€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ronny

Greet Foulon • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Ronny, vierenveertig jaar, is kinderloos en woont alleen. Reeds twintig jaar werkt hij als boekhouder, omdat hij graag met cijfers werkt. Liever dan met mensen. ’s Avonds eet Ronny zijn boterhammen met salami en ploft zich daarna in de zetel neer om naar vrouwen te kijken. Vrouwelijke, strak gespierde atletes op tv. Of rondborstige, schaars geklede vrouwen uit zijn collectie erotische tijdschriften. Zolang het maar vrouwen zijn op papier of op het scherm, vrouwen die niet oeverloos praten en hem niet kunnen aanraken. Deze zekerheid stelt hem gerust, want met vrouwen heeft hij tot dusver alleen maar problemen gehad. Helaas zijn er twee vrouwen wiens aanwezigheid hij niet kan vermijden. Zijn moeder en Sonja, een collega, die hem meer dan hem lief is, met woorden belaagt. Maar dan ineens, is daar Sonja’s aanraking, haar blik en die zin die ze uitspreekt. Een gebaar waar Ronny stil van wordt en waardoor zijn wantrouwen in alles wat hem omringt, beetje bij beetje verbrokkelt. Heeft de toekomst hem dan toch nog iets te bieden?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 138mm x 210mm
  Aantal pagina's : 162
  Uitgeverij : adamo
  ISBN : 9789082723502
  Datum publicatie : 07-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,9 uit 5 reviews)

  17-12-2018
  Dit is literatuur
  Als vriendin en proeflezer van Greet voel ik mij bevooroordeeld om hier een recensie neer te pennen... Toch doe ik het... Want dit boek verdient om gelezen te worden. Het leest vlot en Greet heeft wel wat te vertellen. Het leest vlot en het is bovendien ook niet erg dik. Een cadeau, zeker voor lezers die een drukbezet leven leiden. Een verhaal met humor en tegelijk ook diepgang, hoe ouders heel lang een invloed kunnen hebben op hun kinderen, hier in dit geval zeker niet ten goede. Het einde is gewoon subliem, maar dat mag ik niet verklappen. Dit is literatuur.

     grappig en tegelijk ernstig
     gelaagdheid en diepgang

  Geplaatst door uit Poperinge , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  23-06-2018
  Ronny
  Genoten van 'Ronny'! Het boek nam me bij momenten terug mee naar mijn jeugdjaren. Naar het opgroeien in de Westhoek van de jaren '80. De sfeer hierbij is subliem beschreven. Het personage van 'Ronny' is heel herkenbaar. Sommige eigenschappen van Ronny zie je bij jezelf of bij anderen. Het is schrijnend om eenzaam en liefdeloos te leven, toch is er ook het vermogen om te relativeren. Greet Foulon slaagt erin om het verhaal grappig en luchtig te houden.


  Geplaatst door uit Schoten , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-03-2018
  Vlot verhaal
  Met plezier gelezen en genoten, het verhaal neemt je op sleeptouw. Bravo, Greet


  Geplaatst door uit Heule , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  22-03-2018
  Ronny en de Westhoek
  Herkenbaar en realistisch verhaal, toont alweer aan hoe bepalend de relatie met je ouders is voor de rest van het leven. Benadert de zwaardere thema's met de nodige humor. Zeker een aanrader voor mensen uit de Westhoek, met verwijzingen naar de streek en personages uit het dagelijkse leven en verleden. Heb ervan genoten, mijn aanvankelijke medelijden voor Ronny groeide doorheen het boek uit naar respect.

     Vlot geschreven
     Zware thema\'s, maar met humor
     Soms wat grammaticale foutjes

  Geplaatst door uit Sint-Niklaas , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-02-2018
  Ronny
  Mooi debuut ! Ronny had even zo goed Walter kunnen heten. Het personage deed me denken aan het liedje Ballade van een goudvis van Jan De Wilde... Een eerder rauwe vertelstijl met personages die geworteld en gebeiteld zijn in De Westhoek maar met wellicht herkenbare karaktertrekken voor om het even welke regio... Sommige beschrijvingen deden me mijmeren naar mijn eigen jeugdigheid. Het eind vond ik verrassend en prachtig bedacht. Precies de aanzet om er een pentekening bij maken. Heel goed gedaan!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik speel carrousel met grootvader. Hij tilt me op, ik sla mijn benen rond zijn middel. Ik leun achterover, mijn handen in de zijne. Grootvader tolt en tolt, sneller en sneller. Bomen, bloemen, lucht en gras wisselen hun kleuren uit. Ik strek mijn hoofd achterover in dit weidse aquarel en schreeuw mijn vreugde de onmetelijkheid in. Hij trekt me omhoog en sluit me in zijn armen. Ik wil dat hij me nooit meer loslaat. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen