Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Neutrale stilte 2
  Neutrale stilte 2 (boek)
 • Cover Toneelstukken
  Toneelstukken (boek)

Stralende schoonheid

Belle's mysteriën

Gert van Veen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De detectiveverhalen uit de reeks: Belle's mysteriën, spelen zich af in de beginjaren van de vorige eeuw toen Mme. Belle de Fleurdelis, met doorgaans veel succes, misdaden in het rustieke provincieplaatsje Vollenhoven heeft opgelost. Als lezer mag je meepuzzelen om te ontdekken wie de daders van de vuige misdaden zijn.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 140
  Uitgeverij : Stichting Gullie
  ISBN : 9789082696363
  Datum publicatie : 08-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (10 uit 1 reviews)

  12-10-2018
  Indrukwekkend leuk lezen
  Genoten van het op lossen van de nieuwe misdaad van Belle's Mysteriën. . Heerlijk hoe onnavolgbaar de belevenissen en gedachtengangen van deze Nederlandse Miss Marple zijn. Geweldig hoe Gert van Veen humor, fictie en feiten met elkaar weet te vermengen en daarbij ook nog eens een aantal maatschappelijke taboes weet te ontzenuwen. Helemaal leuk in dit boek zijn de onthullingen die Belle de Fleurdelis doet over het ouderwetse Sint- en kerstfeest. Ik weet nu al een paar mensen aan wie ik het kado ga doen onder de boom. Net zoals alle boeken uit de reeks: wederom een aanrader!

     Het leest alsof je een fim bekijkt
     De sections speciales
     Nu wachten op het volgende boek

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Voorzichtig opende ik het apothekerspotje en rook aan de zalf. De zachte geur van lavendel. Ik zag allemaal donkere puntjes in de zalf zitten, dat moest haast wel het mummiestof zijn. Van vroeger wist ik dat het mummiestof een geneesmiddel was tegen ernstige hoofdpijnen, vrouwenkwaaltjes, buikpijnen, zwangerschapsstriemen, (voedsel)vergiftiging, ouderdomskwalen en blaasproblemen. Bovendien was het goed om de weerstand te vergroten, zeker bij een stevige verkoudheid. Pas toen ik in betrekking was bij de aartsbisschop ontdekte ik dat mummiestof zalf bijzonder aangenaam voor de huid was. Het werkte veel beter dan uierzalf, dat ook nog eens onaangenaam rook. De heer van der Weteringen gebruikte de mummiestof zalf bijna iedere dag, waardoor hij een zachte en stralende gezichtshuid kreeg. ‘Schoonheid uit een potje,’ zo omschreef Johan het wondermiddel. En had ik van de weduwe Hortensia een potje mummiestof zalf gekregen. Helemaal alleen voor mij om op te maken.

Zuinig streek ik met het topje van mijn wijsvinger over de zalf. Ik voelde ruwe structuur van de zalf. Het mummiestof had wel iets wel van de fijne zandkorrels van het Scheveningse strand. Hoe bijzonder was de mumia vera aegyptiaca: zijdezacht en tegelijkertijd schuurde het een beetje op de huid. Ik voelde mij weer een beetje een dame worden. Meteen nam ik mij voor om zuinig te zijn met het gebruik van de mummiestof zalf. Misschien kon ik er dan wel een jaar meedoen. Aan de andere kant bestond de kans dat de zalf weinig effect had, als ik het te dun op mijn gezicht aanbracht. Hoewel ik geen enkele vorm van afgunst jegens de aartsbisschop ervoer, was zijn gladde en stralende gezichtshuid wel iets om kinnesinne op te worden. Voordat ik het goed en wel besefte doopte ik mijn wijsvinger in het apothekerspotje. Ik raakte met mijn nagel de bodem van het glazenpotje, maar dat was vreemd omdat de wijsvinger nog niet voor de helft in de zalf was gedompeld. Behoedzaam trok ik mijn vinger terug uit de zalf en zag hoe een oog mij aankeek. De levenloze blauwe pupil staarde omhoog. Ik slaakte een gil.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen