€ 35,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Tanzania

Toch onze buren

Albert Stam • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Tanzania onze buren is een fotoboek over Tanzania als vakantieland met overweldigende natuur, maar ook over de gevolgen van een pandemie. Hoe gaan mensen hiermee om, invloed van klimaatverandering en de kansen en hoop naar een uitweg.

  Eind 2021 reis ik naar Tanzania. Het is de tijd dat na ca. 1,5 jaar een voorzichtige opstart wordt gemaakt met het toerisme. Het is nog onduidelijk hoe dit de komende tijd zal gaan. Naast het toeristische deel reis ik af met vragen hoe de toeristenindustrie door de pandemie is gekomen.

  Tanzania is een land met een overweldigende natuur, in zowel flora als fauna. Het landschap is enorm uitgestrekt op de savanne maar heeft ook regenwoud achtige omgevingen rond rivieren. De dierenwereld is groots, indrukwekkend met de big five en de big migration van gnoe, zebra en gazellen. Tegelijk is de invloed van klimaatverandering hier voelbaar.

  Mensen in de toeristenindustrie hebben ingeteerd op hun spaargeld, zijn leningen aangegaan, hebben kostbare bezittingen verkocht waardoor er een brede verarming onder de bevolking is ontstaan. Wie personeel had kon hen geen werk meer bieden. In Tanzania zijn sociale structuren sterk en overstijgen de rationele en financiële kant van werkrelaties. Het ontslaan van personeel voelt dan aan als het verbreken van familierelaties.

  Wij kijken door onze westerse ogen en menen dan de werkelijkheid te zien en de diepte van de problemen te kunnen peilen op basis van verarming. En toch… uit gesprekken en interviews blijkt een veel diepere laag of mogelijk zelfs twee van essentieel belang.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 288mm x 204mm
  Aantal pagina's : 72
  Uitgeverij : ASF (Albert Stam Fotografie)
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  Woord vooraf
  01 Samenvatting
  02 Inleiding
  03 Landschap
  04 Landbouw
  05 Dieren
  06 Migratie
  07 Gamedrives
  08 Avita
  09 Dagelijks leven
  10 Hadzabe
  11 Datooga
  12 Maasai
  13 Planten van bomen
  14 Energie
  15 Water
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 35,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Samenvatting

Tanzania is een land met een overweldigende natuur, in zowel flora als fauna. Het landschap is enorm uitgestrekt op de savanne maar heeft ook regenwoud achtige omgevingen rond rivieren. De dierenwereld is groots, indrukwekkend met de big five en de big migration van gnoe, zebra en gazellen.

Het is bijzonder indrukwekkend en toch… het is ook een fragiel ecosysteem wat kwetsbaar is voor beheer en klimaatverandering. De invloed hiervan is groter als wat je zou verwachten bij gebieden van deze omvang. Dat te zien en te ervaren is schokkend. Neem bijvoorbeeld Ngogorongoro waar door een “foutje” in het landschapsbeheer de dieren massaal (tijdelijk?) zijn weggetrokken. Een ander en nog meer indrukwekkend voorbeeld is de “big migration” die verandert ........... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen