€ 13,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Radicalisering in beeld

Jamal Ahajjaj • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Radicalisering in beeld
  Een ontmoeting tussen de islamitische en westerse visie


  Radicalisering in beeld gebracht door imam Jamal Ahajjaj

  Islamitisch radicalisme is op dit moment regelmatig onderwerp van gesprek. Veiligheidsinstanties, ministeries en onderzoeksbureaus draaien overuren om uit te zoeken hoe dit fenomeen ontstaat en wat ze ertegen kunnen doen. Hier is echter nog steeds geen duidelijk antwoord op gevonden. Dat heeft wellicht te maken met de ongrijpbaarheid en complexiteit van het fenomeen.

  Volgens sommige onderzoekers kan dit probleem alleen worden opgelost als het van binnenuit zou worden aangepakt. Hiervoor zou de overheid de handen ineen moeten slaan met moskee├źn en imams. Deze zouden als volledige en betrouwbare overlegpartners en bondgenoten moeten worden beschouwd. De vraag is echter of imams en moskee├źn wel een goed en duidelijk beeld hebben van wat radicalisering precies inhoudt, hoe deze ontstaat en hoe deze bestreden dient te worden.

  In dit boek gaat imam Jamal Ahajjaj op zoek naar antwoorden op deze en nog andere cruciale vragen. Hij belicht daarbij het islamitische radicalisme en probeert deze vanuit zowel een westers als een islamitisch oogpunt te benaderen. In een poging om dit fenomeen voor zichzelf en voor anderen inzichtelijker en begrijpelijker te maken, plaatst hij de verschillende visies naast elkaar, maakt een schets van deze problematiek en zoomt dieper in op de oorzaken daarvan.


  Dr. Martijn de Koning | Antropoloog - UvA, Amsterdam

  "Jamal Ahajjaj brengt in dit boek niet alleen de Europese en Amerikaanse literatuur over radicalisering onder de aandacht, maar hij bespreekt ook de inzichten uit het Midden-Oosten, meer in het bijzonder de islamitische opvattingen over wat radicalisering is. Dit laatste is vernieuwend voor Nederland."

  Prof. Dr. Thijl Sunier | Hoogleraar antropologie van religie - Vrije Universiteit, Amsterdam

  "Ik ben van mening dat dit boek een belangrijke bijdrage kan zijn aan het debat, niet in de laatste plaats omdat de auteur wil laten zien dat moslims, inclusief die een salafistische levenswijze volgen, partners zijn in de bestrijding van gewelddadige denkbeelden."

  Prof. Dr. Herman Kuipers | Promotum Promovend

  "Jamal Ahajjaj maakt in dit boek het complexe en beladen onderwerp radicalisering - en het bestrijden ervan - op overtuigende wijze toegankelijk, ook voor de niet ingewijden. Hij weet daarbij op vruchtbare wijze inzichten uit de moderne wetenschap te verbinden met klassieke Islamitische wijsheden."
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 210mm
  Aantal pagina's : 188
  Uitgeverij : 6upgrades
  ISBN : 9789492132246
  Datum publicatie : 04-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 13,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen