€ 25,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Schaduwjaar

Bo Peters • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Schaduwjaar is een donkere roman waarin een uitgever probeert de geschiedenis van twee bevriende schrijvers te reconstrueren aan de hand van hun manuscripten. Al doende ontrafelt hij de waarheid achter de driehoeksverhouding waarin hij betrokken is geraakt.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 568
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789090322742
  Datum publicatie : 12-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,4 uit 13 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  31-01-2022
  Mooie titel, kort maar krachtig.
  Prachtig boek! Geschreven vanuit het perspectief van drie personages die in een bijzondere relatie geraken tot elkaar. Mooie, boeiende personages in een prachtig verhaal. Je bent vanaf de eerste bladzij geboeid; daarna is het boek moeilijk weg te leggen, je wil verder lezen. Ik heb het boek al drie keer gekocht: één voor mezelf (moet in de boekenkast) en twee cadeau gegeven. Het is echt een aanrader!


  Geplaatst door uit Geldrop , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  15-01-2022
  Een WOW-verhaal
  Echt een WOW-boek! Zodra je begint te lezen, neemt de schrijfster je mee en kan je niet meer stoppen. Het boek is goed in elkaar gezet, goed over nagedacht en je blijft nieuwsgierig naar de 3 personages! Als een schrijfster je zo kan vastklampen aan het verhaal dat je maar door wilt lezen dan heb je het voor mij heel goed gedaan!! Een groot compliment aan deze schrijfster. Ik hoop dat er meerdere mooie verhalen zullen volgen!

     Makkelijk te lezen.
     Mooie overgangen en goed te volgen.

  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  13-01-2022
  In 1 adem uitgelezen.
  Zo mooi, zo verdrietig en gelijk ook heel spannend. Een echte aanrader met een voor mij verrassend einde (en dat gebeurt niet vaak). Als je moet kiezen wat je leest, hoe kies dit boek.

     Spannend
     Ontroerend

  Geplaatst door uit Brabant , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  13-05-2020
  Meeslepend in ups en downs
  In één jaar tijd veranderen de levens van een schrijver, een aspirant-schrijfster en een uitgever ingrijpend, en wij mogen meekijken hoe dit gebeurde, met schokkende onthullingen, drijfveren uit een schimmig verleden, en onvergetelijke momenten waarop juist menigeen jaloers zou zijn... Dit boek heeft me diep geraakt, vanwege het verhaal, en vanwege het feit dat het aantal personages zeer beperkt is, maar het duidelijk echte mensen zijn: ze hebben allemaal een enorme diepgang en zijn geloofwaardig. Zelfs op de momenten dat je geen sympathie voor ze voelt, leef je met ze mee. De auteur is een briljant verhalenvertelster, die je met je hele gevoel weet mee te slepen in de ups en downs van haar personages. Haar grootste talent is waarschijnlijk dat je elk woord gelooft. Een aanrader voor iedereen die van een donkerder, echt meeslepend verhaal houdt.

     Meeslepend verhaal
     Zeer sterke personages

  Geplaatst door uit Landgraaf , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  13-04-2020
  Het lezen van het prachtige, spannende, aangrijpende verhaal
  Schaduwjaar geschreven door Bo Peters de afgelopen dagen gelezen. Ademloos en gepakt door het verhaal kon ik bijna niet wachten op de volgende bladzijde en op de woorden die me verder zouden meevoeren in het prachtige, droevige, aangrijpende en in elkaar geweven levensgebeurtenissen.


  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  19-02-2020
  boeiend boek, van begin tot eind en daarna!
  Heerlijk verhaal, leest goed weg en je zit er al snel helemaal in. Beste boek wat ik in tijden gelezen heb, het is alsof je het boek leeft in plaats van leest. Het verhaal klopt gewoon, herkenbaar op sommige punten en toch verrassend en spannend genoeg om steeds te blijven lezen. Overal ging het boek met mij mee en elk moment dat het mogelijk was heb ik een stukje gelezen, omdat het ook steeds in mijn hoofd bleef zitten als ik er niet in las. Ik kon me goed verplaatsen in de verschillende personen in het boek, het is echt alsof je in hun hoofd kruipt en daardoor blijf je er ook over nadenken. Kan niet wachten tot er een volgende boek komt, schrijfstijl is echt fantastisch!

     goede verhaallijn
     goede schrijfster
     als het uit is wil je verder lezen

  Geplaatst door uit schiedam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  15-02-2020
  Nog niet gelezen
  deze vraag voor review komt voor mij te vroeg, ik wil dit boek bewaren voor mijn vakantie en heb die dus nog niet gelezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-01-2020
  Wat een Boek !
  Wat een Boek! Ik ben niet echt een lezer maar ik ben aan het boek begonnen en ik zat er gelijk in. Kon het boek maar moeilijk weg leggen zo graag wou ik het lezen. Mooi en spannend verhaal. Een fijn boek om in te lezen je wil gewoon niet stoppen. Zeker een aanrader!

     Lekker dik boek.
     Fijn leesbaar

  Geplaatst door uit Schaijk , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  13-01-2020
  Wat een bijzondere schrijfstijl.
  De schrijfster laat je direct in de gedachten van de personages kruipen. Tot het einde geboeid door de wijze waarop de personages de soms heftige gebeurtenissen beleven. Eenmaal begonnen aan dit dikke boek, wil je niet meer stoppen met lezen!

     Bijzondere schrijfstijl
     Duidelijk onderscheid in personages

  Geplaatst door uit Geldrop , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  13-01-2020
  Prachtige donkere roman
  Wat een bijzonder mooi verhaal. Elke bladzijde voelde als een geniaal proces en tegelijkertijd een verlies want dit boek wil je gewoon niet uitlezen. Je word meegesleept in de personages die voorgoed in mijn hart zitten nu❤ Waar ik ook was mijn gedachtes waren in het boek in het verhaal om steeds maar te denken hoe gaat dit verder maar tegelijkertijd denkend ik wil eigenlijk hier voor altyd in blijven lezen. Helaas is hij uit maar voor altyd in me gedachten en speciaal plekje in me hart ❤

     Meeslepend
     Mooi verhaal

  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  13-01-2020
  Wat een boek!
  Een dik boek om aan te beginnen. Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen. Elk vrij moment werd ik naar het boek getrokken om verder te lezen. Van begin tot einde bleef het spannend. Toen ik het boek uit had voelde ik me verdrietig. Ik miste het boek. Geweldig geschreven!


  Geplaatst door uit Limbricht , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  13-01-2020
  Interessante compositie
  Dikke pil maar leest super gemakkelijk weg. Aparte opzet, boeiend, origineel. Goed voor heel wat uurtjes leesplezier!

     Niet te lange hoofdstukken
     Originele opzet

  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  12-01-2020
  Verrassend goed verhaal
  Wat een fantastisch 1e boek van deze schrijfster. Leest makkelijk en dat is fijn want dit dikke boek wil je snel uitlezen. Boeiende personages in een boeiend verhaal. Aanrader!

     Goed uitgediepte personages
     Boeiend tot het einde

  Geplaatst door uit Helmond , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 25,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Nate
‘Dit was het dan. Het felbegeerde manuscript. Het verhaal waar ik me in eerste instantie zo op had verheugd en waarvan ik later had gewild dat het nooit was geschreven. Ik sloeg de titelpagina om. Mijn ogen werden groot van schrik en verbazing toen ik het handschrift herkende dat op een onverwachte tweede titelpagina te lezen was. Dus ook Lois had haar verhaal verteld?’

‘Wie gluurt er nou niet graag een keer in andermans leven, om met een mengeling van nieuwsgierigheid en afkeer te zien hoe het er bij hen aan toe gaat? Er is niets zo intrigerend als de verborgen kanten van je beste vrienden.’

Lois
‘Terugvallend op een oude routine prepareerde ik met mijn bankpas een witte poederlijn op een klein make-up spiegeltje uit mijn tas, nam een biljet van tien pond en rolde het stevig op tot een kokertje. Sommige dingen verleer je nooit: fietsen, zwemmen, coke snuiven…’

‘Ik wil de uiterste rand opzoeken. Rennen, met mijn ogen dicht. Ik hou van die angst. Dat is leven. Vallen is onvermijdelijk. In het begin voelt vallen als vliegen. Elk einde doet pijn.’

Colin
‘Lois is blijkbaar tot dingen in staat. Slechte dingen.
Keurt ze mij daarom niet af?
Herkent zij in mij, wat ik nu in haar herken?
Ze is mijn redding en mijn grootste gevaar. Want ik geloof dat ik in haar mijn ware gelijke heb gevonden en tegelijkertijd is zij het vonkje dat al het zorgvuldig begraven kruit weer kan doen ontvlammen.’

‘Lois heeft echt een serieus probleem met normen en waarden. Ik had het niet beter kunnen treffen.’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen