€ 28,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Verdwenen Vergezichten

Mejanderboek 1

Jan van Vlierden en Gerard Kuit • Boek • hardback

  • Samenvatting
    Een streekboek met verhalen van Jan van Vlierden en tekeningen door Gerard Kuit.

    Vanaf 1996 maakten Jan en Gerard verhalen en tekeningen, voor de Artishockberichten, het maandblad van de vereniging Artishock in Soest, over de veranderende landschappen, dorpen en steden van ons land.

    In dit boek gaat het vooral over Soest en omgeving, met hoofdstukken over Baarn, Hilversum en omstreken, Amersfoort, Zeist, de Langbroeker Wetering en Wijk bij Duurstede.

    'Verdwenen Vergezichten' is een boek in A4-formaat, ruim 100 pagina's dik, met een harde kaft en gedrukt op glanzend papier.
    Houd rekening met een week levertijd.
  • Productinformatie
    Binding : Hardback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 210mm x 297mm
    Aantal pagina's : 112
    Uitgeverij : Eigen beheer
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 03-2022
  • Inhoudsopgave
    In dit boek gaat het vooral over Soest en omgeving, met hoofdstukken over Baarn, Hilversum en omstreken, Amersfoort, Zeist, de Langbroeker Wetering en Wijk bij Duurstede.
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 28,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het was in 2021, 25 jaar geleden dat ik voor het eerst een verhaaltje schreef en er een tekening van Gerard Kuit bij plaatste. Dat was voor de Artishockberichten, het verenigingsblad van Artishock in Soest. Ik was een aantal jaren redacteur geweest van het blad en schreef aanvankelijk over de culturele activiteiten die door de vereniging georganiseerd werden. Na verloop van tijd wilde ik wel eens wat anders dan weer een mooi concert, of een interessante tentoonstelling aanprijzen. Ik begon stukjes te maken over de dingen die ik meemaakte, of die ik om me heen zag. Eén verhaaltje ging over een wandeling met mijn vrouw, langs Paleis Soestdijk.

In 1998 bundelde ik een aantal verhalen in een gefotokopieerd boekje. In het voorwoord schreef ik:

'Toen Elly en ik het eerste verhaaltje naar de redactie brachten, stopten we even onderweg om een verjaardagskaart te kopen. Tussen de rekken met beertjes, muisjes en ander weemakend knuffelspul viel mijn oog op een kaart met een strak getekende afbeelding van paleis Soestdijk erop. Ik haalde hem uit het rek en zag dat hij getekend was door Gerard Kuit, een Artishocklid dat al jaren tot onze kennissenkring behoorde. Dat plaatje moest bij mijn stukje ! Toen het blad eenmaal gedrukt was, kwam ik Gerard bij toeval tegen en vroeg hem of hij het niet erg vond dat ik zijn tekening zomaar gebruikt had. Gelukkig vond Gerard het prima en al pratend kwamen we op het idee om samen te gaan werken.' ×
SERVICE
Contact
 
Vragen