€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Schuldig

Gert van Veen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Hoe gruwelijk de zaken ook waren die politie-inspecteur Harrie van der Voort te behandelen kreeg, het begin was nog tamelijk idyllisch en overzichtelijk op zijn favoriete vakantie-eiland Ameland. Maar na de terugkeer naar zijn standplaats Utrecht sijpelden de grootsteedse problemen meer en meer door en overstegen zelfs de stad.
  De wereldpolitiek ging een steeds grotere rol in zijn leven spelen. Zo werd hij in het vorige boek opgetrommeld om te proberen de schoonbroer van zijn man te redden, die in een Russisch gevangenkamp in Oekraïne vastzat. Rusland, en de oorlog die het begonnen was, achtervolgden hem bij zijn terugkeer naar zijn geliefde en de stad. Die oorlog wordt niet alleen op het slagveld uitgevochten.
  Door tweedracht te zaaien en te polariseren wordt geprobeerd de Westerse democratie te ondermijnen, onder meer door de trollenfabriek van Prigozhin in Sint-Petersburg. Daar wordt door onverwachte kanten garen bij gesponnen. Maar hoe? En door wie? Hoever is men bereid te gaan?
  Met ‘Schuld(ig)’ heeft Gert van Veen het genre van politiethrillers overstegen en een kruising tussen thriller en spionageroman geschreven. Zoals te verwachten van hem zijn de omschrijvingen van de aanslagen die er op Utrecht gepleegd worden huiveringwekkend accuraat en beeldend. ‘Schuld(ig)’ is niet alleen vreselijk spannend, maar ook ongewoon actueel.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 315
  Uitgeverij : Stichting Gullie
  ISBN : 9789464814699
  Datum publicatie : 09-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘Beste kijkers, ik sta hier bij de Penitentiaire Inrichting in Vught waar de Utrechtse inspecteur van der Voort in bewaring is gesteld na de geruchtmakende arrestatie twee weken geleden op de militaire vliegbasis Eindhoven. Een saillant detail hierbij is dat de inspecteur is aangehouden door rechercheur Vogels, het jongste lid van zijn team. Ik heb begrepen dat de arrestatie oorspronkelijk uitgevoerd zou worden door rechercheur Kosters, de echtgenoot van inspecteur van der Voort. Om begrijpelijke redenen heeft hoofdcommissaris Sluis hier een stokje voor gestoken. Helaas heb ik dit verhaal nog niet kunnen verifiëren. Wat wel duidelijk is geworden, is dat de heer van der Voort in beperking blijft totdat de eerste fasen van het strafrechtelijke onderzoek zijn afgerond. Niet ongebruikelijk bij ingewikkelde moordzaken. De inspecteur mag alleen met zijn advocaat spreken in voorbereiding op de feitelijke strafzaak. Er gaan hardnekkige geruchten rond dat er sprake is van een persoonsverwisseling en dat de heer van der Voort onschuldig is aan de moord op Margreet Donkers. Zodra er meer nieuws is, hoort u dit als eerste hier op RTV Utrecht. Mijn naam is Klaartje Smaals en nu terug naar de nieuwsstudio in Utrecht.’
×
SERVICE
Contact
 
Vragen