€ 29,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Tussen erfgoed en eredienst

Elza Kuyk • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Vanwege ontkerkelijking laten veel protestantse geloofsgemeenschappen hun kerkgebouwen los, maar in sommige gevallen blijven zij na overdracht van het eigenaarschap (een deel van) het kerkgebouw gebruiken voor hun erediensten. De aanwezigheid van andere gebruikers heeft gevolgen voor de beleving van de geloofsgemeenschap. Eigenaar en geloofsgemeenschap verhouden zich ieder op een andere manier tot de ruimte en de tijd van het kerkgebouw. Bovendien verandert het aanzien van het kerkgebouw: de historische (katholieke) en civiele geschiedenis worden zichtbaar. Er vormen zich ook nieuwe gemeenschappen.

  Dit boek laat zien dat meervoudig gebruik voor de eigenaren en de gebruikers een ingewikkelde opgave is. Naast soms creatieve vormen van samenwerking doen zich geregeld conflicten voor. De visies van de diverse gebruikers over een passende omgang met het kerkgebouw, blijken sterk te kunnen verschillen. De gebruiksgeschiedenis van de betreffende geloofsgemeenschap en de gekozen juridische structuur bepalen voor een groot deel hoe het meervoudig gebruik er in elke specifieke situatie uitziet.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 177mm x 248mm
  Aantal pagina's : 280
  Uitgeverij : AUP Wetenschappelijk
  ISBN : 9789463726092
  Datum publicatie : 05-2023
 • Inhoudsopgave
  Introduction 1. Multiple use of monumental city churches 2. The Geertekerk in Utrecht: room for play and music 3. The Sint-Joriskerk in Amersfoort: protestant style in a catholic city church 4. The Grote Kerk in Zwolle: the opening up of a church building 5. The Oude Kerk in Amsterdam: art, heritage and worship Conclusions Literature list About the author
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen