€ 12,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Roken de baas

Anton Wijker • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Roken de Baas is een methode om van het roken af te komen op basis van het gezegde: “Van uitstel komt afstel”. Dwz: Het progressief uitstellen van het rookmoment reduceert de hunkering tot deze na enige tijd verdwenen is.
  Verslaving wordt in stand gehouden door angst! Deze angst is gaandeweg opgebouwd en verankerd door al die keren dat je geen rookwerk bij je had, niet mocht roken maar ook door de mislukte pogingen die vrijwel iedere roker kent. Op die manier heb je jezelf wijsgemaakt dat je er niet van buiten kunt. Als beginnend roker had je daar helemaal geen last van!

  Het rookgedrag zit gekoppeld aan sfeermomenten zoals bij de koffie of na het eten etc. Het loskoppelen van het rookmoment met het sfeermoment is het instrument van deze methode. Hierdoor wordt de ontwenningsangst gedoceerd opgeroepen. Deze methode draait het proces om door het in kaart gebrachte rookgedrag sigaret voor sigaret aan te pakken, waarbij gaandeweg van uitstel afstel komt.

  Tovermiddelen om van het roken af te komen bestaan helaas niet. Immers; “Iedere gedragsverandering leidt tot weerstand”. Maar als dit gedoceerd plaatsvindt overwin je de opgekomen behoefte te willen roken stap voor stap. Denk hierbij aan mensen met bv. “hoogtevrees, pleinvrees of angst voor spinnen”. In de psychologie worden deze mensen met gedoceerde confrontatie succesvol behandeld.

  In dit boekje geen bladzijden vol met adviezen over wat je allemaal moet of kunt doen als je het moeilijk hebt of tip zus en tip zo. Dat legt alleen maar extra druk op de uitvoering. Mijn standpunt is dat je er zo min mogelijk mee bezig moet zijn: Het gaandeweg uitstellen van 1 sigaret per dag steeds ca. 2 weken lang. Zo raak je min of meer ongemerkt van het roken af waarbij de neiging om naar vervangende middelen te grijpen beheersbaar blijft.

  Lijsten om het rookgedrag in kaart te brengen zijn bijgevoegd.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 0
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 8719326078915
  Datum publicatie : 07-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 12,90

niet beschikbaar

niet beschikbaarVoor 16.00 uur besteld, overmorgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen