€ 17,90

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Over het zijnde en het wezen
  Over het zijnde en het wezen (boek)
 • Cover De academische preken
  De academische preken (boek)

Preken over de geloofsbelijdenis

Thomas van Aquino • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De invloedrijke middeleeuwse denker Thomas van Aquino is als theoloog vooral bekend om zijn geschriften waarin hij een synthese geeft van het christelijke geloof en argumenten aanlevert voor een beter begrip daarvan. Als docent aan de Universiteit van Parijs en aan de studiehuizen van zijn Orde, de Dominicanen of Predikheren, werd hij ook geacht preken te houden voor zijn studenten en medebroeders, en de Heilige Schrift uit te leggen. Zo schreef hij veel kleine werken met antwoorden op praktische geloofsvragen van zijn tijdgenoten. Het is vooral in deze korte werken dat wij Thomas van Aquino aan het werk zien als gelovige én theoloog.
  Deze uitgave bundelt twee korte geschriften over de geloofsbelijdenis: Preken over de geloofsbelijdenis en Over de geloofsartikelen en de sacramenten. Thomas geeft bondige informatie over de betekenis van elk van de afzonderlijke geloofspunten en tekent de lijnen uit voor een helder verstaan. Ook laat hij zien op welke wijze de verschillende geloofsinhouden een toepassing kunnen krijgen in de praktijk van het gelovige leven. Deze geschriften verschijnen nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling met inleiding en annotaties. Ze bieden een boeiende inkijk in de praktijk en de leer van de Kerk in de Middeleeuwen. en ook raadgevingen voor de gelovige praxis van vandaag.

  Een uitgave van het Thomas Instituut te Utrecht (Tilburg University) en De Tiltenberg, het centrum voor kerkelijke vorming van het bisdom Haarlem-Amsterdam.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 210mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Parthenon
  ISBN : 9789079578535
  Datum publicatie : 02-2013
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,90

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 23:15 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen