€ 64,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Spoedeisende hulpverlening

R.G. van Kesteren • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Kenmerkend voor de spoedeisende geneeskunde zijn onaangekondigde en soms gecompliceerde situaties waarin veel van de hulpverleners wordt gevergd. In de eerste fase na het trauma–incident kan veel winst worden geboekt door het verrichten van eenvoudige handelingen waarvoor weinig hulpmiddelen nodig zijn en die niettemin levensreddend kunnen zijn. Veel slachtoffers danken hun leven aan dergelijke doeltreffende handelingen.

  Spoedeisende hulpverlening richt zich op het handelend optreden bij acute medische noodsituaties vanuit een systematische benadering en behandeling volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen, die inmiddels de (internationale) standaard in de spoedeisende geneeskunde vormen. Hierdoor hanteren alle hulpverleners dezelfde systematiek en sluiten de schakels van de keten van spoedeisende hulpverlening nauw op elkaar aan. Alleen hierdoor is een evidente gezondheidswinst te behalen.

  Dit boek bestaat uit drie delen. Het eerste gedeelte stelt de systematische benadering centraal en behandelt de vitale functies in vijf hoofdstukken, achtereenvolgens gericht op problemen in de luchtwegen (airway), de ademhaling (breathing), de circulatie (circulation), het bewustzijn (disabilities) en vanwege omgevingsfactoren (environment). Vervolgens wordt systematisch ingegaan op specifieke toestandsbeelden en groepen, zoals kinderen en ouderen. Ten slotte vindt de lezer informatie over organisatorische en juridische aspecten van de spoedeisende hulpverlening.

  Praktische handelingen nemen een belangrijke plaats in dit boek in. De basisvaardigheden worden uitvoerig beschreven. De beschrijvingen van geavanceerde handelingen zijn beknopt en overzichtelijk.

  Dit boek richt zich vooral op (para)medische beroepsbeoefenaren die het eerste contact met een slachtoffer of met omstanders hebben. Het is ook geschikt voor medische hulpverleners die hun taakuitvoering verderop in de keten van de spoedeisende hulpverlening hebben.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 168mm x 242mm
  Aantal pagina's : 193
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789031340279
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 64,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar0-1 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen