€ 34,75

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Passen en Meten

Voortgezette grenzeloze polderpolitiek

Eric van der Kooij • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Hoe is het toch zover gekomen', is een verzuchting die regelmatig uit politieke gelederen en daarbuiten opklinkt. Te weinig wordt daarbij beseft dat zaken niet 'uit de lucht' komen vallen, maar (direct of indirect) aan het gevoerde beleid zijn gerelateerd. Wie nog eens wil nalezen en memoreren welke overwegingen en argumentaties bij dit beleid leidend waren en tot welke consequenties deze hebben geleid, vindt in deze beschouwing talloze voorbeelden van (discutabele) keuzebeslissingen die overzichtelijk en systematisch in beeld worden gebracht. Opdat men de geest scherpe.

  Passen en Meten is het onvermijdelijke vervolg op het eerder gepubliceerde Pas(sen) op de Plaats (2021) waarin actuele politieke ontwikkelingen in binnen- en buitenland aan de hand van sociaal-wetenschappelijke inzichten op een toegankelijke wijze worden besproken en geduid. Dit kritische tweeluik van de hand van onderzoeker en auteur Eric van der Kooij verschaft inzicht in de niet altijd zichtbare samenhang van tal van gebeurtenissen die de (politieke) gemoederen beheersen en vormt daarmee een noodzakelijk contrapunt bij alle jubel rond vooruitgang en doelgerichte voortvarendheid.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 182mm x 257mm
  Aantal pagina's : 332
  Uitgeverij : Blacklabel Publishing
  ISBN : 9789083093932
  Datum publicatie : 12-2022
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Introductie
  Rutte-IV treedt aan
  Ill winds are blowin'
  Volwassenwording
  De zeven plagen van de 'Permanente Staat van Onrust en Ontbinding'
  One big family?
  I Minimalisti (more trouble coming every day)
  'Wanneer de vos de passie preekt'…
  Herfsttij
  Woorden en Daden
  Slotbeschouwing
  Literatuur
  Index
  Addendum
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 34,75

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Uit het voorwoord:

Aan de hand van actuele politieke gebeurtenissen van het jaar 2022 wordt samenhangend inzicht gegeven in de achterliggende (beleids)ontwikkelingen en mechanismen met betrekking tot ordeningsprincipes en de gevolgen voor mens en samenleving. Hierbij worden vragen opgeworpen en mogelijkheden aangegeven om uit de zingevingscaroussel te ontsnappen die de burger in menig opzicht nodeloos gevangen houdt, dan wel evenals zijn politieke vertegenwoordigers pas op de plaats doen maken.
In combinatie met het eerder verschenen Pas(sen) op de Plaats, Polderpolitiek in tien bedrijven (2021) geeft dit tweeluik een verhelderend inkijkje in zowel de waan van de dag als de huidige politieke mores, waarbij tal van heilige huisjes niet worden ontzien en een kritische stellingname vanuit burgerperspectief de invalshoek vormt.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen