€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Schat

Gert van Veen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Utrecht, 1566. Ook hier is de Beeldenstorm losgebarsten. In paniek proberen rijke Utrechtse katholieken hun waardevolle spullen veilig te stellen voor plunderende protestanten. Zo ook de patriciërsfamilie Kruik, zij verbergen een schat aan goud en juwelen, die eeuwenlang tot de verbeelding blijft spreken. Is die schat er nog en zo ja: waar?
  Het leven van politie-inspecteur Harrie van der Voort lijkt ondertussen in rustiger vaarwater te zijn aanbeland in dit vierde deel rond de eigenzinnige politieman. Een vaste relatie, met een collega-rechercheur nog wel, en samenwonend in een eigen appartement.
  Dan wordt er een gruwelijke moord gepleegd, in dezelfde werfkelder aan de Oudegracht als waar het vorige boek, ‘Genade’, zich afspeelde. Die kelder heeft na de gebeurtenissen rond de religieuze sekte ‘URAZ’ leeggestaan en is er niet op vooruitgegaan. Vocht en ongedierte hebben er vrij spel. Wat heeft zich in de verlaten kelder afgespeeld?
  Heeft de vermeende schat van de familie Kruik ermee te maken? Is de Utrechtse DJ en kunstfotograaf Benjamin Kruik werkelijk een nazaat? Laat van der Voort zich door de verkeerde motieven leiden?
  Alle vragen worden beantwoord in deze zinderende politiethriller waarin de moorden, op de van schrijver Gert van Veen bekende filmische wijze, in detail worden beschreven. Naast spanning en gewelddadigheid is er ook ruimte voor humor en wordt duidelijk dat van Veen weinig op heeft met bureaucratie. Al is ‘Schat’ een vervolg op ‘Genade’, kunnen de delen uitstekend afzonderlijk van elkaar gelezen worden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 317
  Uitgeverij : Stichting Gullie
  ISBN : 9789464810981
  Datum publicatie : 03-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

'Schat, waarom trek je niet je kleren uit?’, de man met de scherp gevormde neus keek ongeduldig naar de vrouw met blonde pruik op, die ongemakkelijk op hoge hakken probeerde haar evenwicht te bewaren op de opengebroken stenenvloer. ‘Waarom is het hier zo koud?’, schrikachtig draaide ze met haar hoofd, een ritselend geluid. ‘Wat is dat?’ ‘Waarschijnlijk een rat en je weet wat ze zeggen: één rat zien betekent dat er nog 20 ratten zijn’, de man stapte naar voren met in zijn rechterhand de telelens van de Nikon Z7II camera. De camerabody stak nonchalant de lucht in. ‘Wat is het probleem?’, verzuchtte de fotograaf. ‘Wat is het probleem?’, de vrouw klakte met haar tong. ‘Wat denk je van ratten en dikke zwarte torren? Bovendien is het donker en koud! Ik voel er helemaal niets voor om hier in mijn blootje te staan. Al die viezigheid hiero… Wat is dat?’, verschrikt wees zij een meter of twee verderop naar de kapotte vloer. ‘Is dat een bot?’ ‘Schat, je begint spoken te zien. Hoe sneller we de foto’s maken hoe sneller je weer buiten op straat staat met je kleren aan…’, de fotograaf hield demonstratief de Nikon omhoog. De vrouw met de blonde pruik op liep naar de plek in de vloer waar iets geelbruins omhoogstak: ‘Het is een bot. Hoe komt hier een bot in de grond?’ ‘Misschien is het een stuk bot dat een hond hier heeft begraven’, beheerst liep de fotograaf naar de vrouw in de donkere pijp van een verwaarloosde werfkelder. ‘Of is het een bot van een lijk uit de middeleeuwen dat haar weg omhoog heeft gevonden.’ De vrouw voelde de warme adem van de fotograaf in haar nek: ‘Wat ben je aan het doen?’ ‘Niet wat ik wil doen…’, zachtjes legde hij de linkerhand op haar schouder, bijna teder. ‘Ik wil niet dat je mij aanraakt’, bits draaide de vrouw naar hem toe en gaf hem een duwtje om haar woorden te benadrukken en de afstand te vergroten. ‘Ik ben een model, geen escort.’ De lippen van de man vormde een adellijk pruilmondje om een luchtkus af te vuren: ‘Maar schat je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent… Wij weten allebei wat je bent.’ ‘Wij zijn klaar hier’, de vrouw maakte aanstalten om terug naar de ingang van de donkere halfronde pijp te lopen. Flitslicht, vier keer kort achter elkaar. Het model knipperde met haar ogen. Het felle flitslicht verblinde haar. ‘Laat dat! Ik wil naar buiten!’ Opnieuw meerdere flitslichten achter elkaar. ‘Mooi die gezichtsuitdrukking. Ik noem het ontluikende angst’, de man nam een rits foto’s achter elkaar waarbij hij al fotograferend door zijn knieën zakte. ‘Het eerste besef dat er iets goed fout is. Kleed je uit!’ De vrouw trok de blonde pruik van haar hoofd, het zwarte kroeshaar werd zichtbaar: ‘Ik wil gaan, meer niet.’ ‘Wees niet bang schatje, je gaat ook weg maar niet de werf op…’, onverwacht viel de fotograaf naar voren toe uit en greep de vrouw met de linkerhand bij de keel en kneep ongenadig hard in het weke vlees. Uit de keel borrelde een gesmoorde kreet op, die al haar kracht in de mond al was kwijtgeraakt. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen