandelen we op woensdagmiddag naar de bibliotheek in het centrum van Dordrecht. Daar mag ik kinderboekjes uitzoeken. Er zijn van die prachtige boekjes met gouden achterkant, er staan prachtige tekeningen in. Er zijn ook elfenboekjes.

Ik speel ook graag met poppen, soms mag ik ze in de voorkamer in badje doen als mama de strijk doet. En als mama naait en er restjes stof over zijn, mag ik daar soms poppenkleertjes van knippen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen