Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 22,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Steeds sterker worden
  Steeds sterker worden (boek)

Psychose!

Verhalen en Ervaringen

John Jongejan • Boek • paperback

 • Samenvatting
  John Jongejan heeft in het verleden zelf vaak te kampen gehad met psychoses. Hiervoor is hij zelfs ook opgenomen geweest in een psychiatrische kliniek.
  Nu leeft hij een stabiel leven en is zelfs actief als ervaringsdeskundige bij GGZ Breburg. Hiervoor heeft John een opleiding gevolgd op HBO niveau.
  Nu helpt hij mensen die deze klachten ondervinden. Hij probeert voor zijn cliënten het leven draaglijker te maken door ze zoveel mogelijk in de normale samenleving te laten participeren.

  In deze verhalenbundel staan kortverhalen die hij in het verleden zelf heeft geschreven, aangevuld met zijn eigen ervaringen die hij als patiënt en als ervaringsdeskundige heeft opgedaan.
  Het werd volgens hem de hoogste tijd om deze verhalen te bundelen en uit te geven. Hij hoopt dat de lezers van dit boek meer begrip krijgen voor mensen met een psychische beperking.
  Voor de mensen die zelf lijden aan psychoses hoopt hij dat deze bundel een stuk herkenning en hoop op betere tijden geeft.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 216
  Uitgeverij : MT Uitgeverij
  ISBN : 9789493130043
  Datum publicatie : 01-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,5 uit 1 reviews)

  10-03-2021
  Psychose
  Ik heb het boek Psychose goed gelezen. De verhalen geven mij een goed beeld van hoe het zou kunnen zijn om met psychosegevoeligheid te moeten leven. De uitleg van de cover en wat psychosegevoeligheid eigenlijk is zijn duidelijk. Het is ook mooi om de verhalen van John zelf te herkennen. Op die manier leer je hem zelf ook beter kennen. Het is voor mij wel wel duidelijk geworden dat zijn cliënten blij mogen zijn met de hulp van een man als hij. Tussen de verhalen staan spreuken of korte teksten die het geheel luchtig houden. Het einde van ieder verhaal laat zien hoe het met de hoofdpersoon gaat na de heftige periode uit het verhaal. Dat is een goede vondst.

     Geschreven vanuit expertise.
     Geschreven met passie.

  Geplaatst door uit Breda , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 22,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De tijdreiziger

Na een opname van vijf maanden in Amsterdam werd Richard overgebracht naar een kliniek dichter bij zijn familie. Er was niet genoeg plek in de kliniek, daarom moest hij de tijd overbruggen bij zijn moeder.
Het was vergeleken met de kliniek in Amsterdam erg gezellig thuis en hij had daar leuke dagen.
Zijn familie zei blij te zijn dat het zo goed met hem ging. Het leek wel of zijn warrigheid even weg was, dat merkte hij zelf ook.
Op de maandag na een lang weekend kon hij terecht in Goes.
Daar aangekomen voelde hij zich weer gevangengezet op de gesloten opnameafdeling. Na het avondeten zat hij buiten een sigaret te roken en hij baalde ervan hier te zijn.
Richard had het gevoel dat hem iets akeligs te wachten stond. Om half elf wilde hij naar bed maar hij had van de verpleging nog geen eigen kamer toegewezen gekregen. Zijn gevoel bleek juist. De verpleegkundigen meldden hem dat hij eerst nog een nacht in de separeercel moest.
Dit was omdat hij de afgelopen vijf maanden ook vaak gesepareerd was. Ze wilden weten of hij het veilig kon houden.
‘Dat vind ik niet zo leuk, het is nu toch anders?’ zei Richard bedeesd. Maar ineens zette hij zich er overheen, nu er zo veel verpleegkundigen om hem heen stonden.
Hij mocht met zijn shirt en korte broek de cel in. De deur ging achter hem dicht en hij ging op het matras liggen. Shit, hij voelde dat hij bang was.
‘Gewoon ogen dicht en hopen op betere tijden,’ sprak hij zichzelf toe.
Ineens viel hij in slaap en de volgende ochtend om 08:30 uur werd hij wakker gemaakt om te gaan ontbijten. Die dag kreeg hij een eigen kamer. Ook kreeg hij een gesprek met de psychiater die hem de diagnose bipolaire stoornis gaf.
Bij de vorige opname hadden ze hem de diagnose schizofrenie gegeven. Hij vond het allebei verschrikkelijke termen.
Maar na een paar dagen vond hij het best wel leuk op de afdeling en op vrijdagmiddag lag hij op een handdoek op het gras in de zon. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen