Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 24,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Rake Klappen
  Rake Klappen (boek)
 • Cover Rechteloze werkelijkheid
  Rechteloze werkelijkheid (boek)

Romke D'13

Zoals het is kan ’t beter

Rients Hofstra • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Frustraties, irritaties en soms zelfs enige woede liggen ten grondslag aan dit boek. Kritiek uiten zonder alternatieven aanreiken is nooit constructief. Opgeven is dan ook geen optie.
  Met een mengeling van fictie en feiten heeft de schrijver een boek geschreven, waarin hij nogal wat overhoop haalt. Soms met shockerende teksten, dan weer met zeer praktische, goed realiseerbare alternatieven. Alles verpakt in een vlot geschreven roman met humor en zelfspot.

  Uitgangspunt is een onterecht geruimd graf. In de loop van het verhaal met een thrillerachtig eind, worden in de plaatselijke kroeg nogal wat gesprekken gevoerd over met name politiek, de zorg, onderwijs, milieu, justitie, geloof en zelfs voetbal. Een aantal taboes wordt geslecht. Misstanden komen in niet mis te verstane bewoordingen aan de orde, met filosofisch getinte, en historisch verantwoorde verwijzingen én oplossingen. Voor alle politieke- en maatschappelijke problemen komt één allesomvattend alternatief. De bedenker van een nieuwe staatsbestel komt met een geweldig en goed werkbaar idee! Vervroegde verkiezingen, incompetente bewindslieden, maanden durende formaties, kiezersbedriegende coalities, wurgende fractiediscipline, ongeloofwaardige concessies, piketpaaltjes, breekpunten, uitruilen, gedogen en one-issue partijen zullen dan tot het verleden gaan horen. Partijpolitieke benoemingen zijn taboe, terwijl partijonafhankelijke toppers op de ministeries de topambtenaren vakinhoudelijk de baas zijn. En lobbyisten moeten op zoek naar een andere baan, omdat er niet meer gedraaid en gesjoemeld gaat worden. Alles uiterst transparant en luchtig beschreven. Binnen de context van het verhaal zou ‘Bleke Blokjes’ zelfs tot een politiek begrip kunnen uitgroeien. Er zal dan een betere democratie ontstaan met echte deskundigheid, zonder maximale monddode minderheden en minimale meeknikkende meerderheden. Een kabinet kan in dit nieuwe systeem niet meer vallen! Zelfs de voetbalcompetitie blijkt een stuk spannender te kunnen.
  De ondertitel: “Zoals het is kan ’t beter” zal na het lezen van dit boek een juiste blijken!

  -Yvonne Kroonenberg: ‘Rients Hofstra kan niet alleen schrijven, hij heeft ook een krachtige, directe stijl.’
  -Popjournalist Harry de Jong: ‘Ammunitie genoeg voor een niet alledaags boek …’
  -Mediaman Willem Miermans: ‘Verplichte kost voor elke politicus ...’
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 240mm
  Aantal pagina's : 228
  Uitgeverij : Rients Hofstra
  ISBN : 9789464064315
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen