€ 19,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Van sjibbolet naar sjalom

Jan Mudde • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Binnen orthodoxe kerken was het standpunt over homoseksualiteit jarenlang duidelijk. Wanneer iemand een andere seksuele geaardheid had, moest hij of hiervan genezen of in onthouding leven.
  In onze tijd is homoseksualiteit een onderwerp dat christenen diepgaand verdeelt. Het standpunt daarover is een sjibbolet geworden voor het wel of niet recht in de leer zijn.

  Jan Mudde geeft een uitvoerige exegese van de Bijbelteksten die een homoseksuele praxis verbieden. Daarbij betrekt hij de homoseksuele praxis binnen de culturen waarin de Bijbel tot stand kwam. Ook gaat hij diepgaand in op de vragen die in onze cultuur aan de orde zijn bij de toepassing van Bijbelteksten in het algemeen, en in het bijzonder die met betrekking tot de homoseksuele praxis.
  Zijn conclusie is dat er een solide Bijbels-theologische onderbouwing valt te geven voor ruimte voor homoseksuele relaties.
  In deze studie zoekt de auteur voortdurende het gesprek met degenen die op grond van de Bijbel een andere mening hebben.
  Zijn hoop is dat kerken en christenen hun verdeeldheid over homoseksualiteit te boven komen en dat er vrede, sjalom voor homoseksuelen mag zijn, ook in de gemeente van Christus.

  Deze studie is uitgevoerd ter ondersteuning van het werk van de Commissie Ambt en homoseksualiteit van de Nederlands Gereformeerde Kerken. Het geeft de visie van de auteur weer en is als bijlage aan het rapport van deze commissie toegevoegd.

  Deze boekeditie bevat een register van aangehaalde auteurs en een register van namen en onderwerpen.

  Jan Mudde is oud-testamenticus en predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Haarlem.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 368
  Uitgeverij : Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
  ISBN : 9789058818775
  Datum publicatie : 09-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,90

niet beschikbaar

niet beschikbaar0-1 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen