€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Vergeven is een werkwoord

Sandra Kikken-Pelzer • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in de processen van wrok en vergeving omdat ze er mee worstelen. Het is bedoeld voor mensen die open staan voor het idee dat vergeven beter voor hun gezondheid is. Het is bedoeld voor mensen die bereid zijn te zoeken naar een manier om een start te maken met een vergevingsproces.
  Het boek is ook geschikt voor hulpverleners die te maken krijgen met mensen die vastlopen in hun wrok. Zij kunnen aan de hand van de duidelijke uitleg en de ervaringsverhalen in dit boek hun cliënten inspireren en helpen om het vergevingsproces te starten.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 184
  Uitgeverij : Sandra Kikken
  ISBN : 9789082639308
  Datum publicatie : 12-2016
 • Inhoudsopgave
  Inleiding - 9
  1. Brief aan mijn vader - 14
  2. Mijn eigen verhaal - 26
  3. Kwetsing en beleving - 47
  4. Marjon - 50
  5. Marleen - 68
  6. Misvattingen over vergeving - 80
  7. Gerard - 82
  8. Karin - 99
  9. Wat gebeurt er lichamelijk na een kwetsing? - 114
  10. Suzanne - 123
  11. Kurt - 137
  12. Gedachten, emoties en gedrag - 153
  13. Liv - 158
  14. Wat kun je doen om jezelf te helpen? - 174
  Nawoord - 179
  Dankwoord - 181
  Geraadpleegde bronnen - 183
 • Reviews (8,8 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  17-08-2017
  Van een fan
  Het persoonlijke verhaal van de auteur Sandra heeft mij diep geraakt. Groot respect voor haar en de geinterviewden hoe zij in hun kracht zijn komen te staan door vergeving. In haar boek laat zij niet alleen zien hoe vakbekwaam zij is als counselor, maar blijkt zij ook nog als schrijver talentvol te zijn. Mijn complimenten ook voor de bijzondere artistieke inkleuring van dochter Soscha. De pakkende schrijfstijl, prachtige illustraties en prettige opbouw van het boek "Vergeven is een werkwoord" zorgen ervoor dat ik uitkijk naar de volgende bestseller van Sandra Kikken-Pelzer!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  05-02-2017
  Vergeven is een werkwoord, Sandra Kikken-Pelzer
  Zowel ervaringsdeskundigen als professionals zullen in dit snel te doorgronden boek houvast vinden. Sandra Kikken analyseert knap, heftige emotionele levenservaringen die ze voorziet van wetenschappelijke context. Ze reikt mensen die diep geraakt zijn door negatieve gebeurtenissen, hanteerbare wegen om los te laten en de toekomst weer met een open mind te betreden. “Vergeven is een werkwoord” boeit van begin tot end en is prachtig door Sandra’s dochter Soscha geillustreerd.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-01-2017
  Geweldig boek
  Top boek. Goed geschreven, lees je in 1 adem uit. Aangrijpende verhalen die iemand aan het denken zet. Zowel geschikt voor mensen die geinteresseerd zijn in dit onderwerp (evt beroepsmatig) als mensen die hier mee worstelen. Echt de moeite waard, heeft ieder mens wel iets aan. Aanrader!


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-01-2017
  Vergeven is een werkwoord
  Lekker vlot geschreven Lees je in een keer uit! Kan veel mensen helpen bij vergeven en leren leven zonder wrok, Waardoor gezondheid aanmerkelijk zal verbeteren.


  Geplaatst door uit Beek lb , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-01-2017
  eye opener
  Heb het boek in een ruk uit gelezen. Info is helder en duidelijk. de interviews met de betrokken personen is heel herkenbaar. je voelt meteen sympathie voor ze. het is geen zelfhulpboek met een recept van hoe los ik dit zelf op. maar helder verwoord wat vergeven je zou kunnen opleveren zonder dat het dwingend word. Een eyeopener

     helder en makkelijk geschreven
     veel ruimte voor eigen gedachten

  Geplaatst door uit geleen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-01-2017
  Aanrader
  Het boek leest gemakkelijk. De schrijfster heeft een vergelijke die zeer toegankelijk is. Er zijn veel aanknopingspunten waar je in jouw eigen leven wat aan hebt. En de technische onderbouwing cq uitleg past mooi in het geheel. Kortom, een heel mooi boek dat zeker een aanrader is. Ook als je het niet qua therapie nodig zou hebben. Het is zo geschreven dat je er altijd wel wat aan hebt.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In dit boek zijn verschillende mensen aan het woord gekomen die ieder hun weg hebben gevonden in hun eigen vergevingsproces. Velen gingen er voor in therapie. Sommigen zochten een oplossing binnen hun geloof. Ik zelf ging op zoek naar aanvullende informatie om meer begrip te krijgen voor mijn vader en alle emoties die daar omheen hingen. Eén iemand maakte bewust eerst de keuze om te willen vergeven om daarná pas te ontdekken hoe en of dat werkte. Een paar zochten hun heil in hardlopen, in het lichamelijk bezig zijn en voelden hun boosheid daardoor hanteerbaarder worden, waarna ze in staat waren beter om te gaan met hun situatie. En dan zijn er nog mensen die enkele van deze methoden combineerden.
Wat al deze mensen met elkaar gemeen hebben, is het feit dat het best hard werken was én dat ze duidelijk het positieve effect ervan hebben gevoeld in hun leven. En vooral dat laatste is wat ik dolgraag wil duidelijk maken. Vergeven is misschien niet gemakkelijk en het is vaak hard werken. Er bestaat geen duidelijk plan van aanpak voor maar het is evenmin onmogelijk! Bovendien kan vergeving zorgen voor verbeteringen in je leven waar je enorm blij van kunt worden.
Ik hoop dat je door het lezen van dit boek open staat voor de mogelijkheid dat ook jij kunt vergeven. Ik hoop dat je jezelf dat geluk gunt.
Ik hoop ook dat je niet aan je wrok blijft vasthouden met het idee dat je die ander daarmee straft voor wat hij je heeft aangedaan. Dat je hem daarmee raakt zoals hij jou heeft geraakt, omdat hij dat verdient. De waarheid is namelijk dat de ander er vaak niet (meer) mee bezig is hoe jij je voelt, of dat hij zich er helemaal niet van bewust is dat jij nog ergens mee zit. De enige die er nog van wakker ligt, ben jij. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen