€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Toms Motor- en Autotoertochten België/Luxemburg (zwart/wit)

Tom Boudewijns • Boek • paperback

 • Samenvatting
  U gaat genieten van 12 schitterende toertochten van elk ± 180 km.U gaat België en Luxemburg met de grensgebieden van Nederland,Duitsland en Frankrijk, vol mooie en onbekende gebieden beleven. Kleine wegjes, oude dorpen en natuurgebieden gaat u ontdekken.Het is toerplezier met dit unieke boek over België en Luxemburg.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Tom Boudewijns
  ISBN : 9789464061789
  Datum publicatie : 06-2020
 • Inhoudsopgave
  Inhoud
  01. Limburg / Luik / Namen (193 km)Eerst even de markt in de oudste stad van België bezoeken, dan een rondwandeling door Atuatuca Tungrorum en vervolgens over een hoogteplateau op het Maasdal af. Een lindeboom vol spijkers en door het mooie dal van de Néblon met springende watervallen toeren. Natuurlijk ontbreken in de Ardennen de felle klimmen, afdalingen, de bomen van Durbuy en de grotten van Rochefort en Han-sur-Lesse niet. Maar kent u het mooie landschap van de Lesse met “Het Gelukkige Dorp” en het “Heksenkasteel” van Mirwart al? Met deze tocht bekijkt u het allemaal.
  02. Vlaams Brabant / Antwerpse Kempen (166 km)Bent u een echte natuurliefhebber, dan zult u zich snel thuis voelen in de schitterende Kempen. Diepgroene dennenbossen worden er afgewisseld met paarse heidebloesem en lichtgroen helmgras. U bezoekt typische pittoreske dorpen met elk hun eigen sfeervol dorpsplein en toert door valleien, waarvan u het bestaan waarschijnlijk nooit heeft geweten. Een tocht die u kunt afwisselen met een bezoek aan een van de vele restaurants. De Kempische keuken is er een met een culinaire faam, proef ervan en geniet.
  03. Antwerpen / Brabant / Henegouwen (182 km) U begint op de Vrijheid, toert langs mooie kastelen en buitenverblijven. Neem beslist ook een pauze in de stad van de Schapenkoppen. Vallende sterren, duiven en kometen vliegen u om de oren in Lierke-Plezierke. Hoog boven de muzikale stad Mechelen uit, bekijkt u het Pajottenland, waar u weldra het knopje op het Franstalige over moet schakelen. Heuveltje op en heuveltje af, mooie vergezichten en vervolgens de Kleine Ardennen. Nog even het achtste wereldwonder bij Ronquières gaan bekijken en uw tocht zit er op.
  04. Brabant / Henegouwen (253 km) Het onbekende Zwarte Land gaat u als eerste bekijken, een grillig landschap dat in het verleden aan de mijnwerkers toebehoorden. Na Charleroi duikt u het groen in en doorkruist u bossen en oude streken, waarin hoeven en kastelen liggen. Lekker toeren over smalle wegen, soms fel stijgen dan weer scherp draaien, u waant zich terug in de middeleeuwen. Bij Cerfontaine is de uitkijktoren van de Barrage de Eau d’Heure, een 1700 ha groot watercomplex, erg indrukwekkend. Frankrijk met zijn eenzame bossen en de Meuse lonkt, geef er aan toe en geniet er van. Nog even wat overblijfselen uit de tijd van Napoleon bekijken en vervolgens terugkeren in Nijvel.
  05. Brabant / Namen / Limburg (232 km) Door Napoleon nog bereden smalle kinderkopwegjes brengen u langs de Abbaye Notre-Dame De Villers in Villers-La-Ville. Herinneringen aan vroeger lopen als een rode draad door deze tocht heen. U toert langs de Citadel van Namen en gaat in de omgeving van Wépion op de “Zeven lussen” van de Maas af. Hoog kijkt u op de slingerende rivier neer en zakt vervolgens diep in het dal van de Bocq. Een stop in het gezellige centrum van Hannut en vervolgens op Haspengouw en de Bokkenrijders af. Nog wat oude dorpen bekijken en eindigen op het Vrijthof in Maastricht.
  06. Luik / Limburg / Zuid-Limburg (221 km) Laat u eens een weekend lekker verwennen. Begin met een bezoek aan de 24 uur van Spa-Francorchamps, bezoek ook even het badhuis en bekijk Spa in 60 minuten. Vervolgens aanvangen met deze verrassende tocht die u door beboste ravijnen en langs grillig slingerende rivieren voert. U duikt haarscherp via Andrimont tot in Ruy, berijdt de stijging van 22% bij La Redoute en maakt een uitstap door het Godsdal. Daar liggen de kleine slingerwegen naar Vijlen. De Voerstreek ligt iets verder voor u open, waarna u via Tancrémont en Juslenville weer in de “Parel van de Ardennen” uitkomt.
  07. Luik / Ardennen (200 km) Even lekker leven in Maastricht, alle bezienswaardigheden bekijken en dan in de Sint Pietersberg opzoek naar een mosasaurus. U toert door de bekoorlijkste plekjes van de Jekervallei op Liège Et Basse-Meuse af en zakt tot in de oude vestingstad Dolhem. Na Fléron volgt het echte Ardennenwerk. U berijdt smalle fel klimmende wegen met gigantische uitzichten, bekijkt bedevaartplaatsen en toert door de Hoge Venen, de toendra van België. Via het Hertogenwald gaat u genieten van vergezichten over Voer, Berwijn en Gulp, waarna Voeren de cirkel rond maakt.
  08. Brabant / Luik / Luxemburg (234 km) Uw tocht vangt aan in het Vlaams-Brabants provinciestadje Diest, dat in Het Hageland ligt. Spoedig toert u over heuvelruggen en langs bloeiende fruitbomen Haspengouw binnen, waar Maas en Condroz wachten. U kunt op weg naar Huy genieten van holle wegen, oude dorpen en grote vierkante hoeven. Na de “dochter van de Maas”, krijgt u zicht op valleien en heuvels, met daar tussendoor snel stromende rivieren. De route loopt via de Ourthe met zijn grotten, bossen, rotsachtige heuvels en La Roche tot in het “Hart van de Ardennen”, waar de tijd heeft stilgestaan. Voor u lonkt de Oesling met goede hotels, gezellige campings, romantische valleien en veel kastelen. Langs de Our bereikt u Vianden, waar het meestal gezellig druk is.
  09. Luxemburg (232 km) U gaat de mooiste plekjes van het Groothertogdom bezoeken. Zo komt u o.a. in het Müllertal, ook wel Klein Zwitserland genoemd, Echternach en de bosrijke valleien van de Sûre. U bekijkt de grillige rotsformaties van de Ernz Noire en toert langs de Moselle en door de Ernz Blanche. Over hoge bergkammen met schitterende panorama’s vervolgt u naar het centrum van Luxemburg, waar pittoreske dorpen op u liggen te wachten. Door mooie natuurgebieden van de Oesling, langs het fascinerende stuwmeer van de Haute-Sûre en tenslotte door het dichtbeboste dal van de Wiltz, komt u weer op het beginpunt.
  10. Luxemburg / Luik / Limburg (177 km) U bekijkt de eerste veertig kilometers de Duitse zijde van de Our. Mooie vergezichten zowel links als rechts, klimmen en afzakken tot diep in stille verlaten dalen. Bij de Ostkantone komt u via enkele scherpe afdalingen België binnen. Daar wachten de schilderachtige vallei van de Our en de indrukwekkende burchtruïne van Burg-Reuland. U gaat kleine dorpen bezoeken en hammen happen in Montenau, waarna u de hoogte weer ingaat. Het hoogste punt van België ligt voor u in de Hoge Venen. U gaat toeren door het natuurgebied Eifel / Hoge Venen en krijgt een natuurgebied voorgeschoteld met veenmoerassen en een unieke flora en fauna. Op weg naar het Voerdal passeert u “Barrage de la Gileppe” en stopt tenslotte in een van de zes Voerdorpen.1
  11. Wallonië / Vlaanderen (212 km) Eerst in Bergen de gouden koets tegen een steile helling omhoog duwen en vervolgens even vechten om een plukje staart. Even hobbelen tot in Maurage en dan “Het nieuwe kunstwerk” van Strépy-Thieu gaan bewonderen. Dit zijn enkele hoogtepunten van deze tocht. Maar u bent er nog niet, want u gaat het Vlaamse heuvelland in waar veel bultjes liggen zoals de muur van Geraardsbergen, de Taaienberg, de Kwaremont en de Berendries. In de Leiestreek volgt u de bochtige Leie die door het schilderachtige landschap meandert, waarna in de kantstad Brugge deze gevarieerde tocht stopt.
  12. Limburg / Haspengouw (178 km) Er was eens, heel lang geleden… het rijk van de dinosaurus. In de Limburgse grotten bent u er heel dicht bij. In de dikke laag mergel zijn restanten van beesten gevonden, die er miljoenen jaren geleden geleefd hebben. Die Romeinen, waren dat echt zulke rare jongens? Vraag het eens in Tongeren, oh ja bekijk daar ook even de grote antiekmarkt. Haspengouw, de Betuwe van België, heeft behalve veel fruit ook een aantal oude kastelen. Oud is ook de industrie in de omgeving van Haccourt en het gebied met de vier voertalen rondom Aubel. Het uitzicht vanaf de Boudewijntoren is tenslotte altijd nieuw.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De volgende bedevaartsoord ligt iets verder en heet Banneux. In 1933 zou de Heilige Maagd Maria hier verschenen zijn.
Jaarlijks komen tussen mei en oktober duizenden bedevaarders op deze Mariaverering af.
U rijdt langs de grote parkeerterreinen vol touringcars en neemt de Rue de la Sapiniere.
De miraculeuze bron, de kruisweg en de talloze kapelletjes liggen verspreid in de dennenbossen.
Het dorp zelf is één grote kermis, waar u goedkoop kunt overnachten.
Vergezichten begeleiden u vervolgens door het Bois de Banneux en het Bois Renard tot in het charmante La Reid.
Even het voertuig aan de kant en gaan wandelen door een 573 meter lange laan van haagbeuken, afkoelen kunt u bij een van de drie fonteinen.
Houdt u van wolven, dan kunt u het wildpark van 40 ha bezoeken.
Een mooie Rue du Chenal brengt u vervolgens tot in Theux, dat in 1997 getroffen is door een verschrikkelijke gasontploffing.
Het centrum werd daarbij zwaar beschadigd en twee brandweermannen verloren er het leven.
Het sierlijke 18e -eeuwse stadhuis aan de Place du Perron bleef gespaard.
Langs het al in de 12e eeuw vermelde chateau de Franchimont, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de valleien, rijdt u naar Polleur met zijn viaducten.
Het hogere bosgebied tussen de E42 en de N62 is helaas niet toegankelijk.
Na het hoge viaduct van de E42 steekt u rechts de Hoégne over richting Sarpay.
Het smalle wegje draait langs enkele oude vakwerkhuisjes en klimt fel omhoog door het Bois des Gattes, door Sarpay tot in Tiege.
De Hoge Venen roept, dus neemt u in Wayai de richting Hokai en komt in een bijzonder stukje België, het lijkt wel de toendra. De Hoge Venen is een van de laatste hoogvenen in Europa.
U bevindt zich nu tussen Malmedy en Eupen in de Oostkantons. Hier liggen 400 ha vochtige veen, heide en moeras met daartussen enkele naaldbossen en groepjes loofbomen.
U kunt hier veel nevel en mist verwachten, de zomers zijn er fris en de winters lang en streng.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen