€ 51,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Psychologie van de levenskunst

E. Bohlmeijer • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Psychologie van de levenskunst
    Gerben Westerhof, Ernst Bohlmeijer

    Het is een kunst om het leed van het leven te accepteren en daarbij aandacht te hebben voor het positieve. Spijt, mislukking en verlies hoeven niet te betekenen dat de kwaliteit van leven achteruitgaat.
    Dit boek is een tegengeluid op twee gangbare stromingen binnen de psychologie, waarbinnen het negatieve nadrukkelijk wordt vermeden. Psychologen hebben zich lange tijd vooral beziggehouden met het oplossen van negatieve aspecten van het menselijk functioneren, zoals depressie en angst. Daarop volgde de ‘positieve psychologie’, waarbij het gaat om het bevorderen van welzijn en geluk. In dit boek wordt ’de derde weg‘ verkend, de weg van de levenskunst.


    Over de auteur(s):
    Gerben Westerhof is universitair hoofddocent psychologie aan de Universiteit Twente. Over levensloop, bevordering van geestelijke gezondheid en welbevinden, en de rol van levensverhalen schreef hij meer dan honderd wetenschappelijke en populaire publicaties, waaronder het handboek Ageing in Society: European Perspectives on Gerontology.

    Ernst Bohlmeijer is universitair hoofddocent psychologie aan dezelfde universiteit. Hij schreef onder andere De verhalen die we leven (2007) en samen met Monique Hulsbergen het Boom Hulpboek Voluit leven (2009). Eerder verscheen van deze auteurs het Boom Hulpboek Op verhaal komen (voorjaar 2010).
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 170mm x 240mm
    Aantal pagina's : 397
    Uitgeverij : Boom
    ISBN : 9789461050823
    Datum publicatie : 11-2010
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 51,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar



Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen