€ 28,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

SPORT & ONDERNEMERSCHAP

een introductie in een dynamische combinatie

Ben Hattink • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Steeds meer professionals in de sportwereld krijgen een toegevoegde waarde voor hun omgeving als zij blijk geven van een ondernemende houding. In de sportwereld leidt dat tot een toename van ondernemende sportprofessionals en/of professionele sportondernemers.

  De inhoud van dit boekwerk draagt bij aan kennisintensief ondernemerschap in de sportwereld. Het ondersteunt bij het nemen van besluiten op een zo verantwoord mogelijke manier. Met oog voor individuele personen, processen. organisaties en maatschappij.

  Naast theoretische achtergronden vanuit de sport en vanuit het ondernemerschap worden ook praktische modellen en toepassingen uiteengezet. Afgesloten wordt met een aantal inspirerende ondernemende verhalen waarin theorie en praktijk bij elkaar komen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 175mm x 245mm
  Aantal pagina's : 124
  Uitgeverij : OcNON
  ISBN : 9789081718776
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave
  Woord vooraf

  Hoofdstuk 1 De sportwereld
  Hoofdstuk 2 Ondernemerschap
  Hoofdstuk 3 De combinatie sport en ondernemerschap
  Hoofdstuk 4 Ontplooien van sportondernemerschap
  Hoofdstuk 5 Ondernemende verhalen uit de sportwereld ter inspiratie

  Literatuurlijst
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 28,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

"..... het vervagen van de grenslijnen is te zien dat meerdere belangen en waarden vanuit verschillende perspectieven en partijen steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Dat geldt dus ook voor het sport en bewegen domein. Zo kan het gaan om de sportieve waarde in de zin van betere sportprestaties en sportvoorzieningen. Maar ook zakelijke aspecten (verhoging van de opbrengsten, vergroting van de winst), gezondheidsaspecten (minder ziekteverzuim, healthy ageing) en sociale waarden (sterker teamverband, integratie) worden nagestreefd. Bij deze zogenaamde meervoudige waarde-creatie gaat het dus om het gelijktijdig creëren van een balans tussen de verschillende waarden.

Duidelijk is dat het eigen belang en bijvoorbeeld het streven naar winstmaximalisatie als enkelvoudige waardecreatie aan verandering onderhevig is. Waarden gericht op duurzaamheid met het oog op de toekomst zijn zo meer dan ooit van betekenis. Het verbeteren van mensenrechten en gezondheid worden voor sport en bewegen daarnaast steeds belangrijker.

In de tegenwoordige sportsector zien we dat particulieren, buurtinitiatieven, lokale overheden en commerciële bedrijven en sport-verenigingen met elkaar vormen van samenwerking aan het creëren zijn. Het gaat daarbij veelal om projecten waarbij de verbinding tussen sport en andere sectoren (zorg, welzijn, onderwijs, toerisme) bewerkstelligd wordt...... " ×
SERVICE
Contact
 
Vragen