Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 16,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Verrassend Nedersaksisch
  Verrassend Nedersaksisch (ePUB)

Stellingwarvers bin Saksische Stellinga

Henk Bloemhoff • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In dit boek staan twee eeuwenoude teksten centraal waarin de afkomst van de Stellingwervers van de Saksische Stellinga genoemd wordt. De Stellinga zijn een bijzonder fenomeen in de 9de-eeuwse geschiedenis van de Saksen en Franken, en daar wordt dan ook uitvoerig op ingegaan.
  De eerste tekst, nog uit de 16de eeuw, werd in het laatste kwart van de 19de eeuw ontdekt door J. Hogeman, in zijn tijd een bekende streekhistoricus afkomstig uit Steenwijkerwold. Die 16de-eeuwse tekst is uit het Latijn in het huidige Nederlands vertaald en in het boek opgenomen.
  Recentelijk werd een tweede tekst ontdekt die de historische relatie noemt tussen de huidige Stellingwervers en de Stellinga. Die tekst is bijna zeker van 1663 en was op het punt van de link met de Stellinga helemaal onbekend. Ook die tekst is opgenomen, eveneens uit het Latijn in het Nederlands vertaald.
  De auteur bespreekt de waarschijnlijkheid van de Stellingwerver afkomst van de Saksische Stellinga. De lezer krijgt ook informatie over de uitkomsten van de jongste Stellinga-onderzoekingen door buitenlandse historici. Het boek is geschreven in de taal van het aloude Stellingwerf, het Stellingwerfs. Dat is één van de hoofdvariëteiten van het Nedersaksisch.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 56
  Uitgeverij : Henk Bloemhoff
  ISBN : 9789464061253
  Datum publicatie : 05-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 16,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen