€ 29,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Tekencontact

Verbeter het contact met jouw kind door te tekenen.

Ilona Stremmelaar • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Ilona Stremmelaar, is tekentherapeut en beeldend coach. In haar praktijk Tekencompas begeleidt zij onder andere volwassenen en kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. Zij doet dit door middel van tekenen en andere creatieve vormen. Zij ziet veel kinderen met autisme in haar praktijk.
  "Ik wil de tekenoefeningen die ik in de praktijk inzet met ouders en kinderen delen. Tekenen is juist voor kinderen met autisme een uitkomst. Door contact te leggen via de tekening is veel praten niet nodig."

  Met dit boek kunnen ouders samen met hun kinderen thuis gaan tekenen. De tekenoefeningen verbeteren het onderlinge contact. Dat wat je oefent op papier lukt in de praktijk al veel beter en vormt de basis voor goed contact in het dagelijks leven. Samen tekenen is bovendien erg leuk om te doen en stimuleert de creativiteit. Het verbetert het zelfvertrouwen, zorgt voor rust en structuur en je kunt er je gevoelens en emoties in kwijt.

  Dit boek is in eerste instantie geschreven voor kinderen met autisme en hun ouders. De tekenoefeningen kunnen echter zeer breed ingezet worden. Denk aan: kinderen met of zonder een beperking, hulpverleners, verzorgers, mantelzorger, ouderen en mensen met dementie, activiteitenbegeleiders, intern begeleiders, leerkrachten en maatschappelijk werkers.
  Tekenoefeningen zijn niet leeftijdsgebonden. Je hebt geen tekenervaring nodig. Geschikt voor iedereen die graag tekent en tekeninstructies kan begrijpen en opvolgen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 176mm x 250mm
  Aantal pagina's : 122
  Uitgeverij : Egbert Stremmelaar
  ISBN : 9789082676327
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  Dit boek bevat naast een voorwoord, inleiding, inleiding voor kinderen, autisme informatie en materiaallijst, 30 tekenoefeningen. De tekenoefeningen zijn uitgewerkt en geïllustreerd met kleurenfoto's van de verschillende stappen. Bovendien kunt u de tekenoefeningen evalueren door middel van de vragen die bij de tekenoefeningen staan en kunt u zo ontdekken wat de tekeningen laten zien. Ook nog per oefening opties en tips.
 • Reviews (8 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  07-01-2022
  Waardevol
  Een waardevol boek zowel voor professionals als ouders.


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  27-11-2021
  Gun jezelf dit cadeautje.
  Werkelijk een prachtig boek . Je wordt bij de hand genomen hoe je de tekening op kunt zetten, wat het doel is van de tekening , de vragen die je kunt stellen, aan jezelf, of aan de persoon met wie je tekent. Maar je kunt ook alles loslaten en gewoon lekker gaan tekenen, leg je potloden maar vast klaar.


  Geplaatst door uit Ommen
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-03-2021
  Tekencontact een aanrader!
  Dit boek biedt zoveel mogelijkheden om in contact te komen met kinderen met autisme. Trouwens het is geschikt voor veel meer doelgroepen. Goed onderbouwd en duidelijke tekeninstructies.


  Geplaatst door uit Zeewolde
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen