€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Over woelige baren en kronkelige paden

Een autobiografie

Eleonora C. Harms • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het pad door het leven gaat niet altijd over rozen; toch heb ik nu een rozentuin.

  In dit boek beschrijft Eleonora haar zoektocht door het leven. Zij is geen bekende Nederlander en heeft geen uitzonderlijke prestatie geleverd, maar had behoefte om haar verhaal te delen. In de beginjaren klonk haar leven als een vrolijke melodie, maar daarna besloot het om een hele symfonie van onverwachte dissonanten te spelen. Zie daar maar weer eens welluidende klanken van te maken.

  Het motto van de schrijfster ‘het is nooit te laat om opnieuw te beginnen’ past ze toe bij het zoeken naar het juiste pad in het leven en het omgaan met alle uitdagingen daarbij. Ieder mens heeft zo zijn eigen zoektocht, maar uiteindelijk hebben veel menselijke ervaringen en gevoelens een universeel karakter. Gaandeweg komt ze tot inzichten die wellicht de lezer inspiratie kunnen geven.

  Naast een blik in haar eigen leven geeft Eleonora hier ook een inkijkje in de tijdsgeest en in de belangrijke gebeurtenissen in de wereld vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw tot aan het heden.

  En behalve het feitelijke verhaal en de filosofische beschouwingen komen er ook diverse vermakelijkheden en anekdotes in voor. Het leven moet per slot gevierd worden!

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 155mm x 235mm
  Aantal pagina's : 211
  Uitgeverij : Harms
  ISBN : 9789464816020
  Datum publicatie : 12-2023
 • Inhoudsopgave
  1. Water
  2. Er was eens een prinsesje
  3. Leren, studeren en volwassen worden
  4. Ons huwelijk in het fin de siècle
  5. Water en Lucht
  6. Het volwassen leven
  7. Het plot van de film neemt een onverwachte wending
  8. Water, Lucht en Vuur
  9. Een nieuw begin
  10. Dochterlief
  11. Langzaamaan in opwaartse richting en dan …
  12. En weer sla ik een nieuw pad in
  13. Het wandelpad door het leven – een mooi uitzicht
  14. Grote veranderingen
  15. Het nageslacht
  16. De wereld staat op zijn kop: waar gaat dat heen?
  17. Het gewone leven gaat ook door
  18. Ons leven staat op een kruispunt
  19. Staat de wereld nu ook op een kruispunt?
  20. Crises
  21. Aarde
 • Reviews (8 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  27-01-2024
  Dappere Eleonora.
  Iedereen komt als uniek mens ter wereld. Dna, opvoeders en omgeving maken wie je bent. De beste bedoelingen van de mensen om je heen kunnen niet voorkomen dat een bij aanvang volstrekt gaaf kind schaafwondjes en soms zelfs diepe krassen oploopt. De littekens doen al pijn als iemand er naar kijkt, laat staan dat die aangeraakt worden. Eleonore geeft met een lichte pen een boeiend, soms vrolijk maar vaak ook schrijnend inkijkje in haar 66 jarige leven. Onbegrip en kwaadaardigheid, juist van degene die haar zouden moeten beschermen, zijn jarenlang haar deel. Op geheel eigen wijze maakt Eleonore invoelbaar hoe het is om er niet toe te doen; een pion te zijn op een schaaakbord waarop anderen de stukken verzetten. Het heeft haar leven getekend en het getuigt van bijzondere moed en kracht om een levensverhaal zo eerlijk op te schrijven en met de wereld te delen. Voor iedereen die behoefte heeft aan reflexie op het leven is 'Woelige baren en kronkelige paden' een absolute aanrader.


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-01-2024
  Woelige baren
  De schrijfster heeft veel meegemaakt. Zij weet hierover op een onderhoudende en relativerende wijze te schrijven en biedt hiermee een boeiende inkijk op haar leven.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Fragment 1:

From Russia with Love
Het is 1980. Met de groep bezoeken we het gebalsemde lichaam van Lenin in het Mausoleum dat er heden ten dage (2023) nog steeds schijnt te liggen. Een eindeloze rij wachtende mensen slingert zich over het Rode Plein. Langzaam en eerbiedig schuifelt de rij naar binnen.
Het lange wachten zorgt ervoor dat ik aan het kletsen ben met wat andere studenten van onze groep. De soldaten met Kalasjnikovs sissen dat we stil moeten zijn. De spanning doen mij en een paar andere meisjes giechelen, maar dan ….. ‘Klik, klik’ de geweren worden doorgeladen! We zijn stil!
En lopen op een eerbiedwaardige manier langs de voormalige Russische revolutionair.

Fragment 2:

Het is een nacht die ik nooit zal vergeten, een nacht waarin ik me bewust word van de fragiliteit van het leven en het belang van de mensen die we liefhebben. Terwijl ik naar mijn verwoeste auto en de gehavende voorkant van mijn huis staar, weet ik dat materiële bezittingen vervangbaar zijn, maar de mensen waar we om geven niet. En in dat besef vind ik troost en kracht om verder te gaan, ondanks de chaos en vernietiging die de nacht heeft gebracht.

Toch zullen ook de komende jaren een vurige reis door de onvoorspelbare wildernis van het leven worden. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen