€ 25,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 12,50

Start-up or Start-app

Why breakthrough Start-Ups often fail.

Henk Zeegers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  This book gives a view on start-up entrepreneurship as seen through the eyes of the entrepreneur. Henk Zeegers reveals the pitfalls which start-ups encounter, comments on the support from ecosystems and governments, explains the relevance of hospitality and heritage, and provides hands-on advice and models for surviving the valley of death and becoming a successful scale-up. Regarding governments who cut back on innovation during economic downturns, he takes and substantiates the position that, on the contrary, additional investment should be available for innovation during slumps.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 240mm
  Aantal pagina's : 400
  Uitgeverij : Your Companion (an imprint of UComp B.V.)
  ISBN : 9789090326221
  Datum publicatie : 01-2020
 • Inhoudsopgave
  Preface 7
  Introduction and reading guide 13
  1 Start-ups 25
  2 Innovation 33
  3 Breakthrough or Incremental Innovation: With which do we engage? 73
  4 Business strategies and financial models for breakthrough start-ups 103
  5 Heritage 119
  6 The role of the state in innovation 147
  7 Networks, campuses, and projects 219
  8 Field labs, demonstration projects, and launching customerships 261
  9 Case studies 281
  10 Epilogue 311
  11 Appendices 331
 • Reviews (8,6 uit 10 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  25-03-2021
  Waardevolle lessen
  Inzichten ook goed bruikbaar in de implementatie van innovaties binnen “ouderwetse” bedrijfsstructuren

     Toepasbaar

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-03-2021
  Wegwijzer in “Start-Up Land”
  Het boek Start-Up or Start-App van Henk Zeegers heb ik met veel plezier doorgenomen. Zeegers benadert innovatie en de rol die startups daarin spelen vanuit de startup ondernemer. Door het hele boek heen koppelt hij de praktijk aan theorie die aanspreekt en direct toepasbaar is. Ik vond de manier waarop de fasen van het innovatie proces worden beschreven een eye opener. Door de vele voorbeelden, modellen en sprekende figuren in het boek komt de theorie tot leven. De kritische situaties waarin startups kunnen komen te verkeren komen uitvoerig aan bod en de bedrijfsmodellen die gehanteerd kunnen worden om die situaties te voorkomen of er uit te komen zijn verhelderend en praktisch toepasbaar. De casussen van hoofdstuk 9 zijn een echte aanrader; je krijgt daardoor een goed inzicht in hoe valkuilen kunnen leiden tot falen en goed omgaan met succesfactoren (en wat geluk) tot het slagen van startups en scaleups. De gebruikte modellen en duidelijke figuren geven een goed inzicht in wat en waar je staat met je Start-Up. Het boek geeft ook goed richting aan wat er nog gedaan moet worden. Richting en koers ontzorgen je op de soms hobbelige, onduidelijke wegen in “Start-Up Land”. Het boek is een echte aanrader om overzicht te houden.

     Duidelijke praktische modellen
     Verhelderend & praktisch toepasbaar

  Geplaatst door uit Ransdaal , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-03-2021
  De nieuwe leidraad voor entrepreneurs en PE investeerders
  Het boek geeft een goed inzicht in wat er komt kijken om succesvol een nieuw bedrijf te starten of een start-up naar een volgend niveau te tillen. Hoewel Henk zich met name richt op productie activiteiten is het boek vanuit mijn ervaring in een tweetal IT-driven bedrijven, een start-up en een scale-up, ook een goede steun in de rug voor startende en jonge bedrijven in de moderne platform gedreven economie. De problemen en oplossingsrichtingen die het boek schetst zijn ruim toepasbaar. Daarnaast schetst het de valkuilen die bij het starten en opbouwen van een nieuw bedrijf zich voordoen en geeft het goede oplossingsrichtingen. Het is mijn inziens een onontbeerlijk boek voor studenten entrepreneurship en breder voor iedere student die flirt met de gedachte om een bedrijf te starten: niet asl waarschuwing maar als Leidraad

     Goed opgebouwd en compleet
     Goed leesbaar

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-02-2021
  Het high-tech vervolg op de aartsvaders
  Zeer uitgebreid naslagwerk van Henk Zeegers, waar hij op zoek gaat naar de verklaring waarom er maar een beperkt aantal start-ups in de high tech doorgroeien naar een succesvol bedrijf. Met behulp van theoretische onderbouwing, eigen ervaring en gedegen onderzoek wordt hier een goed beeld geschetst van Brainport regio. Iedereen die iets wil begrijpen van het bedrijfsleven in Nederland zou de aartsvaders gelezen moeten hebben. Dit boek is een mooie extra aanvulling gericht op de high tech regio en geeft hierin veel inzichten.

     Focus op de high tech
     Onderbouwing en onderzoek
     Engelstalig
     instroomniveau is redelijk hoog

  Geplaatst door uit Zegge , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  20-02-2021
  Goede mix tussen theorie en praktijk
  In zijn boek beschrijft Henk Zeegers de belangrijkste aspecten van innovatie in startende bedrijven. Daarbij zet hij tegelijkertijd goed uiteen welke innovatie types voor welke type bedrijven (start-ups of start-apps) relevant zijn. Wat het boek sterk maakt is dat de schrijver gebruik maakt van zijn rijke ervaring in het bedrijfsleven in verschillende rollen. Hiermee trekt hij de theorie goed naar de praktijk - een aanrader!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  19-02-2021
  Startup journey challenges
  Inspired by experiences from his own startup Rose, this book describes the challenging journey startups have to go through surviving from one financing round to the next. A must read for any aspiring entrepreneur at the start of this journey and willing to survive the valley of death Not only does the book describe the startup environment very well, it also puts forward some ideas to improve the "innovation factory".

     balance between theory/cases

  Geplaatst door uit EINDHOVEN , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-02-2021
  Valkuilen van een start-up, wetenschappelijk benaderd
  Start-up or Start-app is geen boek dat je in een adem uitleest. Het is wel een boek dat op een wetenschappelijke manier de valkuilen beschrijft voor de veelbelovende start-ups. Wat ik erg sterk vind aan dit boek is dat Zeegers zijn eigen "falen" als uitgangspunt gebruikt om de problemen voor de start-up van alle kanten te belichten. Maar kun je het wel falen noemen als je hier zo veel van leert en deze leerpunten voor alle geinteresseerden inzichtelijk maakt. Kortom een aanrader voor ieder die nieuwe ideeën tot een succesvolle onderneming wil laten leiden.

     onderwerp van vele kanten belicht
     wetenschappelijke onderbouwing
     vergt concentratie van de lezer

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-02-2021
  Must read van en voor vernieuwers
  Henk heeft een schat aan ervaring omgezet in spot-on inzichten voor vernieuwers. Van functiespecifiek tot ecosysteem breed. Dus voor iedereen die niet elk wiel zelf wil uitvinden, maar zich op succes wil concentreren van start-up of ecosysteem, is dit een must read.

     Breed toepasbaar
     relevante cases uit eigen ervaring
     Geen \'quick fix\'

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  09-02-2021
  Realistic insight for entrepreneurs
  As a student and aspiring entrepreneur, I find the book "Start-up or Start-app" to be extremely useful in understanding the essence and difficulties that are faced in the process of turning a startup into a successful company. The book focuses on the whole enduring process of launching the startup and dwells into the most critical decisions that can be made in the early stages. The author provides a clear elaboration and analyses of both the successful and failed startup cases, which provides and incredibly useful insight into the upcoming decisions and challenges that entrepreneurs face in the process. I like to believe that this book provided me with valuable preparation for the coming challenges and obstacles that my startup could face in the future.

     Easy to understand
     Relatable

  Geplaatst door uit Zurich , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  03-02-2021
  Uitnodigend en realistisch
  Alle belanghebbenden in Start-Ups en Start-Apps worden geadresseerd in dit boek om hun innovatieprestaties te verbeteren, uiteraard vooral de ondernemers die succesvol willen zijn. Daarnaast bieden de uitgebreide praktijkervaringen en theoretische onderbouwingen een fascinerend panoramisch beeld voor de geinteresseerde student of afgestudeerde op de uitdagende wereld van de startende ondernemer met grotere ambities. De vele uitgebreide voetnoten verhelderen niet alleen de referenties maar bieden ook vaak aanknopingspunten voor verdere studie.

     brede benadering
     theoretische onderbouwing

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 25,00

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In this book, I focus on the difficulties and hurdles, but also on the opportunities
and chances, young start-ups and spin-off companies encounter. We discuss how
players − be it academia, start-ups, established SMEs, large companies, or corporates
−, can better cooperate in order to bring about real innovation.
After the definition of the concept and the several types of start-ups, we delve into
the process of technological innovation, the innovation cycle and the position
and role of start-ups in this cycle. This will explain why the activities deployed,
and the risks run by start-ups are mutually quite different, depending on type and
character. Five situations throughout the innovation cycle, I have been working in
during my career, are positioned in the innovation model and compared regarding
their role, risks, and funding consequences. Then, we discuss the appropriateness
and inclination of companies with respect to the two main types of innovation –
breakthrough and incremental − and three basic strategies and financial models,
start-ups may follow when starting out. The chances of success of start-ups are
strongly influenced by the heritage and hospitality of regions and ecosystems.
Also, the triptychs ‘networks, campuses and projects’ and ‘field labs, demonstration
projects and launching customerships’ are of great importance to success. All these
elements are elaborated on. Finally, the specific role of governments in
the innovation process are dealt with, in particular concerning start-ups.
I use the Brainport Region Eindhoven, the region I have worked in for two-thirds of
my professional life, as a reference and background. By heritage, thanks to Philips
and DAF, Brainport is a high-tech region with a focus on the semicon, electronics,
mechatronics, smart-health and automotive industry. In appendix 11.3, the region
and its development over time, is introduced in more detail. I advise reading this
appendix before you start with the main text, as it will undoubtedly contribute to
understanding the material presented and its context. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen