€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Psychose!

Verhalen en Ervaringen

John Jongejan • Boek • paperback

 • Samenvatting
  John Jongejan heeft in het verleden zelf vaak te kampen gehad met psychoses. Hiervoor is hij zelfs ook opgenomen geweest in een psychiatrische kliniek.
  Nu leeft hij een stabiel leven en is zelfs actief als ervaringsdeskundige bij GGZ Breburg. Hiervoor heeft John een opleiding gevolgd op HBO niveau.
  Nu helpt hij mensen die deze klachten ondervinden. Hij probeert voor zijn cliënten het leven draaglijker te maken door ze zoveel mogelijk in de normale samenleving te laten participeren.

  In deze verhalenbundel staan kortverhalen die hij in het verleden zelf heeft geschreven, aangevuld met zijn eigen ervaringen die hij als patiënt en als ervaringsdeskundige heeft opgedaan.
  Het werd volgens hem de hoogste tijd om deze verhalen te bundelen en uit te geven. Hij hoopt dat de lezers van dit boek meer begrip krijgen voor mensen met een psychische beperking.
  Voor de mensen die zelf lijden aan psychoses hoopt hij dat deze bundel een stuk herkenning en hoop op betere tijden geeft.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 216
  Uitgeverij : MT Uitgeverij
  ISBN : 9789493130043
  Datum publicatie : 01-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,5 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  10-03-2021
  Psychose
  Ik heb het boek Psychose goed gelezen. De verhalen geven mij een goed beeld van hoe het zou kunnen zijn om met psychosegevoeligheid te moeten leven. De uitleg van de cover en wat psychosegevoeligheid eigenlijk is zijn duidelijk. Het is ook mooi om de verhalen van John zelf te herkennen. Op die manier leer je hem zelf ook beter kennen. Het is voor mij wel wel duidelijk geworden dat zijn cliënten blij mogen zijn met de hulp van een man als hij. Tussen de verhalen staan spreuken of korte teksten die het geheel luchtig houden. Het einde van ieder verhaal laat zien hoe het met de hoofdpersoon gaat na de heftige periode uit het verhaal. Dat is een goede vondst.

     Geschreven vanuit expertise.
     Geschreven met passie.

  Geplaatst door uit Breda , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Er is in 2021 een onderzoeksproject gestart, genaamd Patient sc-AI-nce. Dit project wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum en de TU Delft.

Dit project richt zich op het ontwikkelen van een methode voor het integreren van patiëntervaringen in text mining analyse. Het doel hiermee is om bredere patronen te herkennen in thema’s die ertoe doen volgens personen die een psychotische episode hebben meegemaakt. Text mining is een vorm van kunstmatige intelligentie, waar met behulp van een computer grote hoeveelheden aan tekst wordt geanalyseerd. De combinatie van text mining en patientervaringsverhalen is een nieuw fenomeen, en het onderzoeksveld bevindt zich nog in de explorerende fase.

De vraag vanuit het onderzoeksteam was of de auteur John Jongejan medewerking wilde verlenen aan dit onderzoek. Hierop heeft hij als gediplomeerd ervaringsdeskundige graag aan meegewerkt. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen