€ 18,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Stil in mei

het verlies van mijn broer

Barbara Hommel • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een aangrijpend levensverhaal vol hoop, authenticiteit en inspiratie. Dit waargebeurde levensverhaal is gebaseerd op het thema rouwverwerking en beschrijft mijn worstelingen, mijn strijd en transformaties die ik doormaakte naar een gelukkiger en vrijer leven. Met dit boek wil ik mijn ervaringen en inzichten delen om anderen bewuster te maken en een bijdrage te leveren aan hun proces.

  Ken je dat eenzame gevoel, zelfs in een ruimte vol mensen? Barbara wel. Ze werd als jong meisje geconfronteerd met de dood van haar broer en voelde zich lamgeslagen.
  Barbara was vroeger een verlegen, onzeker en gesloten meisje. Creatieve bezigheden zoals tekenen en dansen waren haar manier om zich te uiten. Haar vurige passie voor schrijven is in 1998 aangewakkerd toen ze de tip kreeg van een bijzonder iemand in haar leven, om alles wat ze moeilijk vond, op te schrijven. Sindsdien houdt ze een dagboek bij. In haar dagboekbrieven richt ze zich tot haar overleden broer Sjaak. Ze had het gevoel dat ze vrijuit kon schrijven, zonder oordeel van de ander. Het hielp haar om haar emoties te ordenen en rust te creëren in de rollercoaster waarin ze was beland. In 2013 begon ze te schrijven aan een verhaal over de dood van haar broer. Dit verhaal heeft daarna nog vele jaren in de kast gelegen, te pijnlijk om aan te raken.
  Het is altijd een van haar dromen geweest om een boek uit te geven. Door haar onzekerheid of het wel goed genoeg zou zijn, liet ze zich tegenhouden. Ook was ze bang anderen pijn te doen, oude wonden open te rijten, door haar verhaal te vertellen. Dankzij haar pad naar heling ging haar verlangen om een boek uit te geven weer kriebelen en kon ze het idee niet meer loslaten.
  Haar broer werd op negenentwintigjarige leeftijd plotseling uit haar leven gerukt. Het leven werd in één klap voorgoed anders, alsof ze in een ander leven stapte.
  Terugdenken aan het leven vóór haar broer overleed, lijkt een wazige droom die ze nauwelijks kan herinneren zodra ze haar ogen opent. Het leven na zijn dood had meer weg van een nachtmerrie, die haar overal achtervolgde. In dit boek neemt Barbara je mee op reis door haar hart. Ze zal voor het eerst in haar leven voor iedereen het hoofdstuk openen waarin haar broer overleed. Elke rauwe emotie die ze voelde, heeft ze met tranen in haar ogen op papier gezet. Ze was dertien en begreep niet wat de dood en afscheid nemen inhield, maar op een emotioneel niveau voelde ze het gat dat hij na liet en in dat gat viel ze.
  Nu, 25 jaar na zijn dood, is het tijd om haar verhaal naar buiten te brengen als eerbetoon aan de broer die altijd haar grote voorbeeld is geweest en zal blijven. Zijn dood krijgt op deze manier betekenis, al is het maar voor die ene persoon die haar verhaal leest en er troost, kracht en inspiratie uit kan putten.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 232
  Uitgeverij : Sjaba uitgeverij
  ISBN : 9789090357065
  Datum publicatie : 05-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 18,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen