€ 21,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Runen - Dolen

Dolen

Fred van Wijk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In de tweedelige Runensage raken de tweelingbroers Ake en Orno van elkaar gescheiden. Ake blijkt helemaal onverwacht magische gaven te hebben. Is hij een runensmid? Orno wordt door de hertog
  op een missie gestuurd waar hij niet van terugkeert. De achtergebleven Ake gaat hem zoeken. Die levensgevaarlijke zoektocht brengt hem bij dat mysterieuze volk: de dwergen met hun vreemde cultuur!
  Orno moet zien te overleven, maar vindt nieuwe vrienden op onverwachte plekken. Een van hen is Maja, die met planten praat … .
  Dan lijkt een nieuwe godsdienst steeds meer invloed te krijgen. Maar als de profeten van deze religie het vereren van alle andere goden verbieden, wordt de bestaande wereldorde bedreigd door religieus geweld.
  RUNEN is een fantasy-roman waarin magie voorbehouden is aan de Magisters Naturalis: astrologen, alchemisten, druïdes, heksen en runensmeden. Maar er zijn nog amper magisters! Alleen de goden kunnen wonderen verrichten.
  RUNEN is een verrassend epos in de traditie van de grote fantasy literatuur en bedoeld voor iedereen die graag wegdroomt in een fascinerende wereld die zo heel anders is dan de onze, maar die ook zoveel herkenning levert.
  ‘Dolen’ is het eerste deel van de spannende Runensage.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 158mm x 236mm
  Aantal pagina's : 387
  Uitgeverij : uitgeverij spronkels
  ISBN : 9789083306315
  Datum publicatie : 02-2023
 • Inhoudsopgave
  27 hoofdstukken, 3 landkaarten
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  12-07-2023
  Andere wereld.
  Runen vertelt op boeiende wijze de belevenissen van 2 broers in een wondere wereld van goden, mensen, dwergen en magisters. Het einde van deel 1 maakt dat ik uitkijk naar het vervolg van de gebeurtenissen in deel 2.

     Origineel
     Soms verrassend
     Missend: wie is wie lijstje.

  Geplaatst door uit Dieren
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 21,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ake voelde zich heerlijk op zijn gemak. Pas na een tijdje drong het gezang tot hem door. Hij was hier niet alleen! Maar tegelijkertijd klonken de stemmen helemaal niet bedreigend. Ake bewoog zich niet en deed alleen zijn ogen wijd open en keek spiedend in het rond. Waar kwam het geluid precies vandaan? Het leek van rechts te komen en langzaam keek hij rond. Eerst zag hij niets, maar pas na een tijdje zag hij een wonderlijk tafereel. Slechts vier – vijf pas rechts van hem stond een plant, ook in de late namiddagzon. Tenminste, het leek op een plant. Het was een plant van nog geen voet hoog. Uit de grond waren blauwgroenige, enigszins geschubde stengels gegroeid, ongeveer zo dik als twee duimen. Dat was allemaal niet zo vreemd, maar aan de uiteinden van die stengels zaten kleine hoofden die leken op mensenhoofden. Er waren aan deze ‘plant’ twee van die stengels met daarop twee meisjeshoofden. Hij zag duidelijk de kleine lippen bewegen gelijktijdig met het hoge, heldere geluid.
Ake keek gefascineerd naar deze twee wezens en wachtte geduldig tot ze uitgezongen waren. Toen ze klaar waren, zuchtte hij diep en zei:
‘Dat was prachtig,’
De twee hoofdjes keken verschrikt in zijn richting en wendden zich toen meteen af. Ake keek nu tegen de achterkant van de twee hoofdjes aan. De lange haren (meer blauw dan groen, merkte hij op) hingen nu over de stengels heen. Als hij niet zeker wist dat het menselijke hoofdjes waren, had hij deze twee bijzondere wezens nooit herkend. Van deze kant zagen ze er uit als min of meer ‘gewone’ planten.
‘Wees maar niet bang. Ik vond jullie lied erg mooi. Wat zijn jullie voor eh, wezens, als ik vragen mag?’
Hij had eigenlijk ‘planten’ willen zeggen, maar dat vond hij ook zo raar.
De stengels met de hoofdjes erop bewogen heftig, Ake hoorde een paniekerig gefluister tussen de twee en toen draaide eerst het ene, dan het andere hoofdje zich om en keek hem aan. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen