€ 17,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Overvaart

Aggie van der Meer • Boek • paperback

 • Samenvatting

   

  De historische roman Overvaart is een vertaling van de oorspronkelijke Friese uitgave Oerfeart. De eerste druk van Oerfeart is in 2006 verschenen bij uitgeverij Frysk en Frij. De tweede druk verscheen in 2011 bij de uitgeverijen Frysk en Frij en Elikser. 

  Het boek Oerfeart is in 2011 bekroond met de Piter Jellesprijs, de literaire prijs die de gemeente Leeuwarden een keer in de vier jaar toekent.

  In de historische roman 'Overvaart' voeren Aggie van der Meer en haar Joodse voorvader en haar Duitse grootmoeder gesprekken over hun leven. Daarvoor vaart ze hen over van het rijk van de dood naar dat van het leven. Ze ontmoeten elkaar in het oude huis uit 1619, in Bolsward, waar ze alle drie hebben gewoond.

  "De ouders van Markus Sekkel waren niet voor niets vanuit de Duitse landen naar de Republiek der Verenigde Nederlanden gevlucht, al wisten ze dat ze ook daar niet met open armen zouden worden ontvangen. Ze moesten om te beginnen nog maar afwachten of ze de nodige papieren konden krijgen. Dat zou alvst wat rust geven. Al het andere waar mensen naar uitkijken: een huis, een knappe nering, goede verhoudingen met de buren, was toegift. Waar ze voorlopig zeker van konden zijn, was de troost van lotgenoten." 

  Kijk voor meer boeken van Aggie van der Meer op aggievandermeer.nl

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 258
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 05-2012
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen