€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Positief

Jan Altena • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Najaar 1987
  Als Martin na een ernstig verkeersongeluk bijkomt in het ziekenhuis, hoort hij van zijn vrouw Marion dat hij seropositief is.
  Enigszins hersteld van de schok vraagt hij zich af hoe hij besmet kan zijn. Hij hoort beslist niet tot een van de risicogroepen en de enige mogelijkheid lijkt onmogelijk. Die hartstochtelijke liefde van vier jaar geleden voor Alexandra, zijn Aphrodite, kan gewoon de oorzaak niet zijn van deze smerige ziekte - aids.

  Martin probeert zijn gewone leven weer op te pakken. Maar als vrienden en collega's hem laten vallen en hij nog een paar gemene klappen te verwerken krijgt, slaat hij volkomen door.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 299
  Uitgeverij : Altena-tca
  ISBN : 9789082678390
  Datum publicatie : 12-2020
 • Inhoudsopgave
  Verantwoording van de auteur:
  Deze roman werd geschreven in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. Aids was in die tijd een ongeneeslijke ziekte, veroorzaakt door een nieuw virus. Het was niet alleen een feit dat je de dood in de ogen keek als je HIV-positief getest werd, maar ook dat daar een verschrikkelijke lijdensweg aan vooraf zou gaan. Gelukkig ligt dat nu anders. Weliswaar genees je niet echt als je HIV-positief bent, maar met de nodige middelen kun je een goed leven leiden.
  De hopeloosheid die vijfendertig jaar geleden volgde op de mededeling 'U bent seropositief' was ook de belangrijkste reden dat dit boek, ondanks aanvankelijke belangstelling van een tweetal uitgevers, destijds niet in druk is verschenen. Het was simpelweg 'not done'.
  De roman kan nu gelezen worden als een (bijna-)historische roman, met voor de oudere generatie - de jongvolwassenen van toen - een glimlach van herkenning naar het vrijwel com- puterloze tijdperk en voor de jongere wellicht een stukje verba- zing naar die tijd zonder sociale media.
  Maar helaas ook met de herkenning van het kwaad van een nieuw verschrikkelijk virus.
  Historisch, maar ook actueel.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 21,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

1

Vaag drongen geluiden tot Martin door. Stemmen die door een dikke kolkende brei heen probeerden te dringen.
'Zou het nog lang duren voor hij bijkomt?'
'Volgens de dokter niet. Hij ziet er trouwens ook een stuk beter uit vandaag.'
'Wanneer vertel je het?'
'Ik weet het niet, hij zal eerst wel wat tijd nodig hebben om het ongeluk te verwerken. Het beste lijkt het me om nog een paar dagen te wachten.'
'Tja, maar het wordt natuurlijk wel steeds moeilijker.'
Hij hoorde iemand diep zuchten en onwillekeurig deed hij zijn ogen wat open. Het heldere licht deed pijn en de omgeving deinde op en neer. Snel sloot hij zijn ogen weer en liet zich weer wegzak- ken in die heerlijke vergetelheid. De stemmen leken uit een ande- re wereld te komen.
'Er zal wel heel wat veranderen als hij weer thuiskomt.'
'Ik hoop van niet. We hadden het fijn samen en dat blijft wat mij betreft zo.'
'Ja, maar toch...'
'Je begrijpt het niet, Ageeth. Hij is positief, ik niet. Dat betekent dat ik er voor kan zorgen dat hij een paar fijne jaren krijgt en dat ga ik proberen ook.'
'Ik hoop dat het je lukt; ik mag Martin graag, dat weet je. Maar makkelijk zal het niet zijn.'
'Dat weet ik... Ja, dat weet ik'
Weer zuchtte de vrouw naast hem. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen