€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

STOERE TRUT

Backpack-avonturen door Zuidelijk Afrika

Sacha Molenkamp • Boek • paperback

  • Samenvatting
    In 2001 gaat Sacha in haar eentje op reis naar Afrika. Ze hoopt wilde dieren te spotten en vooral avontuur te beleven. Ze droomt ervan om een Australiër met een stoere auto tegen te komen om zo door Afrika te reizen. In haar rugzak zitten van die handige afritsbroeken, serieuze sandalen, haar dagboek en een reisgids. Sacha vindt zichzelf een ervaren backpacker en vooral geen trutje, maar in die eerste weken in Afrika realiseert ze zich al gauw dat het maar goed is dat ze op pad is met een reisgezelschap. Als ze daarna alleen verder reist, komt ze erachter dat besluiteloosheid geen goede eigenschap is. En dat een planning er alleen maar is om van af te wijken.
    Ondanks dat ze op alles en iedereen commentaar heeft, ontdekt ze dat ze veel kan leren van de bijzondere mensen die ze tijdens haar reis ontmoet, waarbij ze probeert haar imago van ervaren backpacker hoog te houden. Ondertussen snapt ze niets van die backpackers die wekenlang op dezelfde plek blijven hangen. En duiken? Nee, dat is voor Sacha al helemaal niet weggelegd. Totdat ze in Mozambique terechtkomt…

    Een waargebeurd verhaal, geschreven met liefde en humor, over een avontuurlijke reis door Zuidelijk Afrika.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 150mm x 225mm
    Aantal pagina's : 284
    Uitgeverij : S.N. Molenkamp
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 12-2020
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (9 uit 5 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    26-05-2021
    aanrader
    Niet alleen een boek voor reizigers, maar ook heel interessant voor ouders van toekomstige backpackers/reizigers. Of juist niet! De situaties waar ze in terecht komen als ze alleen op reis gaan.... Eerlijk en levendig geschreven. Ook als je van Afrika houdt! Een persoonlijk reisverhaal, maar toch ook wel met een mooie boodschap voor de lezer in deze moderne wereld.

       leest makkelijk
       zelfspot

    Geplaatst door uit UTRECHT , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    23-03-2021
    Genoten van elke letter! Even helemaal weg..
    Wat een heerlijk boek! Ik heb het in 1 adem uit gelezen en kon het niet wegleggen. Sacha neemt je echt even mee op reis naar Zuidelijk Afrika en doet alles even vergeten. Juist nu is het heerlijk om even weg te dromen. Ze neemt je mee in haar avonturen en het boek is met heel veel humor geschreven. En ze neemt je mee in een tijd waarin de Lonely Planet je grootste vriend was, je zonder mobiele telefoon op reis ging en liften gewoon nog kon. I love it! Een echte pageturner. Ik zeg kopen! Het is ook een waanzinnig leuk cadeau om te geven.

       Reizen
       Avontuur

    Geplaatst door uit Flevoland , leeftijd 40-49
    Waardeert het boek met een 9 uit 10


    09-03-2021
    Prachtige reis vanuit je stoel
    Je bent jaloers, maar hoeft bijna niet op reis als je dit boek van Sacha Molenkamp leest. De avonturen, de sfeer, de schrijfstijl het maakt dat je erbij bent, maar je tegelijkertijd beseft hoe bijzonder dit is dat een jonge vrouw nergens voor terugdeinst en zich helemaal aanpast aan het land, de cultuur en de bevolking, hoe mooi is dat! En daarbij alle oordelen en mogelijk veroordelen met de nodige zelfspot aanpakt. Gewoon lezen dit boek.


    Geplaatst door
    Waardeert het boek met een 10 uit 10


    29-01-2021
    Leuk boek, leest lekker
    Het gaat vooral over de reizen van de schrijfster. Ze neemt je mee op haar avonturen onderweg.

       Lekker toegankelijk
       Veel over andere culturen

    Geplaatst door , leeftijd 40-49
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    18-01-2021
    Een ware page turner! Luchtig, grappig en ontwapenend.
    Prachtig reisverslag over de avonturen van een jonge meid in Afrika. Je krijgt een goede indruk van het land, de mensen en cultuur. En een mooi inkijkje in het leven van een backpacker. Back to basics! Het boek is met humor geschreven.

       Het boek heeft ook mooie foto\'s
       Rode draad in het verhaal

    Geplaatst door
    Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Dan komt het moment dat ik wil gaan slapen en ze laten me beleefd als eerste naar bed gaan. Geen tandenpoetsen of pyjama. Ik trek alleen mijn schoenen en beha uit en kruip via het laddertje aan de zijkant van de auto de tent in. Een half uurtje later liggen er twee Belgen naast me. Ieder keurig in eigen slaapzak met dikke dekens over ons heen voor de nachtelijke kou.

Shit, ik moet plassen. Voorzichtig klim ik over Bart heen. Rits open en trappetje naar beneden. Wat een gedoe. Geen toilet en ik kan mijn handen ook niet wassen. Dan maar weer op dat rotsblok zitten waar ik me nogmaals goed realiseer waar ik ben. Ergens in Afrika waar in de wijde omtrek geen andere mensen te bekennen zijn, geen mobieltjes of e-mail, maar twee Belgen die voldoende gereedschap in de auto hebben om me hier ergens onder de grond achter te laten en niemand die het ooit te weten komt. Ik ken ze amper achtenveertig uur en ze noemen me al ‘tante Sas’, omdat ik, ondanks mijn gebrek aan kennis van een GPS en het uitgraven van de auto, toch ook wel een gezellige bemoeial ben. Daarnaast mag ik de heren zelf ook graag en neem ik alle moppen terug die ik ooit over Belgen gemaakt heb. Gelukkig maar, want deze plek zou zich perfect kunnen lenen voor een hele goede thriller. Maar wel eentje met een hele nare afloop. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen