€ 15,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Panorama Terziet

monnikenwerk van frank kraaijeveld

Frank Kraaijeveld • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In 2013 werd ik gevraagd om aan ’Panorama 13’ mee te doen in het Kennemer Theater in Beverwijk. KEK maakt in de expositie-ruimte boven de entree al jaren mooie tentoonstellingen. Het idee was om dertien kunstenaars los te laten op een wand met panelen, die dan met elkaar (ieder in zijn eigen stijl) een soort homogeen schilderij zouden creëren. Het schilderij werd ter plekke gemaakt en het was een verbazingwekkend mooi gebeuren. Schilders konden ook weer dingen schilderen in andermans product, wat soms spanning opleverde, maar ook heel bijzonder was.
  Doden zijn er gelukkig niet gevallen! Dirck Nab schilderde op de laatste dag voor de finissage zijn schilderij helemaal over. Er werden stukken uit de panelen verkocht, soms hele schilderijen, het was een uniek project. Nu, in 2017, wilde KEK weer zo’n happening organiseren. Jos en Yvonne van KEK kwamen naar mijn atelier in Egmond aan den Hoef om te praten en te kijken. In mijn atelier stond een panorama-foto van een kerst vakantie in 1974.
  Jos ziet een heel klein stukje van die foto en vraagt: ’Wat moet jij in Terziet?’
  Ik zeg: ’Wie kent Terziet niet!’ Ik vertelde hem het verhaal van de vakantie, de boerderij en de panorama-foto. Het toeval wilde dat Jos in Terziet getrouwd was. Nog enigszins in de war door dit idiote toeval vroeg Jos of ik deze keer het panorama in mijn eentje wilde schilderen. Ik heb ja gezegd en dat heb ik geweten!!!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 175mm x 297mm
  Aantal pagina's : 58
  Uitgeverij : ROETZ
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 01-2017
 • Inhoudsopgave
  Overzicht van de 27 panelen van het Panorama Terziet
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Handschrift
In alles, of het nu abstract is of figuratief, is het het handschrift dat maakt dat de schilder onmiddellijk herkend wordt. Handschrift is niet uit te leggen. Net als met het schrijven van song-teksten is dat een onverklaarbaar fenomeen, het overkomt je.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen