€ 16,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Sammie en opa

Enne Koens • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Enne Koens (o.a. Ik ben Vincent en ik ben niet bang en Hotel Bonbien) debuteerde als kinderboekenauteur met Sammie en opa, waarvoor ze een Vlag en Wimpel van de Griffeljury ontving. In dit verhaal over een jongen en zijn fantasievolle opa schrijft Enne in rake zinnen hoe het is om je grootvader en beste vriend te moeten verliezen. De zwart-witillustraties zijn van Kees de Boer, die voor deze uitgave een nieuw omslag maakte.
  De negenjarige Sam woont vier dagen in de week bij zijn opa en drie dagen bij zijn moeder. Zijn vader heeft hij nooit gekend. Sam vindt het geweldig bij zijn opa, die vroeger vrachtwagenchauffeur en zeeman was en veel mooie verhalen kan vertellen. Wanneer Sam hem vraagt of alles wat hij vertelt ook echt is gebeurd, zegt opa: Waar of niet waar is voor saaie mensen. Maar Sammie wil van sommige dingen precies weten hoe het zit. Wat gebeurt er met je als je dood bent? Hoe weten we welke kleur de dinosaurussen hadden? Waar begint de wind? En wordt opa weer beter wanneer hij in het ziekenhuis belandt?
  Het boek lees heel vlot, dankzij de korte hoofdstukken, de afwisselende themas en de altijd aanwezige humor. Op het einde van het boek wens je iedereen zon opa toe!
  Pluizer.be
  Ontroerend en bemoedigend tegelijk.
  Bas Maliepaard, Trouw

 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 158mm x 211mm
  Aantal pagina's : 176
  Uitgeverij : Luitingh Sijthoff
  ISBN : 9789021033082
  Datum publicatie : 06-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 16,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarZondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen