€ 25,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Syliciousness

Sylvana de Backer-Leuwol • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Vanuit mijn gedrevenheid streef ik ernaar om een ieder bewuster te laten genieten van voedsel, daarom heb ik de authenticiteit van gerechten benadrukt. Het gebruik van verse ingrediënten gestimuleerd als tegenhanger van de kant-en-klare kruidenmixen uit zakjes en potjes waar de mens tegenwoordig uit gemak voor kiest. Daardoor zijn velen vergeten hoe iets smaakt of ruikt, hoe iets voelt, groeit en bloeit. De verscheidenheid aan producten van binnen- en buitenland hebben de Nederlandse keuken verrijkt. Het gemak waaruit de consument wordt bediend, heeft geleid tot een grote onwetendheid van heilzame werking van diverse kruiden en specerijen waardoor het bereiden van voedzaam voedsel naar de achtergrond is verdreven.

  In mijn proces van bewustwording werd koken mijn vorm van mediteren. Een techniek om de geest (de soul) tot rust te brengen. Koken vergt namelijk een strakke focus, zeker wanneer je zo authentiek mogelijk kookt. Voeding is daarmee voor mij meer dan alleen ‘eten’. De rode draad van het boek is de weg van mijn bewustwording met alle pieken en dalen. De mensen die ik op mijn ‘reis’ ben tegengekomen worden vergeleken met de overeenkomsten in eigenschappen van een kruid of specerij. Hieraan zijn vegetarische en veganistisch recepten gekoppeld uit de authentieke Indonesische keuken. Het besef dat voeding niet alleen invloed heeft op het lichaam, maar ook op het geestelijke welzijn, draagt bij aan bewustwording. Het bewust kiezen, eten en daar vooral ook van genieten, leidt tot een andere levensstijl waar tijd wordt genomen voor een van de primaire levensbehoefte: eten en drinken!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 119
  Uitgeverij : SylSoulFood Publishing
  ISBN : 9789464067606
  Datum publicatie : 04-2021
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 5
  Inleiding 9
  1. Kunyit – Kunir - Kurkuma 12
  Recept Gulai Nangka 17
  2. Jahe – Djahé – Gember - Ginger 19
  Recept Soep Tahu Jahe 24
  3. Laos – Lengkuas – Galanga 26
  Recept Tahu/tofu en tempe Krecek 29
  4. Ketumbar –Ketoembar – Koriander 32
  Recept Akar Teratai/Lotuswortel 37
  5. Jinten – Djinten – Komijnzaad 38
  Recept Gulai Putih 43
  6. Lombok - Chilipepers 44
  Recept Sambal Trasi 49
  7. Ik kan alleen koken… 50
  8. Kencur – Kentjoer - Zandgember 56
  Recept Wedang Kencur Jahe 61
  9. Cengkeh – Kruidnagel 62
  Recept Sayur kuah santan 67
  10. Pala – Nootmuskaat 68
  Oma’s groentesoep 73
  11. Asam – Asem - Tamarinde 74
  Tempeh asam manis 77
  12. Wakker worden! 80
  13. Kayu manis – Kaneel – Cinnamon 85
  Bubur kacang hijau 89
  14. Sereh – Citroengras 90
  Noodle soup met citroengras 93
  15. Daun pandan – Pandanblad 96
  Klepon (ca. 20-25 stuks) 101
  16. Verlangen en eten 104
  17. Kluwek – Kluwak – Kepayang 110
  Sayur rebung hitam 113
  18. Koken is mijn meditatie 117
  Dankwoord 119
 • Reviews (9,3 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  21-06-2021
  Het heden verworven met het verleden.
  Het boek las ik in 1 moeite uit. Bij ieder hoofdstuk wilde ik meer leren en weten. De verhalen zijn herkenbaar. De tips fenomenaal. De wijze waarmee Sylvana oudheden vertaalt naar het nu , dus simpel maakt zijn erg waardevol. Ik ben erg onder de indruk van haar levens missie en hoe zij een stukje van haar leven , haar worstelingen doorleid naar recepten. Hoe bijzonder is dit ! Ik raad dit boek erg aan. Worstel je ook met menig levens obstakels dan haal je veel steun uit dit boek. Wil je je leven anders inrichten en gezonder leven zijn niet alleen dit boek , maar ook haar eerste heel waardevol? Blijf je bij jezelf o zo waar. Het is niet zo maar even een receptenboek. Dit boek gaat veel verder in de verdieping en dat vind ik er juist zo mooi aan. Veel leesplezier. Bedankt.

     Verdieping
     Goede tips

  Geplaatst door uit Altena
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  19-06-2021
  Lees genot
  Een zeer vermakelijk boek. Ik heb het in een keer uitgelezen. Ik heb er zo van genoten dat ik het voor mijn buurvrouw ook gekocht heb!

     Voor alle volwassenen

  Geplaatst door uit Leeuwarden , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 25,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

"Bewust eten wil in mijn beleving niet zeggen dat je probeert om controle te krijgen op voedsel of calorieën telt. In mijn ogen is bewust eten om in volledige vrijheid te kiezen wat voor jou het beste is in fysieke, mentale en spirituele zin… het is voeding voor je body, mind and soul! Het is immers al te gemakkelijk om je te voeden als een soort emotionele opvulling. Een maaltijd bevredigt honger, vermindert verveling en verzacht frustratie. Dat is waarom we comfort food zo lekker vinden. Gewoon lekker op de bank je te buiten gaan met vaak ongezonde lekkers vergezeld met glaasje wijn die je zo lekker weg kan lebberen. Voor mij komt dat neer op Franse kazen, chocolade, taarten, quiches, bonbons en niet te vergeten overheerlijke chips met de daarbij behorende dipsaus op basis van mayonaise! Guilty pleasure noemen we dat. Guilty plesure bestaat uit twee wezenlijke onderdelen, the guilt en the pleasure. Ergens las ik ooit een mooie quote hierover: “If you are going to suffer the Guilt, make sure you enjoy the Pleasure.”

Reizen kunnen verrassend verlopen, maar innerlijke reizen nemen je mee in een ware rollercoaster waar je uit geslingerd wordt om vervolgens met beide benen op de grond terecht te komen en je te bedenken “what the hell just happend?” Wat overkomt me nu weer? Dat is een vraag die ik mij herhaaldelijk heb afgevraagd. Het geeft je verschillende inzichten over jezelf die je wel of niet leuk kan vinden om verder uit te diepen, te onderzoeken."

Bekijk hier de video trailer voor Syliciousness https://youtu.be/rty-wBMNZJc (selecteer deze link, kies voor de rechtermuisknop en ga naar afspelen ...) ×
SERVICE
Contact
 
Vragen