€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Immigratie: ‘bang dat vluchtelingen terrorisme aanwakkeren'
  Immigratie: ‘bang dat vluchtelingen terrorisme aanwakkeren'

Pensioen, ónze poen!

Dansen rond de pot van € 1,375 biljoen. Ingroei van Europese en Haagse politiek

Cees Freeke • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Rutte zwichtte voor de begroting in de euro-zone; opmaat naar de transferunie. Mark, Merkel en Macron doen niet wat het volk wil (volkssouvereiniteit), maar wat de EU dicteert. Zowel in ons land als in Frankrijk profiteert de loon- en pensioentrekker niet van de welvaart; alleen de multinationals! Onze pensioenpot: € 1,375 biljoen euro. Frankrijk: nul; Macron is op een transferunie uit!. EU: geld van ‘Noord’ naar ‘Zuid’.

  Bestaat er eigendomsrecht op pensioen? Is de doorsneepremie redelijk? Is een ‘individueel potje’ echt beter? Waarom kan er bij € 1,375 biljoen geen indexatie vanaf? De aflossing hypotheekschuld met je pensioen, is dat niet ‘oneigenlijk gebruik’? Is de ‘rekenrente’ van Klaas Knot wel redelijk?

  Minister Wouter Koolmees wil ‘de pensioenen hervormen’, zo nodig ‘zonder sociale partners’. Is dit erg? ‘Ja, heel erg’, stelt Cees Freeke. ‘Arbeidsvoorwaarden, daar gaat de minister niet over. Jetta Klijnsma vindt pensioengelden ‘gemeenschapsgeld’;dromende over ‘nationalisering!’ Krijgt Koolmees dit estafettestokje? Ze kwam zogenaamd voor jongeren op; ze beoogde echter met premieverlaging € 1,5 miljard euro EXTRA loonheffing! Onwaarachtig.

  Mr. Cees Freeke (1947) is jurist en was raadslid. Hij kwam in 2002 met de opkomst van Pim Fortuyn in de politiek. Hij
  werd in Terneuzen de luis in de pels: ‘misstanden aan de kaak stellen.’ Hij verijdelde een coffeeshop pal aan de grens
  en een onrechtmatige staatssteun. In Tilburg studeerde hij af in de rechtsgeleerdheid als arbeids- en pensioenrechtjurist.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 268
  Uitgeverij : Pumbo.nl
  ISBN : 9789463455336
  Datum publicatie : 02-2019
 • Inhoudsopgave
  1. Ontstaansgeschiedenis pensioenen 7
  2. Pensioenfonds op afstand 19
  3. Eigendomsrechten op pensioen 26
  4. Pensioenregl. en uitvoeringskosten 33
  5. Europese richtlijnen 36
  6. Doorsneesystematiek 42
  7. Afschaffing VUT: generatieconflict 43
  8. ‘Nine-eleven’ en de kredietcrisis 51
  9. Pensioenfondsen zijn schatrijk 69
  10. Moderne ouderenmishandeling 73
  11. Gevaarlijke cocktail SER en directeur RABO 74
  12. AMF adviseert mee; AEGON verdient 76
  13. Plan Rutte, volop lege hulzen 81
  14. Pensioenfondsen in hypotheken?! 82
  15. Nationale Nederlanden verdienmodel 85
  16. Jetta Klijnsma fopt jongeren 87
  17. Het Zwitserleven-gevoel is verdwenen 91
  18. Gendersolidariteit over boord gezet 93
  19. Klaas Knot te gast bij Buitenhof 95
  20. Pensioenrichtlijn + failliet Italië en Frankrijk 98
  21. Europese transferunie en Guy Verhofstadt 100
  22. Politieke invloed in de pensioenen 103
  23. De ENIGE invloed is uw stem bij de
  verkiezingen. 138
  24. De voetangels bij pensioenpotten 167
  25. Waarom de discussie lang duurt 178
  26. Publiek statement rekenregels 191
  27. Pensioenpotten: € 1,375 biljoen 195
  28. Marktrente 199
  29. Marktrente deugt niet als rekenrente 224
  30. De Nederlandsche Bank is hoofdschuldige 233
  31. Conclusie, wie krijgt uw stem? 247
  Review 268
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

.. het gebruik van een ‘passerelle clausule’ conform art. 42 van het Verdrag. De bedoeling is – naast voorkoming van omslachtige procedures - het verwerven van nieuwe competenties zonder tussenkomst van nationale parlementen. Noot: hierbij nog Europees leger, een tranferunie en een Europese Veiligheidsraad: dan heeft Brussel 100% soevereiniteit en ons land 0%.

Vorig jaar om deze tijd overviel staatssecretaris Jetta Klijnsma de Tweede Kamer met de nieuwe Europese pensioenrichtlijn. Binnen vierentwintig uur moest deze wel of niet goedgekeurd worden. (…) Deze Europese pensioenrichtlijn zet namelijk de deur open voor de Europese Commissie om ‘maatregelen te kunnen treffen ten aanzien van Europese pensioengelden indien zij dit nodig acht’, aldus lid 60 van de richtlijn.

Al ons pensioengeld valt onder de richtlijn
In tegenstelling tot het Duitse pensioengeld valt het Nederlandse pensioengeld van 1375 miljard euro volledig onder de nieuwe Europese pensioenrichtlijn. Van verschillende kanten werd ten stelligste beweerd, dat het echt niet zo’n vaart zou lopen met de invloed van Europa op ons pensioengeld.
Maar toen werd Macron president van Frankrijk. Bevlogen kondigde hij hervormingsplannen aan voor Frankrijk. Minder overheid, flexibele arbeidsmarkt, lagere overheidsschuld. Tegelijk presenteerde hij een wensenlijst voor de ‘verdieping van de eurozone’. Macron wil voor de eurozone een eigen parlement, begroting en minister van Financiën. Maar bovenal wil Macron een Europese transferunie. Een unie waarin rijke Europese landen de armere financieel zullen bij springen als deze dat nodig hebben.

België wil een pensioenmalus invoeren. Dit betekent dat een kwart van de opgebouwde pensioenrechten wordt onteigend voor wie één tiende minder lang werkt (…) De potverteerder van 2003, Guy Verhofstadt, zit intussen met een riant salaris bij het EU-pensioenfonds, dat in 2018 onder de dekkingsgraad kwam. Er werd onverwijld 270 miljoen euro bijgestort: niks bezuinigen! De Vlamingen verarmen in aanzienlijke mate.

Franse hervormingen van ons pensioengeld
Nou gaat politiek over belangen, dus ook Franse belangen. Het lijkt er dan ook sterk op, dat president Macron de Franse hervormingen koppelt aan de transferunie, die met allerlei fondsen geldstromen van Noord naar Zuid sluist. Dus landen als Nederland en Duitsland gaan de Franse hervormingen financieren als het aan Macron ligt. Hij noemt dat ‘solidariteit’. Als akkoord wordt gegaan met de ‘eurozone met eigen begroting’ dan is er een opmaat naar een transferunie.
Update: Mark Ruttte is gezwicht. Transferunie helaas in zicht! Frankrijk en Italië zijn armlastig.

De ENIGE invloed is uw stem bij de verkiezingen.

Op welke partijen? Ik geef geen advies (als u dat overigens überhaupt al zou willen) maar de volgende partijen zijn desastreus voor de bescherming van onze pensioenen: ×
SERVICE
Contact
 
Vragen