€ 28,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

P.G. Wodehouse translations in Dutch

Peter I. Nieuwenhuizen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  An bibliographic overview of the P.G. Wodehouse translations in Dutch and book publications in The Netherlands and Belgium: books, plays, anthologies, references and comics.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 342
  Uitgeverij : The Plum Press
  ISBN : 9789464068146
  Datum publicatie : 05-2021
 • Inhoudsopgave
  Een bibliografisch overzicht van de vertaling van werken van P.G. Wodehouse in het Nederlands en boekuitgaven in Nederland en Belgie: boeken, toneelstukken, verzamelbundels, referenties en stripboeken.
  An bibliographic overview of the P.G. Wodehouse translations in Dutch and book publications in The Netherlands and Belgium: books, plays, anthologies, references and comics.
 • Reviews (9,5 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  02-03-2023
  Geweldig naslagwerk voor Wodehouse-liefhebbers
  Dit boek biedt een geweldig uitgebreid overzicht van alle in Nederland of in het Nederlands uitgegeven boeken met verhalen van P.G. Wodehouse. Ondanks de veelheid aan informatie en plaatjes (elke boek is afgebeeld), is het dankzij de indexen een zeer handig naslagwerk voor ieder die iets over Wodehouse-uitgaven wil weten. De tekst is weliswaar in het Engels, maar dat is geen bezwaar; de Nederlandse titels zijn uiteraard in het Nederlands te vinden. Spinoza zou tevreden zijn! Het is nu wachten op een tweede druk, met de eventueel nieuwe uitgaven, na de verschijning van dit naslagwerk. Of een overzicht van alles wat in tijdschriften e.d. is gepubliceerd, met afbeeldingen erbij....


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  25-08-2021
  Onontbeerlijk voor de Wodehouse-liefhebber.
  Heb je al het nodige van Wodehouse gelezen, dan bekijk je dit boek met stijgende bewondering en waardering. Alles, maar dan ook echt alles wat in Nederland en België van hem zelf is verschenen, én over hem is geschreven (door andere auteurs), is hierin terug te vinden. Zowel Nederlandse als Engelstalige uitgaven. Met foto's van de kaften, alle bijzonderheden, over uitgever, aantallen, jaar, prijzen, noem het maar, het staat vermeld. Zelfs de misdrukken in taal of kleur ontbreken niet. Evenmin als de paar Wodehouse-gerelateerde afleveringen in de Donald Duck.. Het is geen leesboek om in één ruk uit te lezen, het is een naslagwerk om jaren plezier van te hebben. Het ligt nu op mijn nachtkastje voor de eerste greep, elke avond even een paar bladzijden doorbladeren, heerlijk. En een motivatie om toch maar door te gaan met mijn eigen armzalige collectie Wodehouse..


  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-08-2021
  Wodehouse: A Dutch Treat
  Peter Nieuwenhuizen's latest, "P. G. Wodehouse translations in Dutch" is superb. This comprehensive survey of Plum's words, as translated, is sufficient proof, if proof were needed, of the wisdom and civilization resident in The Netherlands, where so much of Wodehouse is shown to be so readily available. While the details may be more than the average reader wants, or even needs to know, it would be essential for a serious, certainly a completist, collector. And the colorful cover illustrations are an substantial added bonus. Both the very useful Index and the informative Introduction make the book a joy from start to finish. Peter's work is a wonderful addition to the world-wide bibliography of Wodehouse and should inspire similar efforts among the European nations who (and who doesn't) read The Master's works.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  07-08-2021
  Titel geeft de inhoud aan
  Een uitstekend en hoogstwaarschijnlijk volledig overzicht, met veel illustraties, van de vele Nederlandse vertalingen van het werk van P.G. Wodehouse, verschenen in Nederland en België, alsmede van veel Nederlandstalige uitgaven die een 'link' met Wodehouse hebben.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  24-07-2021
  Waardevol standaardwerk
  Totaaloverzicht van de Nederlandse vertalingen van het werk van deze Engelse 20ste eeuwse humorist. Goed register, heldere indeling, cross-references naar de Engelse en Amerikaanse uitgaven, en urenlang plezier van het op orde brengen van de eigen verzameling!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 28,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen