€ 31,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Pentalogie

Vijf Werelden in Één

Mark Twain, Randall Garrett, Franz Kafka, Kahlil Gibran en E.M. Forster • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Stap binnen in vijf betoverende werelden vol avontuur, mysterie en verbeelding met ons nieuwste 5-in-1 boek, 'Pentalogie'. Dit meesterwerk neemt je mee op onvergetelijke reizen door tijd en ruimte.

  Boek:1 -Eva’s Dagboek -
  Stap binnen in de geheimen van het Hof van Eden zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien! In "Eva's Dagboek" neemt de legendarische schrijver Mark Twain je mee op een onvergetelijke reis door de ogen van de eerste vrouw op aarde. Ontdek het hilarische en soms ontroerende verhaal van Eva terwijl ze haar weg vindt door het paradijs, ondeugende streken uithaalt en haar eigenzinnige kijk op het leven deelt.
  Maar wees gewaarschuwd: dit is geen doorsnee Bijbelverhaal! Twain's meesterlijke pen zet de traditionele vertelling van Adam en Eva op zijn kop met scherpe humor en onverwachte wendingen. "Eva's Dagboek" laat je lachen, nadenken en meeslepen door een wereld vol avontuur en inzichten.
  Dus bereid je voor om te worden betoverd door dit tijdloze verhaal, vol humor en wijsheid, dat de tand des tijds heeft doorstaan. Duik in de bladzijden van "Eva's Dagboek" en ontdek waarom Mark Twain nog steeds een meesterverteller is, zelfs in het paradijs!

  Boek:2 -De Machine komt tot Stilstand-
  In een toekomstige wereld, verstrikt in de verleidelijke omhelzing van technologische vooruitgang, leeft de mensheid in een beklemmende ondergrondse realiteit. De Machine regeert alles: van de geboorte tot de dood, van de gedachten tot de acties van haar onderdanen. Mensen leven geïsoleerd, hun levens beperkt tot cellen waarin ze afhankelijk zijn van de Machine voor al hun behoeften.
  Echter, wanneer de grenzen van de Machine beginnen te vervagen en tekenen van verval zich manifesteren, wordt de fragiele balans van deze dystopische samenleving bedreigd. Vashti, een toegewijde volgeling van de Machine, wordt geconfronteerd met de angstaanjagende waarheid over de wereld waarin ze leeft. Als haar zoon, Kuno, een opstandige afvallige, contact zoekt buiten de grenzen van de Machine, wordt Vashti meegesleurd in een gevaarlijke reis naar de oppervlakte, op zoek naar antwoorden en bevrijding.
  Terwijl de Machine hapert en de ondergrondse beschaving op het randje van instorting balanceert, ontvouwt zich een meeslepend verhaal van rebellie, ontdekking en de strijd om menselijke waardigheid. 'De Machine komt tot Stilstand' is een tijdloze klassieker die de lezer meesleept naar een angstaanjagend plausibele toekomst, waar de grenzen tussen mens en machine vervagen en de essentie van menselijkheid op het spel staat.

  Boek:3 -In Geval van Brand-
  Er zijn momenten waarop een kapot gereedschap beter is dan een heel,
  of een verdraaide persoonlijkheid nuttiger dan een ongeschonden.
  Bijvoorbeeld, een hele bierfles is niet half zo effectief als wanneer hij gebroken is...
  "In geval van brand" door Randall Garrett is een sciencefiction kort verhaal dat het personage Bart volgt, die leeft in een maatschappij waar computers en machines alles controleren. Op een dag vliegt het gebouw van Bart in brand en werkt het geautomatiseerde brandbestrijkingssysteem niet goed, wat chaos en vernietiging veroorzaakt. Bart realiseert zich dat de afhankelijkheid van technologie mensen gemakzuchtig heeft gemaakt en onvoorbereid op noodsituaties, wat leidt tot een gevaarlijke situatie. Hij neemt het heft in eigen handen en redt de dag, waarbij hij bewijst dat soms menselijke intuïtie en actie nodig zijn, zelfs in een zeer geavanceerde technologische samenleving. Het verhaal benadrukt de gevaren van te veel vertrouwen op technologie en het belang van voorbereid zijn op noodsituaties.

  Boek:4 -Metamorfose-
  Deze schitterende Nederlandse vertaling van "Metamorfose" van Franz Kafka is een fascinerende en surreële novelle die lezers meeneemt op een bizarre en prikkelende reis van Gregor Samsa. Het verhaal ontvouwt zich als Gregor op een ochtend wakker wordt en ontdekt dat hij is getransformeerd in een reusachtig insect, wat het toneel vormt voor een diepgaande verkenning van identiteit, isolatie en de inherent vreemde aard van de menselijke conditie.
  Terwijl Gregor worstelt met zijn insectachtige bestaan, neemt het verhaal onverwachte wendingen en vermengt het elementen van zwarte humor en existentiële vraagstelling. De novelle gaat diep in op de complexiteiten van familierelaties, aangezien de transformatie van Gregor de dynamiek tussen hem en zijn familieleden uitdaagt. Kafka weeft een verhaal dat de grenzen van het alledaagse overstijgt en nodigt lezers uit om na te denken over de aard van de mensheid en de maatschappelijke druk die ons leven definieert.
  "Metamorfose" is een literair meesterwerk dat lezers blijft boeien met zijn symbolische rijkdom en psychologische diepgang. Dit tijdloze klassieke werk heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten in de literatuur en heeft generaties schrijvers en denkers beïnvloed. Als je verlangt naar een prikkelende en emotioneel geladen verkenning van de absurditeiten van het bestaan, is "Metamorfose" een must-read die nog lang in je gedachten zal blijven nadat je het aangrijpende verhaal hebt ervaren.
  Laat je onderdompelen in een leeservaring zoals nooit tevoren met deze meeslepende roman. Dit buitengewone boek breekt met het conventionele en nodigt je uit in een wereld waar woorden dansen tegen een betoverend zwart canvas, verlicht in briljant wit.

  Boek:5 -De Profeet-
  Geniet van deze prachtige vertaling en reis mee door de betoverende woorden van 'De Profeet', een tijdloos meesterwerk van Kahlil Gibran dat de diepten van de menselijke ziel verkent en de grenzen van het universum overschrijdt.
  In een betoverende vertelling neemt Gibran ons mee op een reis vol wijsheid, liefde en zelfontdekking. Een mysterieuze profeet komt aan in de stad Orphalese, waar hij door nieuwsgierige bewoners wordt ondervraagd over het leven, de liefde, vrijheid en de menselijke geest. Met elke vraag onthult de profeet diepgaande inzichten die de lezers zullen raken en inspireren.
  Terwijl de profeet zijn tijdloze lessen deelt, ontvouwt zich een meeslepend verhaal dat de geest prikkelt en het hart verwarmt. Van de mysteries van de liefde tot de zoektocht naar innerlijke vrede, 'De Profeet' biedt een kompas voor de ziel in een wereld vol chaos en verandering.
  Dompel jezelf onder in de poëtische taal en de diepe wijsheid van Kahlil Gibran terwijl hij ons herinnert aan de tijdloze waarheden die ons verbinden en ons leiden op onze reis door het leven. 'De Profeet' is een tijdloos meesterwerk dat je keer op keer zult herlezen en koesteren.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 342
  Uitgeverij : Uitgeverij De-Luxe-Aap
  ISBN : 9789464819397
  Datum publicatie : 04-2024
 • Inhoudsopgave
  1 - Eva’s Dagboek
  2 - De Machine komt tot Stilstand
  3 - In Geval van Brand
  4 - Metamorfose
  5 - De Profeet
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 31,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen