€ 19,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Het oerparadijs van de jager-verzamelaar
  Het oerparadijs van de jager-verzamelaar (boek)
 • Cover Het oerparadijs van de jager-verzamelaar
  Het oerparadijs van de jager-verzamelaar (boek)

Tussen aardappels en aardolie

Ine van Staveren • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Tussen aardappels en aardolie is een aangrijpende roman over schaamte, loutering en liefde tegen de verdrukking in. Een verhaal dat dwingt tot een andere kijk op het landleven.

  Door de verstoorde familieverhoudingen en de gewoonte om problemen te verzwijgen hebben de gevolgen van het misbruik van de jonge Nina vrij spel gehad. Na haar huwelijk met Raas, een hardwerkende boer in de polder, en de geboorte van hun kinderen komen de herinneringen aan het misbruik en aan haar katholieke vorming naar boven. Nina krijgt klachten en de problemen stapelen zich op. Ondanks alle tegenwerking van haar familie doet ze moeite om met Raas en de kinderen te wortelen in de poldergrond en probeert ze op de boerderij een veilige omgeving te creƫren voor haar gezin. Het verleden laar haar echter niet los.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 215mm
  Aantal pagina's : 272
  Uitgeverij : Arkel, Jan van
  ISBN : 9789082272208
  Datum publicatie : 10-2014
 • Inhoudsopgave
  De avontuurlijke Nina keert na een periode van reizen en onrust terug naar haar geboortepolder. Daar trouwt ze met Raas, een oudere en gepassioneerde polderboer maar na de geboorte van hun kinderen krijgt ze klachten. Bij de onvermijdelijke zoektocht in haar verleden blijkt haar jeugd in het drukke, katholieke ondernemersgezin een aaneenschakeling te zijn van onveilige gebeurtenissen, misbruik en pesterijen. Voor haar gezin moet Nina de confrontatie aan met onbegrip en ontkenning, met schaamte en verdringing en met dwingende familierelaties en katholieke tradities. Dan ontstaat er bij hun worteling in de stugge poldergrond onverwacht een creatieve band met de natuur; een lotgenoot die net als zij lijdt onder onbegrip en misbruik, maar die evengoed bloeit en bijzondere geheimen herbergt in het ritme van de seizoenen.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 23:15 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen