€ 79,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Toolkit Mediation

M.A. Schonewille • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘Een zeer compleet en goed gestructureerd boek waar alle aspecten van mediation op uiterst toegankelijke wijze aan bod komen.’ (prof. dr. Albert Verheij, Rijksuniversiteit Groningen) ‘Een uitzonderlijke prestatie om over iets met zoveel facetten als mediation een zo gestructureerd handboek te schrijven.’ (Arnold Croiset van Uchelen, Allen & Overy | Wyse Conflict Solutions) ‘Dit boek is een novum in de (internationale) mediation-literatuur.’ (prof. dr. Ad Kil in ADR Actueel) ‘I usually take it with me into my mediations as well, as it is very helpful to have at hand and easy to access and use “in situ” (e.g., during a quick five minute break).’ (Jeremy Lack, Advocaat en ADR neutral Zwitserland) ‘How many times have exasperated negotiators and mediators wondered: How on earth can I get the negotiators to make progress in THIS situation? Take a moment for quiet reflexion, pull out the Toolkit, and use its smart crossreferencing system to hit on the tool you need.’ (Michael Leathes, Former Director International Mediation Institute) ‘Deze publicatie is een praktische handleiding voor iedereen die te maken heeft met een conflict- of onderhandelingssituatie. De Toolkit beschrijft hoe professionals mediationtechnieken voor uiteenlopende doeleinden kunnen gebruiken.’ (Werkgeven)

  De Toolkit is hét praktijkboek voor mediators; met praktische handvatten, handige modellen en checklists voor de praktijk als mediator. Bruikbaar bij alle stijlen en manieren van mediaten. Toolkit Mediation is een essentieel naslagwerk voor de praktijk. De Toolkit geeft een overzicht van het grote scala aan instrumenten dat je ter beschikking staat in een conflictsituatie, mediation of onderhandeling en geeft een handleiding voor het juiste gebruik van de ‘techniek’ van een interventie of methode. Daarnaast bevat de uitgave veel praktijkgerichte checklists. Het boek is zo opgezet dat het niet nodig is de uitgave volledig te lezen om er profijt van te hebben. Door de duidelijke verwijzingssystematiek is het mogelijk om het boek te gebruiken als een gereedschapskist: een bepaald onderwerp bekijken binnen de context, of een bepaald thema uitdiepen door het volgen van interne verwijzingen (iconen) of de leeswijzers. De Toolkit is een praktische handleiding voor iedereen in een conflict- of onderhandelingssituatie. Voor ervaren mediators biedt de Toolkit de mogelijkheid om de al bekende interventies en technieken verder uit te breiden of te verdiepen met inzichten, zoals de cruciale rol van het opwekken van vertrouwen (en hoe je dat als mediator doet), het nut van mindfulness of het omgaan met interculturele aspecten. Ook nieuwe inzichten uit de neurowetenschap en de onderhandelingspraktijk komen aan bod. Daarnaast zijn weer een eigen leeswijzer en een aantal inleidende hoofdstukken voor beginnende mediators, verwijzers en partijbegeleiders (IMI Certified) Mediation Advocate | Advisor opgenomen. Voor managers biedt de Toolkit speciale vaardigheden en kennis van methoden en technieken voor het interveniëren in en goed managen van problemen in bedrijfsrelaties. Er is een eigen leeswijzer voor managers opgenomen. Voor de onderhandelaar is eveneens een eigen leeswijzer opgenomen met tips over effectief onderhandelen en welke mediationtechnieken je als onderhandelaar kunt inzetten om een onderhandelresultaat positief te beïnvloeden. Door de focus op inzichten uit onderzoek en theoretische achtergronden in combinatie met praktische knowhow is deze publicatie geschikt voor opleidingsdoeleinden op verschillende niveaus en is het een onmisbaar naslagwerk voor de praktijk.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 171mm x 240mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Boom juridisch
  ISBN : 9789462128842
  Datum publicatie : 01-2024
 • Inhoudsopgave
  Inleiding; 1 Introductie Toolkit; 2 Omschrijving van de vier delen en bijlagen van de Toolkit; 3 Leeswijzers; 4 Introductie van mediation en definitie; 5 Methoden om een conflict of geschil op te lossen, het Dispute Resolution-spectrum; 6 Mediation voor managers; 7 Preventieve methoden, het Dispute Prevention-spectrum voor zakelijke geschillen; 8 Conflicten, oorzaken en reacties; 9 Dealing with your brain, inzichten uit de neurowetenschap voor mediators; I. Planning en afspraken; 1 De intakefase; 2 Pre-mediationplanning en mediationstijlen; 3 Checklist openingsstatement en spelregels; 4 Afspraken over verslaglegging en rapportages; 5 Co-mediation; 6 Onderhandelingsagenda maken; 7 Het mediator's proposal en sturende instrumenten, process design en het inschakelen van deskundigen; 8 Juridische en administratieve aspecten en instrumenten; II. Procesmatige aspecten; 1 Psychologisch contract en vertrouwen opwekken; 2 Neutraliteit en onpartijdigheid bewaren en demonsteren; 3 Machtsbalans bewaren; 4 Belangengericht en integratief onderhandelen (Harvard-onderhandelen); 5 Empathie, perspective taking en sympathie; 6 Empowerment van partijen; 7 Belangen (subjectieve criteria); 8 Blocking issues, analyse, conflictoorzaken en interventies; 9 De fasen van een mediationproces; 10 Van standpunten naar belangen; 11 Resultaat en afsluiting van een mediation; 12 Package deals; 13 Gebalanceerde en SMART-overeenkomsten; 14 Tijd gebruiken; 15 Structureren; 16 Caucus; III. Technieken en interventies; 1 Overzicht van de belangrijkste technieken, interventies en instrumenten voor een onderhandeling of mediation; 2 Luisteren; 3 (Laten) parafraseren; 4 Samenvatten; 5 Reflecteren; 6 Hercontextualiseren/reframing/herkaderen/heretiketteren; 7 Neutraal taalgebruik van de mediator en omgaan met riskante vragen; 8 Onderscheid tussen inhoudelijke aspecten en emotionele of relationele thema's; 9 Metacommunicatie; 10 Vragen stellen; 11 Reality testing; 12 De procedure van één tekst; 13 Mutualiseren; 14 BATNA/WATNA/RATNA, leverage en ZOPA; 15 Opties genereren; 16 Overeenstemming bereiken; 17 Stiltes en stemgebruik; 18 Non-verbaal gedrag; 19 Paradoxale interventies; 20 (Laten) onderhandelen; IV Uitdagende situaties en capita selecta; 1 Impasses effectief doorbreken; 2 Verschillende percepties; 3 Als moeilijk ervaren gedrag en lastige tactieken; 4 Omgaan met emoties; 5 Uiteenlopende culturele achtergrond en internationale zaken; 6 Mediations met meerdere partijen of veel personen; 7 Escalatiefasen van een conflict en de-escalatie;
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 79,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen