€ 29,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Uit je KOPP

Judith Evelien • Boek • loose-leaf

  • Samenvatting
    Wanneer je een KOPP-verleden hebt (KOPP staat voor een Kind van een Ouder met Psychische Problemen), dan is de kans
    aanwezig dat het fundament waar je basis op is gebouwd, de nodige beschadigingen op heeft gelopen. Als dit niet de juiste
    aandacht krijgt en wordt gerepareerd of hersteld, dan bestaat de kans dat je fundament niet lang stand zal houden en samen met je basis als een kaartenhuis in elkaar zal storten. Het herstellen van dit fundament is geen gemakkelijke opgave en zal met beleid en liefde moeten gebeuren. Als kind heb je een ingenieus systeem ontworpen om dat fundament met alles wat je in je hebt te kunnen beschermen: een overlevingsmechanisme. Met dit werkboek ‘’Uit je KOPP’’, wil ik je uitnodigen om aan de slag te gaan met het ontrafelen van je eigen verhaal – Een reis door je KOPP- en inzicht krijgen in je overlevingsmechanisme en diens strategieën. Waarom doe je wat je doet en hoe komt het dat wat ooit zo effectief was om je door zware tijden heen te loodsen, nu zijn functie heeft verloren en zelfs voor belemmeringen en blokkades kan zorgen? Vaak heb je het niet eens in de gaten. Dat maakt het moeilijk jezelf te begrijpen.

    Met dit boek wil ik het onzichtbare, zichtbaar maken, zodat patronen die geen functie meer hebben, doorbroken kunnen worden en je van overleven naar leven kunt gaan. Met mijn eigen ervaringen neem ik je mee in mijn reis door mijn KOPP en mijn proces. Ik pluis alle rode draadjes die overleven bij mij uitlokken uit, zodat ik kan vertragen en daardoor zelf kan besluiten hoe om te gaan met die radartjes die willen waarschuwen voor gevaar die in het hier- en het nu niet meer relevant is voor mij. Wellicht vind je hier herkenning, inspiratie en steun in en voel je je niet meer zo alleen in je worstelingen en lukt het jou ook berusting en acceptatie te vinden in al het verdrietige en pijnlijke waardoor je vaak gedwongen werd om hard te zijn voor jezelf en voor anderen. Het hoeft niet meer en kan anders. Echt!

    Kom je ook uit je KOPP?
  • Productinformatie
    Binding : Loose-leaf
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 210mm x 297mm
    Aantal pagina's : 129
    Uitgeverij : Judith Evelien
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 10-2022
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (8,2 uit 6 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    14-11-2023
    In één ruk uitgelezen
    Van begin tot eind had dit boek me in zijn greep.

       Makkelijk leesbaar

    Geplaatst door uit Deventer , leeftijd 20-29
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    14-11-2023
    Helpend in mijn werk
    Knap hoe Judith de lezer op luchtige wijze en soms zelfs op humorvolle wijze een inkijkje weet te geven in best wel beladen materie. Ik ben werkzaam binnen de ggz en zet dit boek in ter ondersteuning bij lotgenoten contact groepen. Helaas mis ik binnen de ggz het 'menselijke' vaak in de benadering en werkwijze. Daar is dit boek echt een hele mooi tool voor. Eigen ervaring en beleving is zo belangrijk voor het erkennen van je eigen pijn en verdriet en dat is iets wat ik zeker terug vond in dit boek.

       Verbindend
       Geeft inzichten

    Geplaatst door uit Noord-Holland , leeftijd 40-49
    Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


    14-11-2023
    Mooi boek
    Een mooi boek waarin de schrijfster knap heeft omschreven hoe lastig het is om je grenzen aan te voelen en aan te geven wanneer je op bent gegroeid met een psychisch zieke ouder. Dat zit hem vaak in dingen die voor anderen lastig voor te stellen en niet te begrijpen zijn. De vlotte en beeldende schrijfstijl maakt het een fijn boek om te lezen.

       Beeldend en vlot geschreven
       Herkenning

    Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 30-39
    Waardeert het boek met een 7.5 uit 10


    14-11-2023
    Waardevolle aanvulling!
    Wat is dit boek een waardevolle aanvulling voor iedereen die verstrikt zit in een web van patronen die een overlevingsmechanisme in stand houden. Het helpt inzicht te krijgen in hoe zo'n systeem werkt en de rode draden zichtbaar te maken die eigenlijk oppoppen in heel je hebben en houden. Het heeft mij ook geholpen om in te zien hoe geniaal zo'n mechanisme eigenlijk is, waardoor ik ook met begrip en zachtheid naar mezelf kan kijken. Het is fijn om eindelijk een beetje te snappen waarom ik doe wat ik doe en wat nou hetgeen is waar ik telkens zo op vast blijf lopen. Ik vond herkenning en dat heeft mij ook geholpen bij de erkenning van mijn eigen worstelingen. Fijn dat ik mee werd genomen in het verhaal en proces van schrijfster, dat leverde een feest der herkenning op. Hoe gek dat misschien ook klinkt!

       Herkenning
       Laagdrempelig

    Geplaatst door uit Almere , leeftijd 40-49
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    08-04-2023
    Aangrijpend en pakkend
    De gedetailleerde en herkenbare ervaringsverhalen waren erg aangrijpend en herkenbaar, maar daardoor ook helpend en inspirerend voor mijn eigen proces. Voor het eerst had ik het gevoel dat mijn worstelingen een logisch gevolg van mijn onveilige jeugd waren. Op een gekke manier voelt dat juist heel prettig. Ik voelde me begrepen en niet meer zo alleen. Door aanverwante opdrachten/ vragen heeft het mij hele waardevolle inzichten gegeven. Ook veel herkenning en erkenning. Maar ook nieuwe emoties en inzichten. Zo had ik mijn schuldgevoel bijvoorbeeld nooit als overlevingsmechanisme gezien. Ik vond het soms ook confronterend en lastig. Maar juist door de pijn weer te voelen en er bewust te laten zijn, heeft het mij weer wat meer rust gebracht.

       Herkenning en erkenning
       Inspirerend en uitnodigend

    Geplaatst door uit Castricum , leeftijd 40-49
    Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


    19-11-2022
    Wat een waardevolle inzichten!
    Heel bijzonder hoe de lezer door de openheid en de kwetsbaarheid van de schrijfster mee wordt genomen en inzicht geeft. Uiteraard is het voor ieder KOPP-kind anders en toch voel ik dat er veel overeenkomsten zullen zijn. Het werkboek is ook weer een mooi voorbeeld van hoe je 'zwakte' ook een kracht is. Dat het een ringband is, is ook super handig. Ik vind de vormgeving prachtig! Bijna zonde om erin te gaan schrijven. Het zou fijn zijn als het boek zijn weg vindt naar andere KOPP-kinderen!

       Geeft waardevolle inzichten
       Van zwakte naar kracht

    Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen