Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 34,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De kwestie verwarde personen
  De kwestie verwarde personen (boek)
 • Cover Verward in Nederland
  Verward in Nederland (boek)

Praktijkboek sociaal-psychiatrische begeleiding

Bauke Koekkoek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  - een praktijkboek dat uitlegt hoe je sociaal-psychiatrische begeleiding precies doet - met niet alleen aandacht voor methoden, maar vooral voor motivatie, houding en de werkrelatie - met stap-voor-stap uitleg hoe je werkbare doelen formuleert waar professional en patient het over eens zijn - met tips voor het goed houden van de werkrelatie, het op koers blijven en het afsluiten van sociaal-psychiatrische begeleiding

  Goede ambulante zorg bieden aan mensen met een ernstige en langdurige psychiatrische stoornis is niet eenvoudig. Door de duur en complexiteit van de problemen zien hulpverleners soms door de bomen het bos niet meer. Of verliezen zij hun geloof in herstel. Ondanks de beschikbaarheid van veel therapie├źn in de geestelijke gezondheidszorg, ontbrak tot nu toe een heldere methode voor de sociaal-psychiatrische begeleiding van deze pati├źnten.In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe de sociaal-psychiatrische begeleiding van mensen met (niet-psychotische) langdurige problematiek kan worden vormgegeven. Deze aanpak onderscheidt drie fasen met steeds een iets andere bejegeningswijze en passende gesprekstechnieken. Ook is er aandacht voor terugkerende vaste elementen in gesprekken, voor onderlinge afspraken en voor de afronding van het contact. Ter ondersteuning en ter illustratie wordt dit boek geleverd met een dvd waarop een aantal filmpjes staat dat verschillende soorten gesprekssituaties laten zien.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 168mm x 242mm
  Aantal pagina's : 176
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789031390533
  Datum publicatie : 11-2011
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 34,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen