€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Immigratie: ‘bang dat vluchtelingen terrorisme aanwakkeren'
  Immigratie: ‘bang dat vluchtelingen terrorisme aanwakkeren' (boek)

Pensioen, ónze poen!

Dansen rond de pot van € 1,375 biljoen. Ingroei van Europese en Haagse politiek

Cees Freeke • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Rutte zwichtte voor de begroting in de euro-zone; opmaat naar de transferunie. Mark, Merkel en Macron doen niet wat het volk wil (volkssouvereiniteit), maar wat de EU dicteert. Zowel in ons land als in Frankrijk profiteert de loon- en pensioentrekker niet van de welvaart; alleen de multinationals! Onze pensioenpot: € 1,375 biljoen euro. Frankrijk: nul; Macron is op een transferunie uit!. EU: geld van ‘Noord’ naar ‘Zuid’.

  Bestaat er eigendomsrecht op pensioen? Is de doorsneepremie redelijk? Is een ‘individueel potje’ echt beter? Waarom kan er bij € 1,375 biljoen geen indexatie vanaf? De aflossing hypotheekschuld met je pensioen, is dat niet ‘oneigenlijk gebruik’? Is de ‘rekenrente’ van Klaas Knot wel redelijk?

  Minister Wouter Koolmees wil ‘de pensioenen hervormen’, zo nodig ‘zonder sociale partners’. Is dit erg? ‘Ja, heel erg’, stelt Cees Freeke. ‘Arbeidsvoorwaarden, daar gaat de minister niet over. Jetta Klijnsma vindt pensioengelden ‘gemeenschapsgeld’;dromende over ‘nationalisering!’ Krijgt Koolmees dit estafettestokje? Ze kwam zogenaamd voor jongeren op; ze beoogde echter met premieverlaging € 1,5 miljard euro EXTRA loonheffing! Onwaarachtig.

  Mr. Cees Freeke (1947) is jurist en was raadslid. Hij kwam in 2002 met de opkomst van Pim Fortuyn in de politiek. Hij
  werd in Terneuzen de luis in de pels: ‘misstanden aan de kaak stellen.’ Hij verijdelde een coffeeshop pal aan de grens
  en een onrechtmatige staatssteun. In Tilburg studeerde hij af in de rechtsgeleerdheid als arbeids- en pensioenrechtjurist.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 284
  Uitgeverij : Pumbo.nl
  ISBN : 9789463455336
  Datum publicatie : 03-2019
 • Inhoudsopgave
  1. Ontstaansgeschiedenis pensioenen 7
  2. Pensioenfonds op afstand 19
  3. Eigendomsrechten op pensioen 26
  4. Pensioenregl. en uitvoeringskosten 33
  5. Europese richtlijnen 36
  6. Doorsneesystematiek 42
  7. Afschaffing VUT: generatieconflict 44
  8. ‘Nine-eleven’ en de kredietcrisis 51
  9. Pensioenfondsen zijn schatrijk 70
  10. Moderne ouderenmishandeling 74
  11. Gevaarlijke cocktail SER en directeur RABO 75
  12. AMF adviseert mee; AEGON verdient 77
  13. Plan Rutte, volop lege hulzen 81
  14. Pensioenfondsen in hypotheken?! 82
  15. Nationale Nederlanden verdienmodel 86
  16. Jetta Klijnsma fopt jongeren 87
  17. Het Zwitserleven-gevoel is verdwenen 91
  18. Gendersolidariteit over boord gezet 93
  19. Klaas Knot te gast bij Buitenhof 95
  20. Pensioenrichtlijn + failliet Italië en Frankrijk 99
  21. Europese transferunie en Guy Verhofstadt 100
  22. Politieke invloed in de pensioenen 107
  23. De ENIGE invloed is uw stem bij de
  verkiezingen. 141
  24. De voetangels bij pensioenpotten 170
  25. Waarom de discussie lang duurt 181
  26. Publiek statement rekenregels 194
  27. Pensioenpotten: € 1,375 biljoen 198
  28. Marktrente 202
  29. Marktrente deugt niet als rekenrente 228
  30. De Nederlandsche Bank is hoofdschuldige 236
  31. Conclusie, wie krijgt uw stem? 251
  Review 284
 • Reviews (9 uit 6 reviews)

  09-03-2019
  super goede titel
  De auteur schrijft gewoon de waarheid .Een zeer goede schrijver .MR Cees Freeke Ik hoop nog boeken van je te lezen .Hopelijk komt het ooit nog goed ;Maar helaas niet meer voor onze generatie .


  Geplaatst door uit terneuzen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  04-03-2019
  Klare taal
  Prachtig boek dat inzicht geeft in klare taal wat er nu precies aan de hand is. Op een politieke partij stemmen ging mij altijd slecht af en ik zweefde voortdurend, maar na lezing van dit boek was ik er uit. De maatregelen die Koolmees voorstelt leiden tot een oneigenlijk gebruik van de premies die ik betaal.

     Klare taal
     Inzicht in de politiek

  Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  02-03-2019
  Kapers op de kust
  In dertig essays neemt de schrijver je mee in de harde wereld van de pensioenen. Daar gaat een berg geld in om en dat trekt allerlei figuren aan. Goede uitleg over het verschil tussen de doorsneepremie en het eigen pensioenpotje. De moeite van het lezen waard.

     Duidelijke uitleg
     Instructief

  Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-02-2019
  Na ons de zondvloed
  Scherpe analyse over de wisselwerking politiek en sociale partners. Echt een eye-opener. Ik schrok van de invloed vanuit de EU. Achter de schermen gebeurt nog al wat. Het lijkt erop dat dat de politici het allemaal laten gebeuren, zo van ‘na ons de zondvloed’.

     Helder
     Eye-opener

  Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-02-2019
  Zelf invloed uitoefenen
  Boeken over pensioenen plegen saaie materie te bevatten. Dit boek is helder en begrijpelijk geschreven. Onthullend is hoe de politiek, banken en verzekeraars een graantje willen meepikken. Pensioenen is een hoogst belangrijk onderwerp omdat je meer dan een dag daarvoor werkt. Je kunt zelf invloed uitoefenen via je stem; iets waaraan ik niet eerder dacht!

     Helder en begrijpelijk
     Meeslepend

  Geplaatst door uit Noord Brabant , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  22-02-2019
  Rekenrente is poliruke zaak
  Eindelijk een boek dat alle ins en outs bij elkaar brengt. Het boek is duidelijk en overzichtelijk geschreven. Het heeft mij doen beseffen dat pensioenen alles met politiek te maken heeft. Het maakt uit hoe je gaat stemmen, ook Europees. De rekenrente van Klaas Knot is met 2,3% te laag; de Europese autoriteit hanteert 3,9%. Dat scheelt maar liefst 20% dekkingsgraad! De Europese autoriteit zegt ‘de rekenrente is politiek’.

     Duidelijk en overzichtelijk
     Deelt wat achter de schermen zit

  Geplaatst door uit Randstad , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het Nederlandse begrotingsoverschot van ELF MILJARD EURO , kan onmiddellijk naar leeftijd-verlaging van de AOW op 65 jaar. Hoezo onbetaalbaar? Straks gaat ons overschot naar Frankrijk, terwijl ALLE Fransen stoppen bij 60 jaar (of eerder na 40 dienstjaren)! Dan betalen wij via de Franse staatskas de Franse pensioenen en wij worden ieder jaar gekort! Verder kan er geld naar ons aardbeverig Groningen, etc.! Dan is de Nederlandse regering niet solidair met Frankrijk en Italië, maar met ons eigen volk. Het gaat om een buitengewoon slechte pensioendeal:

Wat in Vlaanderen vooral kwaad vlees zet bij de autochtone al of niet gepensioneerde Vlaming is het geconstateerde verschil wat de Belgische regering over heeft voor een groot gezin uit den vreemde en het pensioen een gepensioneerde Vlaming. Een ontstelde Vlaming maakt een financiële exercitie dat bij iedere autochtone Europeaan de wenkbrauwen doet fronsen. In het volgende epistel constateert hij dat in Vlaanderen de financiële verhoudingen zoek zijn. Kennelijk uit zich dat in het stemgedrag van de autochtone kiezer, want het Vlaams Belang en de N-VA hebben nog zes procent van de stemmen nodig om tezamen een meerderheid te bereiken. Tot dan blijft het cordon sanitaire van kracht. Bij het beoordelen van dit artikel door de Nederlandse lezer is het van belang te weten dat in België in vergelijking met Nederland en de lonen iets lager zijn, maar de kinderbijslag bijna twee keer zoveel bedraagt.

van deze deal worden alleen de staatskas en de werkgevers en eventueel de banken en verzekeraars beter, zulks in het nadeel van de alle deelnemers in de pensioenfondsen! De benaming van ‘pensioendeal’ is misleidend.
Globaal heeft driekwart van de FNV-leden met de pensioendeal ingestemd.
Het is feitelijk een aow-leeftijd-deal (een paar jaar bevriezen) met een arbeidspensioendeal waarin vaststaat de doorsneesystematiek komt te vervallen en nog veel losse eindjes nader moeten worden ingevuld.
Het was de vaste wil van D’66 om het pensioenstelsel te ‘índividualiseren’. Zogenaamd om jongeren te beschermen die voor ouderen zouden betalen. Wat zijn nu de consequenties? Grofweg zijn er vier groepen te onderscheiden: ×
SERVICE
Contact
 
Vragen