€ 10,95

ePUB ebook

  € 4,49

PDF ebook

niet beschikbaar

Presenteren Loont!

van stress naar succes

Marie Jose Custers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Je komt ze massaal tegen: mensen die bang zijn om het podium te beklimmen. Professionals met grondige kennis en ervaring over hun vak. Geïnspireerde mensen die een boodschap hebben. Ze weten heus wel dat het zinvol is en belangrijk om een presentatie te geven. Dat ze iets te vertellen hebben, maar dat speelt geen rol meer als ze echt beseffen dat ze het podium op moeten om hun verhaal te doen.

  Het idee om publiekelijk “gezien” te worden, schrikt menigeen af. Een podium op gaan is letterlijk groter worden dan je publiek. Je staat hoger en daarmee schep je verwachtingen. Niet alleen schep je verwachtingen bij het publiek, maar vooral bij jezelf. En daar zit ‘m de kneep. Een gewone presentatietraining leert je allerlei inhoudelijke zaken waar je op moet letten. Wat moet er in de presentatie? Hoe moet je staan? Hoe gebruik je je stem? In een gangbare presentatietraining leer je niet om de podiumstress kwijt te raken. Er wordt slechts zijdelings aandacht besteed aan dit gedeelte van de presentatie. Jammer, want daar haken de meesten al af. Ze hopen dat een cursus die regels geeft hen leert om “perfect” te presenteren en dat ze daardoor de angst kwijt raken. Als de angst er al is, dan veroorzaakt een gangbare training meestal nog meer stress, want er komt nog meer bij om op te letten dan er al was.

  Marie-Jose Custers wil de lezer meenemen in de redenen die er zijn waarom we zo op zien tegen een podium en... wat er aan te doen is. Ze geeft al jaren trainingen die de deelnemers leren om zich vrij te voelen op een podium. Ze heeft door haar ervaring alle soorten sprekers mee gemaakt. Haar overtuiging is dat authenticiteit het allerbelangrijkste is voor een spreker.

  Dit boek bevat ervaringen van deelnemers, blogs over het onderwerp en tips voor de presentator die graag met een rustige hartslag het podium op wil...

  En.... Presenteren loont! Van stress naar succes.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 83
  Uitgeverij : CustersCoaching
  ISBN : 9789082192605
  Datum publicatie : 03-2014
 • Inhoudsopgave
  1 Inleiding
  2 Waarom presenteren?
  3 Nachtmerrie
  4 Wat is stress?
  5 Black out?
  6 Falen
  7 Schaamte
  8 Het podium
  9 Je verhaal
  10 Techniek
  11 Taalgebruik
  12 Je publiek
  13 Luisteren
  14 Applaus
  15 Tips
  16 Voorbeelden en verhalen...
 • Reviews (8,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  07-04-2014
  Geweldig
  Als je aan dit boek begint, wil je graag door blijven lezen. Het boeit meteen door de verhalende vorm waarin het geschreven is. En dat is wat mij betreft ook de kern van het verhaal; de kennis en ervaring delen door middel van emoties en inhaken op de behoefte van de lezer/luisteraar. Hetgeen de schrijfster wil overbrengen blijft daardoor veel beter hangen dan wanneer de 'tips en trucs' van het presenteren opgesomd zouden zijn. Het boek is ook een goede toevoeging op de training die de schrijfster geeft en zal de lezers die de training nog niet gevolgd hebben, zeker inspireren dat te gaan doen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-04-2014
  lezen van het boek loont!
  Op heldere wijze geeft Marie José aan waar het bij presenteren om gaat. Goede voorbeelden en duidelijke tips. Het boek maakt nieuwsgierig naar de training authentiek presenteren die ze geeft.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 10,95

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Waarom presenteren?!
!
Waarom zou je gaan presenteren als je er zo tegen op ziet? Je kunt toch ook gewoon je werk goed doen? Anderen weten dan toch ook dat je goed bent in wat je doet? Er zijn heel veel mensen die zo erg op zien tegen presenteren dat ze jarenlang het podium weten te vermijden. Ze duiken als het ware weg en... anderen gaan voor.!
!
Neem Barbara: ze is een steengoede kwaliteitsmanager en auditor bij een grote overheidsorganisatie. Ze weet dat ze goed is en kent haar cijfers op haar duimpje en toch... elke week bij de teamvergadering voelt ze een torenhoge stress. Tijdens die vergadering wordt er van haar verwacht dat ze de laatste cijfers deelt. Ze begint er last van te krijgen. Ze slaapt de dag voor de teamvergadering slecht. !
!
Of Berry die al meer dan 20 jaar een groot team van uitstekende professionals leidt. Hij doet dat uitstekend en overtuigend. Er is een klein vlekje: als er een presentatie gegeven moet worden, dan wijst hij iemand uit het team aan om dat te doen. Hij gaat wel zelf altijd mee. Na zo’n presentatie heeft hij altijd spijt. Hij weet dat hij zelf een betere presentatie gegeven zou hebben, maar ja... Stress houdt hem tegen!
!
Sjaak is apotheker bij een groot academisch ziekenhuis. Telkens als er een presentatie gegeven moet worden geeft hij niet thuis. Na verloop van tijd wordt hij niet meer gevraagd. Hij merkt dat mensen die
!6minder opleiding en ervaring hebben hem rechts inhalen. Hij is kennelijk niet zichtbaar in de organisatie. En... als hij hogerop wil, dan moet hij wel gaan presenteren.!
!
Christel is ondernemer. Ze heeft een prima product en is een goede dienstverlener, maar ze heeft een hekel aan netwerken en zal de laatste zijn die voor een groep een pitch gaat vertellen over haar bedrijf. Jammer, het komt regelmatig voor dat haar concurrenten er vandoor gaan met opdrachten die haar op het lijf geschreven zouden zijn. Jammer...!
Deze mensen zijn geen uitzondering. De angst voor de presentatie staat helemaal los van de kennis en kunde van degene die die angst voelt. Uitstekend opgeleide mensen hebben ook last van stress. In sommige beroepen speelt presenteren minder als in andere. Presenteren levert echt wat op:!
!
- carrière! - trots! - contacten! - geluk! - persoonlijke groei! - succes! - zichtbaarheid! - omzet! - zelfvertrouwen! - plezier! - energie! - nieuwe ideeën !
! !
Wat kies jij? ×
SERVICE
Contact
 
Vragen