€ 23,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Sensorische behandeling van autisme

Effectief bewezen wetenschappelijke QST methode. Hoe kan ik zelf mijn kind helpen?

Dr. Louisa Silva • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek met video's bevat 12 krachtige en simpele massage bewegingen, eenvoudig uitgelegd om je kind te helpen met: ​
  • het verminderen van zijn/haar sensorische stoornis en problemen met slaap en spijsvertering
  • het bevorderen van basisvaardigheden zoals zindelijkheid en hygiëne
  • het autistisch gedrag te verminderen
  • sociale en taalvaardigheden te versterken

  met wetenschappelijk bewezen ​effectieve ​QST methode (qigong sensorische therapie)

  Qigong is een tak van de Chinese Geneeskunde, die reeds duizenden jaren bestaat en mensen helpt te herstellen van ziekte en hun gezondheid verbetert. Qigong oefeningen en protocollen worden voor zeer diverse en specifieke klachten, waaronder autisme, ontwikkeld. Dit boek leert ouders een eenvoudige en aangename 15-minuten durende Qigong Sensorische Therapie massage, die specifiek ontwikkeld werd voor kinderen met austime.

  Met stap-voor-stap instructies en online video materiaal waarop de beschreven technieken life worden gedemonstreerd. Dit boek leert u hoe de qigong massage aan te passen aan de specifieke noden van uw kind en hoe succesvol de massages in uw dagelijkse routine te integreren. uit onderzoek blijkt dat het QST protocol, wanneer dagelijks en correct gegeven, in grote mate het gedrag en gemoed, slaappatronen en taalvaardigheden bij autisme kan verbeteren. De QST massage is een eenvoudige, non-invasieve methode en biedt ouders een manier om hun kind te helpen met hun autisme en de hieraan gerelateerde sensorische problemen.

  Dr. Louisa Silva behaalde haar diploma aan de University of California, Los Angeles, in 1979, waarna zij een huisartsenpraktijk opstartte. In 1990 beëindigde zij haar training in de Chinese geneeskunde, waarna zij onderzoek begon naar een manier om families zo goed mogelijk te helpen door Westerse en Chinese geneeskunde met elkaar te integreren. Zij is directeur van het Qigong Sensory Training Institute waar zij meerdere wetenschappelijke studies heeft gedaan naar de effecten van qigong massage voor jonge kinderen met autisme. Dr. Silva woont en werkt in Salem, Oregon in de Verenigde Staten.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 172
  Uitgeverij : Guan Yin Press
  ISBN : 9780982128077
  Datum publicatie : 07-2017
 • Inhoudsopgave
  WELKOM
  OOSTERSE ZIENSWIJZE EN DE BEHANDELING VAN AUTISME 1
  IS HET QST PROGRAMMA GESCHIKT VOOR JOU EN JE KIND? 17
  MAAK JE KLAAR OM MET DE MASSAGE TE BEGINNEN 21
  QIGONG SENSORISCHE THERAPIE 33
  DE TWAALF BEWEGINGEN EN DE LICHAAMSTAAL VAN JE KIND 69
  PROBLEMEN OPLOSSEN 83
  EXTRA TECHNIEKEN OM JE KIND DOOR DE DAG TE HELPEN 97
  WAT KAN JE VERWACHTEN VAN HET GENEZINGSPROCES? 101
  TOXICITEIT IN KINDEREN MET AUTISME 109
  VOEDING VOOR KINDEREN MET AUTISME 121
  HOE VERDER NA DE EERSTE VIJF MAANDEN? 125
  SLOTWOORDEN 129
  APPENDIX A 130
  APPENDIX B 135
  APPENDIX C 139
  APPENDIX D 141
  OVERZICHTSBLAD 144
  OVER DE AUTEUR 147
  INDEX 151
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 23,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

EEN BAANBREKENDE & EFFECTIEVE BEHANDELING VAN AUTISME

- VOOR OUDERS OM ZELF TOE TE PASSEN -

Dit programma is het resultaat van 15 jaar studie en wetenschappelijk onderzoek gebaseerd op de eeuwenoude qigong praktijk uit de Chinese geneeskunde, bewezen effectief voor kinderen van 0-12j. Ouders getuigen dat hun kinderen: minder agressief zijn en minder woede uitbarstingen hebben, beter slapen, makkelijker zindelijk worden, spraak en sociale vaardigheden verbeteren, zich openen voor de wereld en tenslotte hun ontwikkelingsachterstand inhalen.

Qigong massage wordt in China al honderden jaren toegepast voor het bevorderen van het welbevinden en een goede gezondheid, alsook bij het behandelen van verschillende aandoeningen. Met dit boek kunnen ouders een eenvoudige Qigong Sensorische Therapie (QST) massage aanleren die speciaal werd ontwikkeld voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. De QST-massage wordt in dit boek stap voor stap uitgelegd. Op de bijgevoegde online videofilmpjes kan je de bewegingen bekijken. Op deze manier hebben ouders een heldere gids in handen om het QST-protocol op succesvolle wijze in de dagelijkse routine van hun kind op te nemen.

Dit specifieke programma bestaat uit een vijftien minuten durende dagelijkse massage die zeer effectief blijkt te zijn wanneer deze minimum 5 maanden wordt gegeven. De massage verbetert aanzienlijk het gedrag en de gemoedsgesteldheid, slaappatroon, taalgebruik en sociale vaardigheden van het kind. In dit boek vind je dieetinformatie en handige vragenlijsten om de vooruitgang van je kind op te volgen.

"QST gaf me niet alleen de sleutel maar zwaaide de deur wijd open naar de kleine jongen die binnenin zichzelf opgesloten zat. Ik had nooit durven dromen dat hij zo afgestemd, zo vocaal, zo nieuwsgierig, zo liefdevol, zo bewust en gelukkig zou kunnen worden als hij nu is. Alle lof voor deze Qigong massage. Het heeft letterlijk onze levens veranderd."
- Karen, mama van een jongetje met autisme - ×
SERVICE
Contact
 
Vragen