€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Een modder van inventie
  Een modder van inventie
 • Cover Een Modder Van Inventie
  Een Modder Van Inventie

Stravinsky Uitgebaggerd

Cor van Diejen • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Zie inhoudsopgave.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 385
  Uitgeverij : Drekwerk publicaties
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 11-2017
 • Inhoudsopgave
  Dit boek zet de composities van Stravinsky op een rij. Naast het 'originele' werk staan de gesuperviseerde dan wel goedgekeurde arrangementen, reducties en/of orkestraties opgesomd.
  De volgorde is min of meer gebaseerd op de volgorde van Eric Walter White (chronologisch niet juist, maar een volgorde is een volgorde).
  Na het 'Hoofdstuk' volgt of volgen - als ze er zijn - het 'uittreksel', de bewerkingen, de suites en de 'herindelingen'. Bij elk stadium staat de instrumentale specificatie en zo mogelijk de premièredatum.

  Na de mythen, de veronderstellingen, de feiten en de anekdotes (naar een 'logische opbouw' is niet gestreefd) wordt de eigen cd-voorraad geïnventariseerd. Van 'recensies' is geen sprake, al valt er tussen de regels door een touw vast te knopen aan de particuliere voorkeuren.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Petit Canon pour la fête de Nadia Boulanger (1947)

- 2 Zangstemmen ('cantus' en 'altus')

"Hommage à Nadia Boulanger à chanter à son anniversaire, l'an 1947, le jour du 16 septembre à l'occasion duquel ces vers de Jean Meung (XIIIè siècle) furent mis en musique par Igor Stravinsky (XXè siècle)", zo schreef de componist op het manuscript.
De ongeveer dertig seconden durende verjaarscanon, met een kwint als onderlinge afstand, is heden ten dage verkrijgbaar bij Boosey, maar dranghekken hoeven niet geplaatst te worden bij de winkel.
Dit tweestemmige liedje verdween in de rue Ballu direct in de bijouterieënschrijn en kwam alleen tevoorschijn op hoogtijdagen.

Heidi Stober (sopraan) en Ronnita Miller (mezzosopraan) zongen het eerbetoon in voor de bij lange na niet complete 'Complete Edition' van DG. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen