€ 42,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Vanzelfzwijgend

Odette Moeskops • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Vanzelfzwijgend gaat over de emotionele logica van organisatiepatronen, met het accent op wat zich tussen mensen afspeelt en wordt getriggerd door context en systeemdynamiek.

  Vanzelfzwijgend Organisatiepatronen ontstaan meestal niet van de ene op de andere dag. Dat kan ze tot overlever maken. Ondanks interventies is er kans dat ze vroeg of laat opnieuw de kop opsteken. Kennelijk krijgt een organisatiepatroon dan op andere wijze brandstof of zijn er minder zichtbare verknopingen. Aan een enkel draadje trekken is niet voldoende: analyse van systeemdynamiek is nodig. Vanzelfzwijgend gaat over een minder belichte - maar invloedrijke - kant van systeemdynamiek: de impact van emoties op wat vastzit in patronen. Een systeempsychodynamisch perspectief biedt hiervoor taal, concepten en interventie aangrijpingspunten. Odette Moeskops schreef een methodisch boek, voor wie diagnosticeert en intervenieert in organisatievraagstukken. Het is bestemd voor wie eerst wil doorgronden alvorens te interveniĆ«ren, voor wie nieuwe aanknopingspunten zoekt als interventies onvoldoende (blijvend) blijken te helpen of het vraagstuk niet diep (genoeg) raken. Het boek is bovendien bedoeld voor wie meer vat wil krijgen op de soms onweerstaanbare krachten die op de eigen rol of op een vraagstuk inwerken. Vanzelfzwijgend gaat over de emotionele logica van organisatiepatronen, met het accent op wat zich tussen mensen afspeelt en wordt getriggerd door systeemdynamiek. Het boek is rijk aan voorbeelden, casuĆÆstiek en biedt een breed palet aan invalshoeken: uiteenlopend van de analyse van vastgelopen veranderingsprocessen, de dynamiek van wegkijken, de rol van bruggenbouwen tot interventies in gestolde verhalen en vanzelfsprekendheden. Odette Moeskops is zelfstandig organisatieadviseur en publiceerde eerder Doorbreken van organisatiepatronen.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 175mm x 246mm
  Aantal pagina's : 232
  Uitgeverij : RoodPurper Publicaties
  ISBN : 9789082207729
  Datum publicatie : 05-2024
 • Inhoudsopgave
  H.1 Vanzelfzwijgend Intermezzo: Kleine stemmetjes H.2 Onweerstaanbare objecten, narratieven en bruggenbouwers Intermezzo: Zelf een holding maken H.3. Hoe organisaties een sociaal weefsel vormen Intermezzo: Moetens durven te betwijfelen H. 4 Wat doet het je doen? Intermezzo: Werken met jezelf als instrument H. 5 Jezelf gidsen in patronen, emoties en onderstroom Intermezzo: Vraagstukken die verdwijnselen H. 6 Jongleren met identificatie Intermezzo: Wegkijken H. 7. Verschil maken in kwesties die er toe doen
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 42,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen