€ 33,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Columns uit het verleden
  Columns uit het verleden (boek)

'UIT DE TIJD' IN BEELD

het verhaal bril-herder

Theo Bril • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Deze familiegeschiedenis vertelt wat het heden met het verleden bindt en wat de doorgaande verhalen zijn. Centraal staan Jan Bril en Marie Herder en hun gezin van twaalf kinderen.
  Het gaat daarnaast over de ontstaansgeschiedenis van Nieuw Heeten, maar ook over het buurtschap Okkenbroek en het kerkdorp Lettele. In Overijssel zegt men bij het doodgaan van mensen dat ze ‘uit de tijd zijn’.
  De dood van iemand hoeft echter niet te betekenen dat ze daarmee geen onderdeel van een familieverhaal meer zijn. Nu vier beschreven generaties overleden zijn, is de tijd daar om een beeld te schetsen van de verschillende families. Dit boek eindigt met de dood van Jan Bril en Marie Herder, maar het verhaal gaat gelukkig door. Ook al zullen de twaalf kinderen Bril hun voorouders volgen en uit de tijd geraken, een hele generatie staat al weer in de startblokken om de levensverhalen verder voort te zetten.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 323
  Uitgeverij : Pumbo.nl
  ISBN : 9789491164347
  Datum publicatie : 03-2014
 • Inhoudsopgave
  BOEK 1: DE FAMILIE HERDER. Bladzij 13 t/m 46
  BOEK 2: DE FAMILIE BRIL. Bladzij 47 t/m 89
  BOEK 3: JAN BRIL & MARIA HERDER. Bladzij 90 t/m 123
  BOEK 4: EEN DOZIJN BRILLETJES. Bladzij 124 t/m 323
 • Reviews (8 uit 1 reviews)

  14-04-2014
  review
  zeer goed te lezen en de inhoud voelde alsof ik het had meegemaakt

     goed leesbaar
     realistisch

  Geplaatst door uit Salland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 33,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

8-10 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De dood van vier kleine kinderen in zo'n korte tijd is een te zware last voor Toos om te dragen. Alleen tussen de dieren in de stal kan ze haar verdriet en frustraties kwijt. Zittend onder de koe geeft ze zich over aan haar twijfels over geloof, liefde en het leven. Dikke tranen verdwijnen in de warme koeienharen...

... Buurman Tone Schuurman waait aan, er moet gebeld worden naar de veearts. Marie zet alvast een oude stoel klaar waarop hij mag gaan zitten, ze heeft een vast ritueel na het bezoek. Dan gaat de stoel naar buiten om te luchten en wordt met een vochtig oud doekje afgenomen. ‘Anders,’ zegt Marie, ‘krijg je de stank er nooit meer af!’ Marie belt en doet het woord voor Tone. Af en toe is er even overleg over details en er wordt uiteindelijk een afspraak gemaakt voor morgenvroeg. Tone pakt zijn portemonnee en vraagt: ‘Wat maakt het, Marie?’ 15 cent blijkt voldoende. Marie pakt de drie stuivers aan die ze in één handbeweging op de rand van de schoorsteen legt. Betsie en tante Mina weten dat het geld niet rechtstreeks de eigen portemonnee ingaat, maar via een sopje. Tone is nog maar net weg of de stoel staat al buiten om te luchten… ×
SERVICE
Contact
 
Vragen