€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

SOPHIA

De Wijsheid van Wendbare Organisaties

Bob Kosse • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Stap binnen in de wereld van IceBerg Solutions, een bruisend softwarebedrijf op het kruispunt van groei en uitdaging. Maak kennis met Kees-Joris, de ambitieuze oprichter die droomt van een toekomst waar zijn bedrijf niet alleen floreert in de competitieve softwaremarkt, maar ook een positieve impact maakt op de wereld. Aan zijn zijde staat Johanna, een doorgewinterde Agile consultant met een passie voor organisatorische transformatie en een talent voor het ontwarren van de meest complexe bedrijfspuzzels.

  Samen duiken ze in SOPHIA, een revolutionaire benadering die belooft IceBerg Solutions naar nieuwe hoogten te tillen. Volg hun reis door de zes cruciale stappen: Strategy, Organize, Process, Human Capital, Inspect en Adapt. Zie hoe ze, door het overwinnen van weerstand, een team vormen dat sterker is dan de som der delen, en hoe ze obstakels overwinnen die velen voor onmogelijk hielden.

  Maar dit boek is meer dan alleen hun verhaal. Het is een uitnodiging aan jou, de lezer, om SOPHIA in je eigen organisatie toe te passen. Met praktische uitleg, rechtstreeks uit de ervaringen van IceBerg Solutions, biedt deel II van dit boek je de gereedschappen om je eigen bedrijfstransformatie te beginnen.

  Ben je klaar om te leren van Kees-Joris, Johanna en hun toegewijde team? Klaar om te ontdekken hoe je niet alleen kunt overleven, maar ook kunt bloeien in de snel veranderende wereld van de technologie? "SOPHIA: De Wijsheid van Wendbare Organisaties“ wacht op je. Pak het op, sla het open en begin aan je eigen reis naar succes.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 343
  Uitgeverij : De Organisatie Veranderaars
  ISBN : 9789464819151
  Datum publicatie : 07-2024
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord

  Deel I IceBerg Solutions

  Inleiding

  De eerste ontmoeting

  Kennismaken met SOPHIA

  Strategy

  Organize

  Process

  Human Capital

  Inspect

  Adapt

  Hoe gaat het nu bij IceBerg Solutions?

  Deel II SOPHIA uitgelegd

  Inleiding

  Inleiding tot SOPHIA

  Strategy

  Organize

  Process

  Human Capital

  Inspect

  Adapt

  SOPHIA implementeren

  Over de auteur
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In de stille uren van de vroege ochtend, voordat de dagelijkse drukte haar kantoor zal vullen met de geluiden van telefoongesprekken en aanslagen op toetsenborden, zat Johanna aan haar bureau, diep verzonken in haar voorbereidingen. Voor haar lagen stapels, notities, grafieken en diverse casestudies, zorgvuldig uitgekozen om de essentie en voordelen van SOPHIA bij haar opdrachtgever te illustreren. Vandaag was een belangrijke dag: ze zou Kees-Joris en zijn team van IceBerg Solutions officieel voorstellen aan SOPHIA.

Met een zorgvuldige hand schikte Johanna de materialen voor de vergadering. Ze koos voor een heldere, beknopte presentatie, aangevuld met real-life casestudies die de impact van SOPHIA op vergelijkbare bedrijven toonden. Elk voorbeeld was zorgvuldig geselecteerd om niet alleen de succesverhalen te benadrukken, maar ook om te laten zien hoe uitdagingen werden overwonnen – een aspect waarvan ze wist dat deze van cruciaal belang zou zijn voor Kees-Joris.

Terwijl ze door haar aantekeningen bladerde, dacht Johanna aan de specifieke uitdagingen die IceBerg Solutions ondervond. De snelle groei van het bedrijf had geleid tot een versnipperde organisatiestructuur, terwijl Kees-Joris worstelde om zijn rol te vinden tussen het ondernemerschap en zijn passie voor softwareontwikkeling. De kern van het probleem lag niet alleen in projectmanagement; het was dieper geworteld in de organisatiecultuur, communicatie en besluitvormingsprocessen.

Johanna begreep dat de holistische bendering van SOPHIA perfect aansloot bij de behoeften van IceBerg Solutions. Strategy zou Kees-Joris helpen om een duidelijke visie en missie voor zijn bedrijf te definiëren, iets wat in de huidige staat ontbrak. Organize zou de structuur bieden die nodig was om efficiënt te functioneren en tegelijkertijd de autonomie van het team te bevorderen. Process zou het team in staat stellen om in een ritme te komen dat innovatie en productiviteit bevordert. Human Capital zorgt voor heldere communicatie en samenwerking, en Inspect en Adapt gaan ervoor zorgen dat het bedrijf voortdurend zal evolueren en verbeteren. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen