Niet leverbaar

×

€ 12,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Pijn aan de zijlijn

Ilana Buijssen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  “Heb ik een signaal gemist? Was ik wel op tijd bij haar? Wat als ik eerder was geweest?” Na een ervaring met suïcide worstelen veel hulpverleners met zulke vragen. Wat doet het met je om als professional een suïcide van een cliënt mee te maken? Hoort het bij het werk? En hoe geef je zo’n ingrijpende gebeurtenis een plekje? Namens GGz Breburg interviewde Ilana Buijssen verschillende hulpverleners over hun ervaringen met suïcide en de emotionele impact van die ervaringen. Dit leverde zulke indrukwekkende en belangrijke verhalen op dat we de interviews hebben gebundeld in het boek Pijn aan de zijlijn: Hulpverleners over hun ervaringen met suïcide. Het boek staat vol persoonlijke verhalen van hulpverleners onder wie een psychiater, een psycholoog, en verpleegkundigen van verschillende psychiatrische afdelingen. Daarnaast bevat de bundel informatie en praktische tips over het omgaan met suïcide op de werkvloer.

  “Heb ik een signaal gemist? Was ik wel op tijd bij haar? Wat als ik eerder was geweest?” “Telkens als ik eraan dacht, verscheen het nare plaatje op mijn netvlies van hoe mijn collega’s hem aantroffen.” “Waarom voel ik me zo? Haar familieleden hebben toch een veel groter verdriet te verwerken?” Het emotionele effect van suïcides op hulpverleners is groot. Toch is hier maar heel weinig aandacht voor. Daar komt bij dat na een zelfdoding de emoties van hulpverleners vaak ondergeschikt zijn aan die van de familie. Namens GGz Breburg interviewde Ilana Buijssen professionals die in hun werk te maken krijgen met suïcide. Wat doet het met je als een cliënt suïcide pleegt? Hoort het bij het werk? En hoe geef je zo’n ingrijpende gebeurtenis een plekje?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 172mm x 202mm
  Aantal pagina's : 80
  Uitgeverij : Tred
  ISBN : 9789082758412
  Datum publicatie : 02-2022
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave Voorwoord Lisa, verpleegkundige Mandy, ervaringsdeskundige Jan, psychiater Cyrilla, vrijwilliger luisterlijn Karin, verpleegkundige Koos, ervaringsdeskundige Anka, orthopedagoog Thea & Ineke, geestelijk verzorgers Arjan, verpleegkundig specialist John, ervaringsdeskundige Roos, hulpverlener 113 Sam, ex-cliënt Jan, verpleegkundige Cees, vrijwilliger geestelijke gezondheidszorg Birgit, GZ-psycholoog Tips voor hulpverleners Noot van de auteur Nawoord Meer weten?
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 12,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen