€ 23,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Uitpijnen

Gids voor mensen met langdurige (onverklaarde) pijn

Yvonne Duinkerken • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wat als je dagelijks leeft met pijn én met de gevoelens die je daarover hebt; woede, verdriet, angst, schaamte, schuld? Dan heb je waarschijnlijk al een hele zoektocht achter de rug.
  In ‘Uitpijnen’ neemt de auteur je mee in haar eigen zoektocht naar oplossingen voor haar fysieke pijn. Hoe ga je om met onverklaarde lichamelijke klachten en hoe leer je ‘uitpijnen’? Het boek helpt de lezer op inspirerende én praktische wijze tot het doorbreken van de pijncirkel.

  Yvonne Duinkerken (1965) is haptotherapeut en ervaringsdeskundige. Ze schreef dit boek om meer over pijn te begrijpen en als aanzet om te oefenen in voelen, verdiepen en verzachten.

  ‘Als de dokter geen ziekte kan vinden en behandelingen niet helpen, lees dan dit boek. Het roept je op de klacht als een signaal te zien en stil te staan bij je gevoelens. De klacht als gevolg van onbewuste emoties. Immers lichaam en geest zijn één. Je kunt zelf door na te denken en vragen te stellen openingen vinden. Je ziet het pas als je anders kijkt.’
  - Marten Klaver, voormalig neuroloog en secretaris Stichting Emovere

  ‘‘Uitpijnen’ leert je niet alleen hoe je kunt omgaan met je pijn. Het zet vooral aan tot het onderzoeken van wat de pijn je wil vertellen. Welke (onverwerkte) emoties schuilen er achter de pijn en wat kun je doen om die emoties te verwerken? Een persoonlijk verhaal dat ontstaan is uit frustratie door gebrek aan adequate hulp in de zorg. Het biedt mogelijkheden, opdrachten en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Voor therapeuten geeft het een inkijk in de ziel van iemand met onbegrepen klachten, voor niet-therapeuten is het een gids voor zelfonderzoek.’
  - Harry van Nie, haptotherapeut en hoofdredacteur Haptonomisch Contact
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 134
  Uitgeverij : Yvonne Duinkerken
  ISBN : 9789464437508
  Datum publicatie : 10-2022
 • Inhoudsopgave
  Inhoud
  Dankwoord
  Voorwoord
  1 Inleiding
  2 Leeswijzer
  3 Pijn
  4 Lijf en psyche
  5 Emoties bij pijn
  6 Gedachten over pijn
  7 Betekenis en boodschap
  8 Grenzen en verlangens
  9 Gedrag
  10 Bewustzijn trainen
  11 Zelfonderzoek
  12 Uitpijnen
  13 Trauma
  14 Ont-schuldigen en zelfzorg
  15 Uitwerking
  16 Zelf aan de slag
  Nawoord
  Lijst met helpende methodes Leeslijst en bronnen
  Over de auteur
 • Reviews (8,3 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  01-12-2022
  Waardevol!
  Uitpijnen is kijken en voelen wat de pijn is die nog onder de pleister zit, schrijft Yvonne Duinkerken. In dit boek wordt ingegaan op de gelaagdheid van vaak onverklaarde pijn en de emoties die daarbij horen. Zodat je meer van de pijn gaat begrijpen. En het blijft niet alleen bij uitleg, er worden ook praktische oefeningen gegeven om zelf aan de slag te gaan om de pijn te laten helen. Geschreven vanuit haar persoonlijke en professionele ervaring is dit een bijzonder waardevol boek voor iedereen die te maken heeft met pijn.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  28-11-2022
  Leesbaar en helpend
  De schrijfstijl van Yvonne is leesbaar en toegankelijke. Ze laat veel van zichzelf zien. Het boek geeft inzicht in en bevestiging van wat pijn kan doen. Een logische en praktische uitleg, pijn is niet altijd fysiek verklaarbaar.

     Duidelijke en helder
     Leest makkelijk

  Geplaatst door uit Regio Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 23,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Inleiding:

In dit boek leg ik uit hoe onverklaarde pijn te maken kan hebben met verdrongen emoties. Ik ging het experiment aan om me daarop te fo- cussen, toen specialisten niet meer wisten wat ze met mijn pijn aan moesten. Anderhalf jaar nadat ik een nieuwe heup kreeg, had ik nog steeds flinke pijn. Ik kon mijn dagelijkse dingen nét doen en kon een wandeling maken van een kwartier. De pijn werd eerder meer dan min- der. Ik kwam in aanraking met Stichting Emovere, die zich focust op verdrongen emotie als oorzaak van pijn.
Die visie haakte aan bij mijn ervaring. Ik lag bij de fysio op de bank. Terwijl hij mijn strakke spieren behandelde, huilde ik vanwege de pijn. Wat mij echter op- viel, was dat ik meer pijn in mijn hart voelde dan in mijn been zelf. Dat maakte dat ik verder op onderzoek ging en me verdiepte in de psychosomatiek: de relatie tussen lichaam en geest. Mijn strakke spieren en lokaal verhoogde spierspanning – die zich uitten in pijn – zouden het gevolg zijn van verdrongen emoties. Ik wil- de het onderzoek wel aangaan. Het idee gaf me hoop.
Ik verdiepte me in deze aanpak en ging op weg naar mijn verdrongen emoties. Gaandeweg deed ik ervaringen op en kreeg ik inzichten hoe lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. In dit boek lees je hoe ik theorie en praktijk heb gecombineerd. In een half jaar was mijn pijn – op een schaal van 0 (geen pijn) tot 10 (ondragelijke pijn) – gezakt van 8 naar 3 en kon ik inmiddels anderhalf uur wandelen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen