€ 19,95


ePUB ebook

  € 9,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Turn to grow

10 bijzondere verhalen

Amber Verheezen, Eline Rippen, Gerjanne Sessink, Ilona Peters, Jolanda van Schoonhoven, Lana Gevers, Mimi Dekker, Simone Simons, Suzan Spoelstra en Tineke Kazimier • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Tien bijzondere verhalen, over tien bijzondere vrouwen. Bijzonder in hun eigenheid, en de wijze waarop ze hun leven vorm geven; een leven met het syndroom van Turner. Als meisje of vrouw met het syndroom van Turner is de wereld vaak groter, letterlijk en figuurlijk.

  Vrouwen met Turner zijn kleiner, en dat is praktisch soms onhandig. Maar daarnaast kunnen ze zich ook kleiner voelen, minder dan de ander. ‘Het gevoel van ‘anders’ zijn in een maatschappij die voor doet komen dat perfectie de norm is, kan soms flink zeer doen,’ schrijft Lana in haar verhaal. Ook Suzan weet hoe dit voelt, want op haar vijftiende vroegen sommige specialisten haar in het ziekenhuis nog steeds of ze een sticker wilde.

  Simone schrijft over het onzekere traject naar moederschap, en de onvruchtbaarheid die bij het syndroom van Turner hoort. Amber geeft ons een openhartig inkijkje in de worsteling die zij ervaart, met het accepteren van zichzelf. Met Mimi reizen we terug naar haar jeugd waar ze groeihormonen slikte om vooral maar niet klein te blijven. Eline leidt ons door de heuvels en dalen tijdens haar opleiding en werk. En Ilona vertelt over de vleugels die haar reizen haar gaven, want ‘Je kan het idee hebben dat anderen letterlijk en figuurlijk niet verwachten dat je ver zult komen - dat is geen reden om niet te gaan; ga juist wel.’

  Voor de lezer die meer wil weten over hoe dat is, leven met het syndroom van Turner. Met verhalen van Amber Verheezen, Eline Rippen, Gerjanne Sessink, Ilona Peters, Jolanda van Schoonhoven, Lana Gevers, Mimi Dekker, Simone Simons, Suzan Spoelstra en Tineke Kazimier.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 118
  Uitgeverij : Stichting Centrum Chronisch Ziek en Werk
  ISBN : 9789090371511
  Datum publicatie : 03-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,8 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  22-05-2023
  Turn to grow
  Met veel interesse maar ook ontroering het boek gelezen. Wat een doorzettingsvermogen hebben de dames, om steeds weer door te gaan na vele teleurstellingen. Respect, en wat fijn dat de verhalen gebundeld zijn. Er vielen veel "kwartjes" bij het lezen van de verhalen.


  Geplaatst door uit Sneek , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-05-2023
  Turn to grow
  Prachtige verhalen van verschillende vrouwen met het Turnersyndroom. Wat een doorzetters. Daar mogen veel mensen een voorbeeld aan nemen.


  Geplaatst door uit Venlo , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  09-05-2023
  Mooi en herkenbaar.
  Zijn mooi geschreven en herkenbare verhalen. Veel respect voor de schrijvers om zo naar buiten te komen met hun verhaal. Ik heb de verhalen met plezier en aandacht gelezen.

     Zeer herkenbaar
     Fijn om te lezen.
     Geen

  Geplaatst door uit Vianen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen